יחידה במינה: הווילה המיוחדת בדרום הארץ

בשכונה יוקרתית בדרום הארץ, ביקשה המשפחה ממעצבת הפנים, סיגל מלכה, שתעצב להם בית ייחודי בנוף המקומי

  • עיצוב
בשיתוף arcdb אדריכלות עיצוב פנים, בנייה ושיפוצים, בשיתוף arcdb אדריכלות עיצוב פנים, בנייה ושיפוצים
הווילה בעיצובה של סיגל מלכה (צילום: מאור מויאל)

יש פרויקטים שאנחנו נחשפים אליהם והדבר הראשון שעולה לנו בראש הוא: "וואו". כזה בדיוק הוא הפרויקט שאליו הגענו הפעם, שלא סתם גרם לנו להרגיש את התחושה הזאת. זאת גם הייתה הבקשה של הדיירים ממעצבת הפנים סיגל מלכה, שהייתה אחראית על העיצוב. "בני הזוג ביקשו שהבית לא יהיה דומה לבתים האחרים שנבנים בשכנות אליהם, הם רצו להשיג מראה ייחודי".

לא דומה לשום דבר אחר באזור (צילום: מאור מויאל)

מה היה הקו העיצובי של הפרויקט?

"למשפחה, זוג הורים וארבעת ילדיהם, היה חשוב שיהיה בית מודרני עם קווים קלאסיים אך עם זאת, ישדר חמימות ותחושה של בית. בנוסף, הם ביקשו שנתחשב בסגנון של כל ילד, תוך כדי התחשבות בטעם ובצרכים שלו. כדי להשיג זאת, החומרים והצבעים שנבחרו לפרויקט, נועדו להגשים את החזון - חומרים קרים על גווני האפור-שחור לבן, לצד חומרים טבעיים שיכניסו חום לבית, כמו עץ על גווניו השונים, אבני בריק, משטחי בטון טבעי והברזל השחור.

"אפשר לראות את זה לדוגמא בחדר השינה של ההורים. בחרנו באבן בריק לבנה כחיפוי לקיר הפרדה יפהפה, בו יצרנו גומחה מוארת להנחת ספרים ואקססוריז. התאמנו גם פרקט למינציה בצבע אלון טבעי בעל דרגת שחיקה גבוהה, להשלמת המראה של החדר. החדר הוא חלק מהקומה השנייה בבית, שיועדה כולה לסוויטת ההורים, אשר חופתה כולה בפרקט טבעי, וקיר המיטה הינו עצמאי משני צדדיו. המדרגות המחברות בין שתי הקומות, ששולבו במדרכי עץ טבעי וברזל שחור, צמודות לחלון גדול המשקיף לנוף המדברי ולבריכה הצמודה".

חדר ההורים (צילום: מאור מויאל)

מה היה האתגר המיוחד בפרויקט?

"ישנו חלל העובר בין שתי הקומות, ונראה לעין מכל מקום בבית. חיפשתי רעיון שיהווה אלמנט מחבר בין כל חלקי הבית, כמובן כזה, שיצוד את העין. התוצאה שהתקבלה הינה, קיר עץ מחופה שתוכנן בהתאמה אישית, עם קוביות תלת ממד, מהן בוקע אור. קיר זה תוכנן באופן מיוחד ומקורי ע"י הדמיה שיושמה בשטח, בדיוק כפי שתכננו".

החלל בין הקומות (צילום: מאור מויאל)

ומה לגבי שאר הבית?

"כל חדר תוכנן בהתאם לגיל ולצרכי הילדים, כאשר לילדים הבוגרים תוכננו חדרים עם נוף המשקיף לבריכה. לחדרים בחרנו בריהוט בהיר עם שילוב של נקודות צבע ופריטים המתאימים לאופי החדר.

"תכנון התאורה בבית נעשה באופן ייחודי - תאורה הנחלקת לשניים - תאורה שקועה ומגוונת עם פסים מגנטיים וגופים עגולים, שיצרו תקרה מיוחדת ומסוגננת, השומרת על ניקיון בעיצוב והרמוניה. יחד איתם, נבחרו גופים דקורטיביים תלויים, במספר מקומות אסטרטגיים, כאשר לכל חדר הותאמה תאורה מרכזית ותאורת קיר המתאימה לאופי החדר".

נוף לבריכה (צילום: מאור מויאל)

סיגל מלכה, בעלת תואר שני, מתמחה בתכנון ובליווי פרויקטים פרטיים ומסחריים, עם התמחות בעיצוב וילות יוקרה משלבי הבניה המוקדמים, ובתכנון ועיצוב חללים מסחריים. כמו כן, מתמחה בשיפוץ ובשדרוג חללים ישנים והפיכתם לחללים הרמוניים ומעוצבים, עד אחרון הפריטים שבהם.

"אני מאוד אוהבת את העיצוב המינימליסטי-הקלאסי, ויודעת לחבר אותו לסגנונות השונים, בהתאם ללקוחותיי השונים. אם צריך לבחור מעצב שאני מתחברת אליו במיוחד זה יהיה מרסל וונדרס ממייסדי חברת Moooi ההולנדית. אני ממש אוהבת את העיצוב הנקי והמינימליסטי שלהם, שיש בו לעיתים גם קריצה מעניינת".

לעמוד של סיגל מלכה

(צילום: מאור מויאל)
הווילה בעיצובה של סיגל מלכה (צילום: מאור מויאל)
הווילה בעיצובה של סיגל מלכה (צילום: מאור מויאל)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully