כשהמעצב הוא גם הלקוח: פנטהאוז מהמם בנס ציונה

    הצצה לדירות שמעצבי פנים מתכננים עבור עצמם ובני משפחתם היא תמיד מסקרנת. והפנטהאוז הזה בנס ציונה שתוכנן על ידי המעצב אמיר פלג עבור משפחתו היא עוד דוגמה ליצירתיות והמעוף שמעצבים לוקחים לעצמם כשהם גם הלקוחות

    מערכת וואלה! בית ועיצוב
    דירה שמתאימה לילדים קטנים, אך אינה מתפשרת על אסתטיקה. חלל הסלון, פינת האוכל והיציאה למרפסת (צילום: עודד סמדר)

    הפרוייקט: שיפוץ פנטהאוז בנס ציונה
    הדיירים: זוג + 3 ילדים
    שטח: 155 מ"ר + 90 מ"ר מרפסת
    עיצוב פנים: אמיר פלג
    אסלות, אמבטיות וחיפויים: זהבי עצמון

    את הדירה הזאת המשתרעת על פני 155 מ"ר וצמודה לה מרפסת גג מרווחת בשטח של 90 מ"ר נוספים, עיצב אמיר פלג עבור עצמו ומשפחתו, המונה חמש נפשות (זוג+3). משפחת פלג הגיעה אל הפנטהאוז הזה בנס ציונה לאחר שחיפשה דירה מרווחת יותר מזו שהתגוררו בה קודם. פלג מציין שהיה חשוב לו לברר צרכים פונקציונליים שיתאימו למשפחה עם ילדים קטנים, אך מבלי להתפשר על אסתטיקה ועיצוב חלל נעים מפנק ומזמין.

    עוד בוואלה! NEWS

    השתלת אופי: מהפך עיצוב והלבשה לדירה בת"א

    לכתבה המלאה

    במצב רגיל, תהליך התכנון ללקוחות מתחיל בפגישת הגדרת צרכים והקשבה לרצונות הלקוחות ("פרוגרמה"), ומשם ממשיכים ליצירת סקיצות עד לתוצאה מושלמת ומאוזנת, שאותה הלקוח מאשר. לאחר מכן, עוברות הסקיצות שלב לתוכניות לביצוע ובחירות של ריהוט, נגרויות, כלים סניטריים, תאורה ועוד. לעומת זאת, כאשר מעצב מתכנן את ביתו שלו המצב הופך מעט יותר מורכב מכיוון שהדילמות הן בתכנון והן בעיצוב מאוד אישיות וצריכות להיות מזוקקות יותר וחפות מרעשי רקע.

    המעצב צריך לדעת לזקק את רעשי הרקע. המטבח והסלון (צילום: עודד סמדר)

    "התהליך היה מוצלח מאוד וללא קשיים מיוחדים, מה גם שבני ביתי תמכו בהחלטותי ונתנו לי להוביל בלעדית גם בתכנון וגם בבחירות, כאשר הם סומכים עליי שנגיע לתוצאה מרשימה ומכובדת", אומר פלג. כשקיבלו את המפתחות לדירה, הם התחילו בעבודות הריסה בקנה מידה נרחב, לטובת פתיחת חללים והרחבת החלל הציבורי, איחוד חללים באזורים הפרטיים, שינוי מיקום המטבח ויצירת חדר עבודה.

    קווים מודרניים, לצד שימוש במגוון חומרים בעלי ניגודים (צילום: עודד סמדר)

    הקווים הכלליים של הדירה הם קווים מודרניים, לצד שימוש במגוון חומרים בעלי ניגודים. בדירה ניתן לראות שילוב של ברזל בלגי לצד עץ טבעי בכמה טקסטורות, בטון מוחלק ואריחי גרניט פורצלן מדוקקים ובגדלים לא סטנדרטיים. "לדעתי תמהיל זה והשילוב ביניהם מייצר אינטראקציה נעימה ולא שגרתית", אומר פלג. "כך למשל אריח גרניט פורצלן מדוקק בעל טקסטורת נקודות מוכספות שנשאר לי כפחת בסיום העבודה, נחתך ויושם במספר רהיטים בבית כמו שידת מגידות ושידת לילה", סיפק המעצב דוגמא לשימוש יצירתי בחומרים.

    לא רצו ריצוף מאריחים קונבנציונליים. ריצוף בטון מוחלק במרפסת הגג (צילום: עודד סמדר)

    במרפסת הגדולה היה ריצוף קיים מאריחים קונבנציונליים, אך הדיירים החליטו שהם אינם מעוניינים במראה הקונבנציונלי - "במקומם יצקנו בטון מוחלק בגוון אפרפר שמקנה תחושת אלגנטיות ומרחב", מסביר פלג. מראה השמיים והחיבור לאדמה, שימשו השראה לתכנון המרפסת. הסגנון העיצובי שנבחר לחלל, משלב בין צבעים חמים כמו כחול שמיים וחום אדמה. השילוב המוצלח בין קלאסי למודרני הן בסגנון והן בבחירת החומרים, יוצר אווירה מיוחדת ויוקרתית.

    ארון אמבט מעץ מחופה קוריאן באחד מחדרי הרחצה (צילום: עודד סמדר)
    חיפויים מדוקקים למראה יוקרתי. חדר רחצה נוסף (צילום: עודד סמדר)

    שני חדרי הרחצה בדירה עוצבו במראה נקי. באחד שולב ארון אמבט מעץ מחופה קוריאן אשר שובר את העיצוב הלבן ובשני ארון אמבט לבן בשילוב חיפויים מדוקקים גדולים להוספת מראה יוקרתי.

    חלק מהפרוגרמה כלל הוספת חדר עבודה, שלא היה בדירה המקורית (צילום: עודד סמדר)

    להשלמת המראה הביתי נוספה צמחייה ירוקה, אלמנטים של עץ כמו ספסל שחלקו אדנית ופריטי נוי צבעוניים המוסיפים חמימות ומעידים על חיים.

    פריטי נוי צבעוניים מוסיפים חמימות ומעידים על חיים. חדר התינוק (צילום: עודד סמדר)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully