בית ישראלי עם לב בינלאומי: המנורות מצה"ל, השטיחים ממרוקו

משפחה שבה לארץ לאחר שהות ארוכה בפריז ורכשה בית במרכז הארץ, שאותו התאימה לצרכיה ולרוחה. הצצה לבית אקלקטי חם ומשפחתי, משובץ אביזרים שלוקטו בשוקי פשפשים ובחו"ל, כמו פריטי טקסטיל מרהיבים בעבודת יד ומנורות צבאיות

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
מבחוץ הוא לא נראה כ"כ גדול, אבל בפנים הוא מתפרש על כמעט 400 מ"ר (צילום: אסף פינצ'וק)

הפרוייקט: בית למשפחה באחת מערי המרכז
שטח: 390 מ"ר
הדיירים: זוג + 3 ילדים
עיצוב פנים: קרן גנס
אדריכלות: ברוריה שקד אוקון

אחרי שנים של מגורים בפריז שבו מעצבת הפנים קרן גנס ובני משפחתה ארצה הישר לאחת מערי גוש דן, שם בנו את ביתם. גנס ובן זוגה רכשו מגרש פינתי בשטח של כחצי דונם בשכונה פסטורלית ושקטה באחת מערי המרכז. את הבית החדש תכננה בשיתוף עם האדריכלית ברוריה שקד אוקון שהשכילה ליצור מבנה שמשתלב בהרמוניה בין הבתים הוותיקים בשכונה.

עוד בוואלה! NEWS

הם גרו שנים בקרוואן כדי לבנות את בית החלומות שלהם

לכתבה המלאה

על אף שמבחוץ הוא אינו נראה גדול במיוחד, עם הכניסה פנימה נגלה החלל הציבורי המרווח שמאפשר לבני המשפחה לבלות יחד אך במקביל מספק לכל אחד מהם פינה פרטית ושקטה משלו.

פינה פרטית ושקטה עבור כל אחד מבני הבית (עיצוב פנים: קרן גנס, צילום: אסף פינצ'וק)

שטחו הבנוי של הבית הוא כ-390 מ"ר המתפרשים על חצאי מפלסים. שער הכניסה נפתח לעבר חצר מרוצפת באבנים קטנות שמזכירות את הריצוף אותו רואים לרוב בסמטאות אירופאיות קלאסיות עתיקות. בסמוך לשביל הגישה נשתלו עצי הדר ורימון והם מקבלים את פני הבאים.

עם הכניסה למבואת הכניסה נחשף חלל ציבורי מואר ורחב ידיים שחולק לאזורים: בסמוך לדלת הכניסה ממוקם הסלון, משמאל למבואה מטבח שעוטף את אחת מפינות המעטפת ובהמשך חדר משפחה שצופה למבואה. בנוסף, במפלס זה תוכנן גם משרד עם כניסה נפרדת.

שידה דמשקאית, מראה מפריז ומנורות משוק הפשפשים. הכניסה לבית (צילום: אסף פינצ'וק)

המראה אקלקטי ועשיר: במבואה בחרה גנס לשלב שידה דמשקאית, מראה עם מסגרת ברזל אותה רכשה בפריז ומנורות משוק הפשפשים. את רצפת החלל בחרה לרצף באריחים בהירים מאבן טבעית שחוזרים גם בחצר האחורית.

חדר המשחקים של הילדים ממוקם חצי מפלס למטה והוא משקיף מבעד לקיר זכוכית לעבר החצר. מתחתיו קומת המרתף שם תוכננו שתי יחידות דיור שעתידות לשרת את הילדים לכשיגדלו. בחצי המפלס שמעל קומת הקרקע ממוקמת יחידת ההורים, ובקומה מעל חדרי הילדים.

קורות עץ בתקרה, ארונות תכלת, מנורות מהצבא ואריחים בעבודת יד שהותקנו אחד אחד. המטבח (צילום: אסף פינצ'וק)

את המטבח, שבתקרתו קורות עץ חשופות, בחרה המעצבת לתכנן בצורת ר'. הארונות הנמוכים נצבעו תכלת. במרכז המטבח שולב שולחן גבוה המשמש כאי. אורכו 3 מטרים והוא מורכב מאריחי זיליז' שהותקנו אחד אחד בעבודת יד. מעליו נתלו שלוש מנורות צה"ליות אותן רכשה בשוק הפשפשים וצבעה בגוון צהוב. את משטחי העבודה בחרה גנס להאיר בעזרת גופי תאורה כהים שמכוונים ישירו לעברם.

שטיחים ממרוקו על הרצפה וגם על הקיר. פינת המשפחה הצבעונית (צילום: אסף פינצ'וק)

בהמשך למטבח, פינת המשפחה, שמתפקדת כליבו הפועם של הבית. גנס בחרה לשלב בה מערכת ישיבה פינתית מרופדת בד ומעל כריות צבעוניות. מולה הציבה שידה נמוכה בגוון טבעי שם מאחסנים הילדים את תיקי בית הספר. שני השטיחים (זה המונח על הרצפה וזה התלוי על הקיר) נרכשו במרוקו.

קירות ויטרינה מרצפה עד תקרה וספרייה שחורה. הסלון (צילום: אסף פינצ'וק)

סלון הבית נהנה משתי חזיתות ויטרינה מרצפה ועד תקרה. על הקיר השלישי ניצבת ספריה שחורה. עוד בסלון: פסנתר, שתי כורסאות עור, שתי ספות צבעוניות שהובאו מפריז וזוג שולחנות אינדונזים לא זהים, הניצבים על גבי שטיח טלאים. בסמוך, פינת אוכל במרכזה שולחן עץ וכיסאות וינטג' שנרכשו בשוק הפשפשים, ומעליה בד ייחודי שנרקם בעבודת יד והובא ממרוקו.

במקום ארון בגדים, שידה ארוכה. חדר השינה של בני הזוג (צילום: אסף פינצ'וק)

חדר השינה של בני הזוג ארוך ומלבני. את אחד החלונות, זה הפונה לעבר החצר האחורית, מעטר ספסל בנוי. בשידה הארוכה שניצבת מול המיטה מאוחסנים הבגדים. לצד המיטה מוקמה מנורה אותה הרכיבה גנס מחלקים שונים שליקטה בשוק. בין אגף השינה לחדר הרחצה של השניים חוצצת דלת זכוכית.

למשרד תוכננה כניסה נפרדת (צילום: אסף פינצ'וק)
השולחן מפריז, כיסוי המיטה ושולחן הצד הגיעו מאתיופיה. חדר השינה של הבת (צילום: אסף פינצ'וק)

קומת הילדים מרוצפת פרקט ובה פינה משותפת בה שילבה גנס כיסא נדנדה ושולחן אותו הביאה מבית סבתה. את חדר השינה של הבת מרכיבים פריטים שלוקטו במקומות ושווקים ברחבי העולם. כך למשל שולחן העבודה שהגיע מפריז ושולחן הצד וכיסוי המיטה שהגיעו מאתיופיה. לוח המודעות עשוי מחתיכות בד שנרכשו בתל-אביב בנחלת בנימין, שאותם הרכיבה המעצבת בעבודת יד.

פינה נוסטלגית עם כורסת נדנדה ושולחן שהובאו מבית סבתה של המעצבת (צילום: אסף פינצ'וק)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully