בית על הים: מפגש בין שני סגנונות עיצוב הפך לרומן סוער

בית אבן, מוקף חורש טבעי, על צלע הר הצופה אל הים. זה נשמע כמו התחלה של רומן רומנטי, אבל כל האלמנטים הללו מתקיימים במציאות בביתה של משפחה בזיכרון יעקב. חיבור בין סגנון כפרי ומתועש יצרו תוצאה יפהפיה וחמימה

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
הר, חורש וים - כל אלה היוו את ההשראה לעיצוב ולבחירת הפריטים (צילום: עמית גושר)

הפרוייקט: בית אבן בזיכרון יעקב
שטח הבית: 270 מ"ר
עיצוב פנים: קרן ניב טולדנו
אדריכלות: מירה גינוסר
ביצוע: שטרן הנדסה

הבית ממוקם על צלע הר, מוקף בחורש טבעי, פונה לנוף של רצועת החוף ומשקיף אל הים, אלה היוו את ההשראה לפרויקט, בו גרים זוג ושלושת ילדיהם. בני הזוג נתנו למעצבת קרן ניב טולדנו יד חופשית בבחירת חומרים, טקסטורות , ופריטי ריהוט, מתוך רצון להביא את הטבע פנימה בצורה גולמית לשמר את האווירה ההררית המאוד ארץ ישראלית, ויחד עם זאת לתת את העידון המתבקש לבית.

עוד בוואלה! NEWS

יד שנייה מרופאה וסטארט-אפיסט: שיפוץ דירה למשפחה

לכתבה המלאה
האור המשתנה לאורך היום משפיע על הצבעוניות של הבית (צילום: עמית גושר)
הבית עוצב בסגנון כפרי-מתועש שמדגיש את הנוף המרהיב והאינסופי שבחוץ (צילום: עמית גושר)

הבית עוצב בסגנון כפרי-מתועש שמדגיש את הנוף המרהיב והאינסופי שבחוץ ויוצר המשכיות חומרית אל פנים הבית. הבית נהנה גם ממעטפת חורשית ירוקה וממוקם בגובה המאפשר תצפית על הים, והצבעוניות הזו שמשתנה לאורך שעות היום מעצימה את האפקט של פנים הבית.

"סקלת הצבעים בבית מבוססת על גוונים מעושנים ועמוקים ונעשה שימוש רב בחומרים טבעיים בצורתם המחוספסת והגולמית: עץ, ברזל ופליז, זה בא לידי ביטוי בתקרות העץ החשופות, בריצופים בחיפויים, בריהוט ובתאורה" , מסבירה המעצבת קרן ניב טולדנו.

דלת אלון רחבה הותקנה בכניסה לבית (צילום: עמית גושר)
גרם מדרגות מעץ גושני על שדרת ברזל ומעוטר במעקה ברזל שחור (צילום: עמית גושר)

בכניסה לבית הותקנה דלת עץ אלון רחבה המובילה אל מבואת כניסה, עם הכניסה יש מפגש מרהיב עם גרם מדרגות מעץ גושני על שדרת ברזל ומעוטר במעקה ברזל שחור, כאשר כל מהלך המדרגות נשען על קיר שנצבע באפור כהה. קיר זה יוצר חיבור בין המפלסים ומגדיר היטב את ציר הכח של הבית. מימין לכניסה מוקם החלל הציבורי הכולל פינת אוכל גדולה, לצדה הסלון ומאחוריו המטבח; ושלושת החללים כאחד משקיפים לכיוון המרפסת המקורה המשקיפה על הנוף.

שלושת החללים הציבוריים מכוונים אל הנוף (צילום: עמית גושר)

החלל כולו רוצף בפרקט עץ אלון תלת-שכבתי בגוון מעושן, ועבור פינת האוכל, הנהנית מתקרה בגובה כפול, נבחר שולחן בעל רגלי ברזל ופלטה מעץ גושני ממוחזר, סביבה הוצבו כיסאות מרופדים בעור ומעליה נתלו שני גופי תאורה דקורטיביים מפליז. הקונספט העיצובי הכפרי מתועש נשמר גם ביתר האזורים בבית בחדרי הרחצה, במטבח ובחדרי השינה במפלסים השונים.

המטבח בצורת ח, כולל אי רחב ופונה אל הסלון (צילום: עמית גושר)

המטבח בצורת ח כולל אי רחב ידיים ופונה אל הסלון. הצלע הימנית כוללת ארונות גבוהים ובמרכזה שני מקררים. בצלע האחורית, מתחת לחלון רחב שהולבש בווילון רומי רך מבד פשתן שנאסף כלפי מעלה, שולב כיור רומא פסים עם חזית בולטת מתוך המשטח, ולימינו תוכננו שני מדפים פתוחים מעץ שמאזנים את מראה החזית. ואילו בצלע השמאלית בולט תנור רחב בצבע שחור ובמראה עתיק, מעליו מוקם קולט אדים תואם וביניהם שובץ מתלה לכלים. משני צדי התנור נתלו מדפי עץ סימטריים שנועדו לתבלינים - באופן הזה תומך התכנון בעבודה היומיומית במטבח ומאפשר צמצום של פעולות ושל צעדים במהלך הבישול.

תנור רחב ושחור במראה עתיק וקולט אדים תואם (צילום: עמית גושר)

סוויטת ההורים ממוקמת במפלס העליון, נהנית מתקרת עץ חשופה ומנוף עוצר נשימה. גם כאן נשמר הקונספט העיצובי ונעשה שימוש בפריטי ריהוט, תאורה וטקסטיל שמייצרים אווירה חמה ומזמינה.

בין המיטה לחלון הצופה אל הים, הוצב שזלונג מעור שלצידו חצובה עם אהיל גדול. הטקסטיל בחדר כולל ווילונות בבדים בהירים טבעיים, וכיסוי מקטיפה ושטיח קילים שנפרש בחלל, בנוסף שולבו שתי עבודות אומנות גדולות בגוונים מעושנים ועמוקים שנבחרו מגלריה המייצגת אמנים ישראלים.

אווירה חמה ומזמינה בסוויטת ההורים, שנהנית מהנוף המרהיב ביותר (צילום: עמית גושר)
פריטי טקסטיל חמים ורכים ואמנות ישראלית (צילום: עמית גושר)

אחת המגמות העיצוביות הרווחות הינה חיבור ושילוב בין סגנונות, אלמנטים המאפיינים את סגנון העיצוב הכפרי באים לידי ביטוי בחזיתות המטבח, בפרטי משטחי האבן, בשלל הקרניזים ובשימוש בידיות מפליז עתיק, החומרים הם טבעיים - עץ, אבן, ברזל ופליז, וגם הרהיטים נתפרו למידות החלל ונעשה שימוש בבדי פשתן וקטיפה.

בנוסף תובל החלל גם באלמנטים מובהקים המאפיינים את הסגנון המתועש, כמו תעלת מיזוג חשופה מנחושת, גופי תאורה מפליז, הדומים מעור, לצד קמין מתועש וגזעי עץ להסקה שהונחו בסלסילת ראטן, במטבח הוצב תנור מתועש רחב במיוחד עם מנדף מנירוסטה וקולט תואם, כלי הבישול והאוכל מוצגים באופן גלוי כחלק מהעיצוב.

הדיאלוג הרציף הזה בין שני סגנונות מובהקים כל כך מייצר למעשה שפה נוספת והמראה המתקבל הוא בית חם ומזמין עם קו ייחודי.

(צילום: עמית גושר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully