כפרי-לייט: הדירה הקטנה ברמת גן שעברה שיפוץ ועיצוב מחדש

זוג צעיר רכש דירה קטנה וישנה ברמת גן. הם החליטו לשבור קירות, לשפץ, לצבוע, לרהט ולאבזר מחדש. משום שיש להם טעם עיצובי שונה, הם מצאו מכנה משותף בסגנון הכפרי - וכך הצליחו להכניס חמימות הביתה. קבלו הצצה

  • עיצוב פנים
מערכת וואלה! בית ועיצוב
המטרה הייתה למקסם את שטח הדירה. קבלן: גיא אהרונוביץ, מעצבת: אריאלה ענבר (צילום: שירן כרמל)

זוג צעיר שרכש דירה ברמת גן בשכונת ילדותו של הבעל, רצה לשפץ אותה כדי שתתאים לצרכיו החדשים. מצבה הנוכחי של הדירה היה בכי רע: החלל הציבורי היה קטן מאוד, המטבח היה סגור, חדר האמבטיה קטן ומיושן והתחושה הכללית הייתה לא עדכנית. המטרה הייתה למקסם את שטח הדירה, שהסתכם ב-82 מ"ר שמחולקים לארבעה חדרים. בני הזוג לא רצו לוותר על מספר החדרים, ולכן נדרש תכנון מחדש של החלל.

השטח הציבורי הורחב על ידי פתיחת חלל המטבח הישן והחדר שהיה צמוד אליו. בתכנון החדש עבר המטבח לוקיישן לאופן-ספייס ייעודי שיצרו המעצבת אריאלה ענבר והקבלן גיא אהרונוביץ'. בצמוד אליו תוכנן חדר עבודה. בחדר האמבטיה אוחדה מרפסת השירות עם החלל המקורי, לטובת חדר רחצה גדול ומרווח שבו ממוקם ארון-כיור רחב ידיים, אמבטיה, אסלה תלויה ומקום למכונת כביסה ומייבש, שבצמוד אליהם ארון שירות.

עוד בוואלה! בית ועיצוב

שני עולמות נפגשים: הבית באשקלון של זוג בפרק ב' של חייהם

לכתבה המלאה
אקססוריז קטנים שעושים את כל ההבדל (צילום: שירן כרמל)

ביחידת ההורים המקורית היה חדר רחצה קטן וסמוך לו חדר ארונות קטן. התכנון החדש כלל ביחידת ההורים ארון גדול בהתאם לבקשת בני הזוג וחדר רחצה גדול יותר, שעבר מהמקום המקורי שלו למקום אחר בסמוך לחדר השינה. כמו כן, בבית תוכנן חדר שישמש את הילד או הילדים העתידיים. התכנון המחודש של הבית דרש מהקבלן גיא אהרונוביץ עבודת שיפוץ מקיפה, שכללה הריסה ובנייה של קירות, חידוש תשתיות אינסטלציה, חשמל ותקשורת, ריצוף מחדש של חדרי הרחצה ושלל עבודות גבס וצבע.

תכנון מחדש של יחידת ההורים (צילום: שירן כרמל)

מאחר ולכל אחד מבני הזוג טעם שונה, הדירה עוצבה בסגנון עכשווי מעורב, כזה שמשלב את ההעדפות השונות של שניהם. לרצפה נבחר פרקט בגוון כהה שנותן קונטרסט לגוון הבהיר של הקירות ופריטי הנגרות. המטבח תוכנן בצורת ח', תוך ניצול מקסימלי של החלל, עם מקומות אחסון רבים ושטח שיש גדול לעבודה. אריחי חיפוי לבנים משלימים את המראה הלבן והנקי של ארונות המטבח והשיש ומיושמים בצורת פישבון למראה צעיר ועדכני. לחדר האמבטיה המרכזי נבחרו אריחי בטון מאוירים וארון כיור בגוון צהוב שמכניס צבעוניות שמחה ויוצר מראה כפרי-לייט שחביב על בעלי הבית. אותו סגנון חוזר גם בחדר הרחצה של יחידת ההורים. לבית נוספו שלל אלמנטים דקורטיביים מיוחדים, כך שהתוצאה הסופית היא בית נעים, חמים ובעלת שיק ייחודי.

המטבח תוכנן בצורת ח', תוך ניצול מקסימלי של החלל (צילום: שירן כרמל)
חדר העבודה (צילום: שירן כרמל)
לחדר האמבטיה המרכזי נבחרו אריחי בטון מאוירים וארון כיור בגוון צהוב שמכניס צבעוניות שמחה (צילום: שירן כרמל)
שיק מעניין (צילום: שירן כרמל)
אפילו גופי התאורה מיוחדים (צילום: שירן כרמל)
חדר הרחצה של ההורים (צילום: שירן כרמל)
ושימו לב לאריחים (צילום: שירן כרמל)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully