אחכה לך בשדות: שיפוץ בית פרטי בשפלה

צורתו המשונה ורבת הזוויות של הבית הזה וחלוקת החלל הלא פונקציונלית כמעט וגרמה לבעליו לוותר עליו, אך לאחר שיפוץ מקיף הברווזון המוזר הפך לבית ברבורי ויפהפה עם בריכה שצופה לנוף השדות הפתוח

01/05/2020
הבית המוכר והקצת מוזר הפך לבית חלומות. המטבח המשופץ(צילום: עודד סמדר)

הפרוייקט: שיפוץ בית צמוד קרקע במושב
שטח: 220 מ"ר על מגרש של 500 מ"ר
הדיירים: זוג + 3 ילדים
אדריכלות: הלל אדריכלות

עשר שנים של מגורים בבית עברו בנעימים. בני הזוג גידלו בו באהבה את שלושת ילדיהם, שני בנים ובת. הם אהבו מאוד את המיקום של הבית, את הנוף של השדות הפתוחים הנפרשים אל האופק, הנשקף מהחצר האחורית, אבל ממש לא אהבו את איך שהבית עצמו נראה. עם השנים חוסר האהבה הזה הלך והתעצם והתחילו לצוץ מחשבות על מעבר. היה פה קונפליקט אמיתי ורצון להבין האם יש ערכים טובים בבית הנוכחי ששווה לשמר, מה היקף העלויות של פרויקט שיפוץ לעומת תהליך של מכירה, רכישה ובניה של נכס חדש.

עוד בוואלה!

החלום האמריקני בייבוא אישי: שיפוץ בית בכפר גנים

לכתבה המלאה

בעיצומם של הלבטים האלה הגיעו בני הזוג למשרד הלל אדריכלים לפגישת יעוץ מכריעה. "התחלנו את הבדיקה בבחינת התכנית של הבית. הצלחנו לייצר תכנית שהופכת את מיקומי הפונקציות בחלל, משנה את מיקום הכניסה ובכך פותרת את ה'מוזרות' של הבית הקיים", מספרות שירה מוסקל והדס רוט, שליוו את הפרוייקט. "עם הנתונים שסיפקנו להם קיבלו בני הזוג החלטה לצאת לדרך. דרך שבה הבית המוכר והקצת מוזר יהפוך להיות בית החלומות שלהם".

מראה מגושם עם גגות משופעים והרבה משולשים. חזית הבית לפני השיפוץ(צילום: עודד סמדר)
הכניסה הראשית לבית שינתה מיקום וכך השתנתה החזית כולה. חזית הבית לאחר השיפוץ(צילום: עודד סמדר)

למבנה המקורי היו בעיות רבות - מבחוץ, המראה החיצוני שלו היה מגושם, עם גגות רעפים משופעים והרבה משולשים. מבפנים ניצבו מספר קשיים - מפלס הסלון כולו היה מוגבה מיתר הקומה במספר מדרגות, המטבח היה קטן ומוגבל והכניסה הובילה הישר לתוך מעבר לא ברור. כל הקשר עם החצר היה מוגבל ולא התאפשרה גישה נוחה החוצה.

"ברגע שהחלטנו להזיז את מיקום דלת הכניסה, הרגשנו את השינוי בתכנית כולה. פתאום הכול הסתדר. כל פונקציה תפסה את מקומה", מספרות מוסקל ורוט. המטבח עבר לכיוון חזית הכניסה והוא נהנה מאור מזרחי נהדר, פינת האוכל קיבלה פינה משלה (עם זווית מאתגרת במיוחד) והסלון הונמך למפלס הקומה ונהנה מפתיחות מקסימלית לחצר ולנוף הנפלא. דלת הכניסה החדשה מוקמה בין הסלון לפינת האוכל, כך שמי שנכנס נהנה ממבט על המרחב המשותף הפתוח כולו.

ההשפעה של השינוי הפנימי ניכרת היטב גם בחוץ. החצר הקדמית, הלא שימושית שרק נכנסו בעדה, הפכה להיות חצר בשימוש יום-יומי המשמשת כפינת אוכל חיצונית. פרגולת העץ שהותקנה מעליה היא גם שימושית וגם תורמת לנראות של הבית, משום שהיא מעדנת את החזית הקדמית והופכת את המראה לביתי יותר.

רצפת הבטון המקורית באזור שמעל הסלון, נהרסה וכך נוצר חלל כפול. הרווח של הפעולה המהפכנית הזאת כפול גם הוא. פעם אחת לסלון ולקומת הקרקע כולה מבחינת תחושת הגודל, המרחב והיופי של החלל ופעם שניה במפלס העליון. "במקום חלל נמוך וסגור כלפי חוץ קיבלנו חלל שנהנה גם ממבט כלפי החלל המרכזי של הבית אבל גם משמש כמעין מרפסת פנימית עם מבט מהפנט לעבר נוף השדות הפתוח", מסבירות האדריכליות.

הסלון היה במפלס מוגבה ועם תקרה נמוכה ומגבילה. הסלון לפני השיפוץ(צילום: עודד סמדר)
שיפוץ בית פרטי בבית אלעזרי הלל אדריכלות. עודד סמדר,
רצפת הבטון בקומה שמעל הסלון נהרסה ויצרה חלל בגובה כפול. הסלון לאחר השיפוץ(צילום: עודד סמדר)

מיקום המדרגות הוא חלק מהפתרון בסידור הפאזל האדריכלי. בחרנו למקם אותן בלב הבית בצורה של ניצול מקסימאלי של החלל בשתי הקומות. המדרגות מגיעות לשיא הגובה בקומה א ומשם החלל מתפצל למרחב משפחתי גדול ומפנק - מעין סלון ילדים הצופה כאמור לסלון המשפחתי ולשני חדרי הבנים החולקים חדר רחצה משותף.

בקומת הכניסה המדרגות מפרידות בין המרחב ה"ציבורי" ל"פרטי". המרחב הפרטי כולל חדר עבודה, שירותי אורחים המשמשים גם כחדר רחצה ,חדר כביסה ,חדרה של הבת הצעירה ויחידת הורים מפנקת במיוחד.

יחידת ההורים לאחר השיפוץ(צילום: עודד סמדר)

להשלמת הגשמת החלום המשפחתי נבנתה בריכת שחיה כיפית בקצה המגרש. מדובר בבריכה תעשייתית שהותקנה כשמסביבה משטחי דק בטון. המיקום בקצה המגרש מאפשר שימוש נוח בחצר למשחק ולאירוח מבלי שהבריכה מגבילה זאת מייצר תחושה של ניתוק אמיתי ואשליה של הימצאות בטבע מבודד.

הקונספט העיצובי של הבית גובש בתהליך הדרגתי ומשותף ללקוחות ולנו. החומרים שנבחרו במראה טבעי, קלאסי והמראה שהתקבל הוא כפרי-קליל. הגוונים בהירים ברובם והתחושה היא שהבית טובל בהרמוניה במעטפת של ירוק וכחול שנשקפים פנימה.

  • שיפוץ
  • אדריכלות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully