פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נפרדים משנות ה-80: הדירה הישנה ברחובות שעברה מתיחת פנים

      דירה שנבנתה בשנות ה-80 עברה שיפוץ ייסודי לטובת שלושת דייריה. החלל תוכנן מחדש, חדר הרחצה הוגדל והוקצה אזור ייעודי לפינת האוכל. במטבח נוסף בר ישיבה ובחדר הילדים נבנה קיר ספורטיבי. ככה זה נראה

      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      המטבח תוכנן מחדש עם אריחי גרניט פורצלן מאוירים בשחור לבן בסגנון רטרו (צילום: שירן כרמל)

      דירה בבניין שנבנה בשנות ה-80 ברחובות, שבה מתגוררת משפחה בת שלוש נפשות - אם ושני בניה, בני 11 ו-16, עברה שיפוץ מקיף, כולל חלוקה מחדש. המטרה: להגדיל את חדר הרחצה המרכזי ולמקם בו גם חדר כביסה נוח ואסתטי. במטבח תוכנן בר ישיבה משולב ומקרר יינות, ובאגף הילדים נבנה קיר ספורטיבי מיוחד.

      המעצבות, מיה חכמוב-גולדברג ורונית חלג, קיבלו לידיהן דירת קבלן ישנה הפונה לגינה ירוקה ששטחה כ- 90 מ"ר, פלוס מרפסת שמש בשטח של 8 מ"ר. במסגרת השיפוץ עברה הדירה "מתיחת פנים" כוללת. המטבח כולו תוכנן מחדש: נוסף לו בר ישיבה ארוך משולב במקרר יינות ואחסון משני צדדיו. רצפת המטבח רוצפה באריחי גרניט פורצלן מאוירים בשחור לבן בסגנון רטרו, נבחרו חזיתות חלקות מפורמייקה לבנה לכלל המטבח ואפורה לאזור הבר. כיור המטבח מוקם על הבר, כך שניתן לעבוד עם הפנים לסלון.

      אזור פינת האוכל, שלא היה קיים לפני כן, הוגדר מחדש במסגרת השיפוץ. כך, אפשר היה למקם פינת אוכל אליפטית להושבת כל בני הבית. בולט בייחודו גוף התאורה המתכוונן, שעיצב יריב כף, עשוי מעץ, בעבודת יד ובהזמנה אישית, שנתלה מעל פינת האוכל.

      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      הוגדר אזור פינת אוכל ייעודי בבית (צילום: שירן כרמל)
      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      בפינת האוכל שולב גוף תאורה מתכוונן עשוי מעץ, בעבודת יד ובהזמנה אישית (צילום: שירן כרמל)
      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      כיור המטבח מוקם על הבר, כך שניתן לעבוד עם הפנים לסלון. ברז שחור של HeziBank (צילום: שירן כרמל)

      בדירה המקורית טרום השיפוץ, היה חדר רחצה מרכזי קטן וצפוף עם אמבטיה ושירותי אורחים. מתוך חדר הרחצה הייתה גישה לחדר שירות ארוך מאוד וצר. דרישת הדיירים הייתה ליצור חדר רחצה מרכזי גדול עם מקלחון, תוך שמירה על כל הפונקציות הנדרשות, לרבות מציאת פתרונות אחסון לתכולת כל חדר השירות ושילובם בחלל החדש.

      לצורך יצירת חלל הרחצה הגדול, איחדו המעצבות את חדר הרחצה המקורי, שירותי האורחים וחלק מאזור חדר השירות ויצרו בדרך זו חדר רחצה חדש וגדול, שבקצהו ארון שירות עם מכונת הכביסה והמייבש. במקביל, תוכנן אחסון נוסף בכניסה לבית ליתר פריטי חדר השירות המקורי. במהלך השיפוץ הוחלפו כל הכלים הסניטריים בחדר הרחצה המרכזי, נבחרו אריחים גדולים לבנים ורצפת גרניט פורצלן בשחור-לבן החוזרת כווריאציה על הקונספט העיצובי של רצפת המטבח.

      רצועת חלל נוספת מאזור הרחצה והשירות סופחה לחדר האם ליצירת חדר ארונות ארוך וצר. מתוך חדר הארונות תוכננה גישה נוספת לחדר הרחצה המרכזי, כך שלחדר רחצה המרכזי יש למעשה שני פתחי גישה: מהמסדרון ומיחידת האם.

      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      חדר הרחצה החדש הוא אחד מהמטרות העיקריות של השיפוץ (צילום: שירן כרמל)
      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      במהלך השיפוץ הוחלפו כל הכלים הסניטריים ונבחרה רצפת גרניט פורצלן בשחור-לבן (צילום: שירן כרמל)
      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      חדר רחצה נוסף בבית עם אריחים בסגנון גרפיטי של HeziBank ורצפת תבליט שחורה (צילום: שירן כרמל)

      לנוחיותם של הנערים בבית, תוכנן חדר רחצה נוסף עם מקלחון ששופץ ללא שינויים מבניים, אך שולבו בו אריחים בסגנון גרפיטי ורצפת תבליט שחורה. חיבתו של הבן הצעיר במשפחה לטיפוס וספורט הובילה את המעצבות לחפות קיר בחדרו בפלטות עץ OSB ולאפשר לו להיתלות ולהמשיך בפעלוליו תוך שמירה על קיר החדר. הקיר שלצד המיטה בחדרו חופה בטפט שבחר.

      במסגרת השיפוץ, ריהוט הסלון הוחלף ונבחר טקסטיל חדש כולל שטיח וכריות. המעצבות התלוו לדיירים לרכישת יצירת האומנות שנתלתה מעל הספה ולצד בר המטבח. יתר הדירה רוצפה מחדש בפרקט מעץ אלון ולמרפסת השמש נבחרו אריחי חוץ בגדלים משתנים בגוון אפור גרפיט, כל אלו מ-HeziBank. בגמר השיפוץ התקבלה תוצאה רעננה ועדכנית לדירה ישנה. לצד הפן החזותי, התכנון אפשר ניצול מיטבי של שטח הדירה המקורית, ובכך מתאפשרת לבני הבית התנהלות נוחה יותר המותאמת לאורח חייהם.

      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      ריהוט הסלון הוחלף ונבחר טקסטיל חדש כולל שטיח וכריות (צילום: שירן כרמל)
      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      קיר אחד ספורטיבי, קיר שני חופה בטפט. חדר הילדים (צילום: שירן כרמל)
      שיפוץ דירה רחובות, מיה ורונית תכנון ועיצוב פנים (יח"צ , שירן כרמל)
      תוספת מתוקה לבית. מרפסת השמש (צילום: שירן כרמל)