עיצוב חברתי: איך מכניסים 6 צעירים לשתי מכולות מעוצבות?

4 מתנדבות ושני מתנדבים בשנת שירות חולקים שתי מכולות מגורים זעירות שזכו למתיחת פנים עיצובית וצבעונית. בפרוייקט שכולו רוח נתינה והתנדבות. התוצאה מרוממת נפש

  • מכולות
  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
המטרה היתה ליצור מקום שיטען את המתנדבים באנרגיות חיוביות בתום ימים עמוסים רגשית. המכולה מבחוץ (צילום: נויה שילוני חביב)

6 צעירים עם תחושת שליחות, 2 מכולות ועשרות פריטי עיצוב שנתרמו על ידי חברות שונות - זו נקודת המוצא של הפרוייקט המיוחד הזה. 2 המכולות מהוות את חלל המגורים של הצעירים - 4 נשים ושני גברים - שבמסגרת שנת השירות שלהם מתנדבים במחלקה הפסיכיאטרית באגף הילדים במרכז הרפואי בגליל- נהריה. המכולה ממוקמת בסמוך למפעלים של קיבוץ בן עמי בצפון.

פרויקט המכולה הוא פרויקט קהילתי-התנדבותי בהנחיית מירי בלבול, מומחית הום סטיילינג ובמסגרת סקולה, בית הספר ללימודי הום סטיילינג. 11 תלמידות מהשלוחה הצפונית של בית הספר (הפועל במושב רגבה) הן שאחראיות על הלבשת החללים במכולה וסביבתה, במסגרת פרוייקט הסיום של לימודיהן.

עוד בוואלה! NEWS

חלום רטוב: הצצה לבריכות הפרטיות הכי יפות בארץ

לכתבה המלאה

בלבול מאמינה שעיצוב יכול לשמש כמנוף לשינוי חיים וכאשר הוא משולב עם תרומה לקהילה ורוח התנדבות - הוא מייצר הרבה מעבר לחלל יפה ונעים. המטרה בפרויקט זה, בדומה לכל פרוייקטי הגמר, היתה ליצור מרחב מגורים ראוי, עוטף ומחבק, הפעם עבור 6 צעירים, בני שנת שירות, שנרתמו לתרום שנה מחייהם למען מטרה חשובה ונעלה. התקווה שלנו היתה שהמקום ימלא אותם באנרגיות חיוביות בתום ימים עמוסים ומורכבים רגשית.

עיקר ההשקעה היתה להעניק למקום אופי וטאץ' עיצובי (צילום: נויה שילוני חביב)

החזון היה ליצור עבור השישה מקום צעיר, מגניב באווירה חמימה ומזמינה. ששתם גרים רחוק והמקום משמש להם כבית לכל דבר. פרט לכך, העבודה שהפריטים כולם נתרמו על ידי חברות ולמעצבות לא היתה יכולת אמיתית לשלוט בתמהיל, גרמה להן להיות יצירתיות, לחשוב בגדול ולהשתמש במוצרים בעלי יעוד מסוים בקונסטלציה שונה לגמרי.

שטח המכולה הוא קצת פחות מ-60 מ"ר. יש בה שני חדרי שינה בגודל של כ-12 מ"ר בכל אחד מקצוותיה- באחד מהם גרים שני הבנים ובחדר השני, ארבע הבנות שישנות במיטות קומותיים. במרכז החלל מטבח, דלפק אכילה, סלון וחדר רחצה קטן משותף. פרט לכך, עיצבו התלמידות גם את חזית המבנה ופינת ישיבה חיצונית גדולה (בשטח של כ-65 מ"ר נוספים).

אלמנט הסבכה בכניסה למגורי המכולות (צילום: נויה שילוני חביב)

השיפוץ ארך 10 ימים והעלות המשוערכת של השיפוץ היא כ-35 אלף ₪. הכל מתרומות של ספקים מתעשיית העיצוב ומפעל מילואות שנרתם גם הוא למשימה. יש לציין שהמבנה היה מטופח ומתוחזק היטב לכן עיקר ההשקעה היתה להעניק למקום אופי וטאץ' עיצובי. אילוצי התקציב והעובדה שהעיצוב כולל מוצרים ספציפיים שמתקבלים בתרומה ללא אפשרות לשינויים יכולים על פניו להיחשב כפשרה אך נהפוך הוא. הפרויקט הוא הוכחה שניתן ליצור תמהיל מאוזן גם תחת מגבלות ואילוצים.

פינת זולה חיצונית (צילום: נויה שילוני חביב)

עוד לפני הכניסה למכולה עצמה פוגשים בפינת ה'זולה' החיצונית, שם הוצבו בעיקר רהיטים ישנים, שלהם נוספו כריות צבעוניות. מעצבות הפרויקט יצרו על גבי המרצפות שמגדירות את הפינה שטיח בעזרת שבלונות וצבע פוליאור של טמבור, כך הגדירו ותחמו את איזור הישיבה. על מנת להכניס חמימות ולנתק את פינת הזולה ממפעלי התעשיה של הקיבוץ שמצויים בקרבת מקום הותקנו קירות סבכה עשויים עץ ווילונות שמותאמים לסביבת החוץ ומרככים את המראה. בנוסף נתלו עששיות עשויות צנצנות זכוכית בהן ניתן גם לשתול פרחים וצמחים.

מוטיב הסבכה מופיע גם בכניסה למכולה. יחידת שכזו נתלתה בסמוך לדלת הכניסה ועל גבה הותקן זוג אופניים שנחתך במיוחד ובו סלסלה בה ניתן לשתול פרחים וצמחיה. החזית האחורית לא נותרה עירומה גם היא. המעצבות דאגו לחבר על גבה כיסאות ושולחן שנחצו, נצבעו בגוונים ססגוניים ועליזים ומייצגים את תחושת ה"ביחד" שנרקמה עם הזמן בין הצעירים.

מיטות הקומותיים נבנו במיוחד לפרוייקט על ידי מסגר שנרתם למטרה הטובה. חדר השינה של הבנות (צילום: נויה שילוני חביב)

בסמוך לכניסה נמצא חדר השינה של הבנות. מכיוון שמדובר בחלל קטן תוכננו עבורן זוג מיטות קומותיים. מפאת אילוצי תקציב השיגו המעצבות את החומרים מספק אחד ובעזרתו האדיבה של מסגר שנרתם למשימה תכננו מיטות CUSTOM MADE שיתאימו לממדי החלל. על מנת לרכך את מיטות הברזל הדומיננטיות נבחרו עבור הקירות גוונים עדינים ונעימים שמכניסים רוך ונשיות לחדר.

המטבח המקורי נצבע בגוון כחול קלאסי שמכניס אלגנטיות ותחכום לחלל והידיות המקוריות החולפו בידיות רהיט מעוצבות שתואמות את פרטי הפרזול שנתלו במרחב.

גוונים עדינים מכניסים רוך לחדר (צילום: נויה שילוני חביב)

בר אכילה צעיר, מגניב ומינימליסטי שמורכב מרגליים עשויות צינורות אינסטלציה, דלפק מאלון גושני משמש לאכילה וסביבו שלושה סטולים - הן מאילוצי מקום אך בעיקר לאור העובדה שהדיירים עובדים במשמרות כך שלרוב רק חלק מהם אוכלים יחד במקביל.

המטבח המקורי נצבע בכחול והידיות הוחלפו (צילום: נויה שילוני חביב)

הספה בסלון שנתרמה לפרויקט על ידי קפיטונז' הפכה למוקד חשוב בבית: היא נוחה, מפנקת ועליה הם נרגעים בסיומו של יום רווי אתגרים. היא גם מהווה רקע שקט ומונוכרומטי לצבעוניות הססגונית של הכריות וההדומים. מופע האלמנטים על הקיר גם הוא תורם לנראות החלל. על מנת לא לחרוג מהתקציב מצאו הבנות פסלים אתניים ישנים, צבעו אותם והעניקו להם חיים חדשים.

מקום להרגע בו לאחר יום רווי אתגרים. הספה בסלון (צילום: נויה שילוני חביב)

בצידה השני של המכולה מצוי חדר השינה של צמד הבנים שבחבורה שהיווה אתגר לא קטן. שתי המיטות הישנות והבלויות שהיו בחדר שונות זו מזו במבנה ובמראה. על מנת ליצור מראה מלוכד ומגובש ניסו המעצבות לטשטש את השוני על ידי צבעוניות אחידה, טקסטיל, וגם הדום וארגז ישן שהוצבו בקדמת המיטות ואיזנו את המסה.

השוני בין המיטות טושטש על ידי צבעוניות אחידה. חדר הבנים (צילום: נויה שילוני חביב)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully