לפני השיפוץ היו פה קירות באלכסון. אחריו? תראו בעצמכם

קירות הפנים המקוריים של הדירה תוכננו בזוויות אלכסוניות של 45 מעלות שיצרו פאזל חללים חשוך ומפוצל. אחרי המהפך האדריכלי שהיא עברה, הדיירים זכו בדירה מוארת וצבעונית עם קיר ורוד במטבח וספרייה חלומית

  • שיפוץ
מערכת וואלה! בית ועיצוב
מרחב מגורים רחב ידיים, מואר ואוורירי (צילום: שי אפשטיין)

הפרוייקט: שיפוץ דירה במרכז הארץ
שטח: 125 מ"ר
הדיירים: זוג + 3 ילדים
אדריכלות ועיצוב: קרן אשד
שיפוץ וניהול הפרויקט: גיא אהרונוביץ'


אל הדירה שממוקמת באחת מערי המרכז עברו בני הזוג ושלושת ילדיהם אחרי שליחות ארוכה בארצות הברית שלאחריה גרו בדירה זמנית במשך מספר שנים. הודות לתכנון מושכל ושיפוץ מוקפד ומדויק הפכה דירתם החדשה מחשוכה ובעלת קירות אלכסוניים למרחב מגורים רחב ידיים, מואר ואוורירי.

עוד בוואלה! NEWS

כפרי מבחוץ מודרני מבפנים: שיפוץ בית פרטי במרכז הארץ

לכתבה המלאה

שטחה של הדירה כ-125 מ"ר והיא נהנית משלושה כיווני אוויר. השיפוץ הנרחב היווה אתגר בעיקר בשל העובדה שקירות הפנים המקוריים תוכננו בזוויות אלכסוניות של 45 מעלות שיצרו פאזל חללים חשוך ומפוצל. הפונקציות המקוריות שינו את מיקומן. כך למשל האזור ששימש במקור כמטבח הפך בתכנון החדש לאזור המשחקים של הילדים ולחדר אחסון.

המטבח מוקם במקום חדש לגמרי (צילום: שי אפשטיין)

הסלון המקורי נותר במקומו שכן זהו אזור חלונות הוויטרינה שמכניסים לחלל שפע של אוויר ואור. המטבח, שתוכנן לצידו, נהנה גם הוא מהאור הטבעי ששוטף אותו. מאפיין בולט נוסף בתכנון החדש הם שטחי האחסון הרבים שנוספו הודות לתכנון יעיל ופרטי נגרות CUSTOM MADE שנבנו בהתאם לפונקציות הנדרשות.

נתונים נוספים שהשפיעו על חלוקת החללים היו עמודים קונסטרוקטיביים וקירות תומכים שלא שונו וכן רהיטים קיימים אותם רכשו בני הזוג טרם חזרתם ארצה (ובהם שולחן האוכל, הספה, המיטות והספריות) פיסים יפים ואיכותיים כמותם קשה למצוא בארץ.

(צילום: שי אפשטיין)

המטבח החדש, שצורתו ח', תוכנן בהתייחס למיקום הסלון. הוא כולל דלפק ישיבה ועבודה פונקציונלי שחוצץ בין שני האגפים. בני הזוג אוהבים לארח ולבשל לכן תוכננו עבורם שפע של מקומות אחסון ומשטחי עבודה. הדלפק במטבח הוא המשך הישיר של השיש ומשמש כמשטח עבודה נוסף. על מנת להותיר את החלל כמה שיותר פתוח ומאוורר נבחרו כיסאות בר נמוכים שנכנסים מתחת למשטח ומאפשרי התנהלות נוחה ורציפה במהלך העבודה.

כיסאות בר נמוכים מאפשרים התנהלות רציפה ונוחה (צילום: שי אפשטיין)
קיר ורוד ומשגע במטבח (צילום: שי אפשטיין)

הספה שבסלון פונה למטבח פרט שמאפשר אינטראקציה בין החללים. פרטי הנגרות הם קלאסיים וניטרליים אך הקיר שבין שני החללים נצבע בגוון ורוד ומכניס שפע של אופי וצבע שניתן לשנות בעתיד בהתאם להעדפות והטעם מבלי להחליף את רהיט המטבח.

תכנון יעיל ופריטי נגרות CUSTOM MADE מספקים שפע של מקומות אחסון בדירה (צילום: שי אפשטיין)

פרט למרחב הציבורי גם חדרי השינה והרחצה החדשים עברו תכנון מחדש והתוצאה היא חללים פרטיים מוארים ומרווחים במיוחד. חדרי השינה המקוריים נותרו בעינם אך הקירות האלכסוניים הישנים, שבזבזו שטח רב נהרסו ובמקומם נבנו קירות מקבילים שהותירו די מקום לפונקציות חשובות כמו שירותי אורחים ומחסן.

אחת הבקשות המרכזיות של בני הזוג היתה ליצור עבורם ארון גדול בחדר השינה. לטובת העניין הוחלט לייצר עבורם מקלחון מפנק במקום אמבטיה, החלטה שיצרה מקום רב במרחב. גם חדר הרחצה המקורי פורק לגמרי ובמקומו תוכנן חדש, מפנק ומרווח, ובו מקלחון גדול וארון עם שני כיורים שמאפשר לילדים להתארגן במקביל, בקלות ויעילות.

חללים פרטיים מרווחים ומוארים במיוחד. חדר השינה של ההורים (צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully