הקסם שנשאר

כשמעצב הפנים דויד אלגרבלי הגיע לבית פרטי לשימור, הממוקם על קרקע חקלאית במזכרת בתיה, הוא התחבר לסיפור של המשפחה שגרה בשטח והכניס את הסביבה הפסטורלית והנוף הכפרי לתוך הבית

  • אדריכלות
בשיתוף arcdb אדריכלות עיצוב פנים, בנייה ושיפוצים

יש בתים שמספרים סיפור שלם מאחוריהם. סיפור על משפחה, על היסטוריה ועל סביבה. השבוע אנחנו פוגשים את מעצב הפנים דויד אלגרבלי, שחושף בפנינו פרויקט מרתק עם סיפור היסטורי, משפחתי ומרגש, בפרויקט רוטשילד במזכרת בתיה. זהו בית פרטי לשימור הממוקם על קרקע חקלאית, אחד מתוך שלושה בתים בחווה ענקית המתפרשת על שטח של 2.5 דונם, בהם גרים בני משפחה גרעינית, שחיים בבתים העוברים במשפחה במשך 130 שנים.

"כשהגעתי לראשונה לאתר, לא יכולתי להתעלם מהקסם ששרר בחווה הפרטית בה גרה המשפחה", מספר לנו אלגרבלי. "בסוף החווה ישנו מבנה ארוך וצר אשר שימש בעברו כאורווה. זה הבית שעבר איתי בעצם את כל תהליך החידוש, תכנון והעיצוב המחודש. הבית מחולק ומשתרע על שטח של 110 מ"ר בנוי. הסביבה הייתה קסומה, עצי אקליפטוס משתרעים לגבהים מרשימים, צבעי האגוז הישן והאדמה האדמדמה השתלטו וצבעו את הנוף בגוונים חומים ואדומים".

(צילום: שי אפשטיין)

"באותו רגע הבנתי שזה הולך להיות הקונספט הנבחר - הסביבה הפסטורלית, הנוף הכפרי השקט והרועש בו זמנית, הצבעים העזים ששלטו בסביבה, גווני האגוז הטבעי, ומנגד הירוק של האקליפטוסים, קורות עץ גושניים, וצבעיו המקוריים של המבנה בן 150 השנים, שרציתי לשמר ולהכניס לחלל הבית".

אלגרבלי, שלמד אדריכלות ועיצוב באיטליה ועבד במשך שנים עם מותגים בינלאומיים גדולים באיטליה ובהולנד, חזר לישראל בשנת 2018, עם ארגז כלים וניסיון תעסוקתי והקים סטודיו המציע שירותי אדריכלות, עיצוב פנים, עיצוב מוצר וגרפי. במקביל הוא גם מרצה במכללת שנקר בקורס לעיצוב פנים ועיצוב מוצר. הוא ממשיך ומספר לנו על התהליך בפרויקט. "בני המשפחה היו מאוד פתוחים ונתנו לי את כל הקרדיט לבוא לידי ביטוי ולשנות את אורך חייהם כפי שהיו רגילים לו. זה לדעתי המפתח לתכנון פרטני והגשמת חלומם של הלקוחות. להתמסר, להקליל ולתת אמון הדדי מלא".

(צילום: שי אפשטיין)

"הבית היה צפוף, עמוס באלמנטים ותכנון לקוי ומיושן שלא תאם את אורך חיי הדיירים, שביקשו להגדיל את חלל הבית, להאיר אותו ככל שניתן ולהקלילו, מבלי לצאת מגבולות הבית הקיימים, מבלי לשבור אף קיר חיצוני ומבלי לפתוח או להגדיל כל מפתח בחלל - נשמע כמעט משימה בלתי אפשרית, על אחת כמה וכמה שהבית בתוכנית רמת שימור גבוהה. החלטנו להגביה את תקרות הבית ולצמוח לגובה. בנוסף פתחנו חלונות סקיילייט בתקרה, בכדי לנצל באופן מקסימלי את האור הטבעי הנכנס .

עיקר הדגש היה לייצר חלל מואר ונקי אך יחד עם זאת מלא בחום כפרי, עיצוב השומר על מתח בין מינימליזם לססגוניות, חלל בעל אופי מזמין כתרגום ישיר לסגנון ההוויה, אופי המקום וצרכי הלקוחות".

"בעת תחילת עבודות הקבלן הבית הופשט וגולח עד ייסוד, ונותר לו רק מעטפת חיצונית. יושמו מערכות חדשות, גג חדש שהוחלף והוגדל, ואף יושמו חלונות סקיילייט תקרתיים על מנת למקסם את מרחב הבית ולהאיר אותו ככל שניתן. בנוסף, הרצפה הוחלפה לחלוטין. לאחר ששלד המבנה חודש החל תכנון חללי הפנים, חלוקת החדרים ומערך התנועה בחלל. יצרנו פרטי נגרות מעצי אגוז, אקליפטוס וצ'יריקוטה מרמת המטבח, שולחנות עבודה ואף שולחן אוכל בייצור מותאם אישית להגשמת הקונספט הנבחר".

(צילום: שי אפשטיין)

רוצים להצטרף? מחפשים מעצב או ספק?

אנחנו מזמינים אתכם להשאיר לנו פרטים ואחד המומחים שלנו ידאג לחזור אליכם בהקדם

לחצו כאן

(צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully