פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      משפחה קנתה 3 קומות בלב ת"א והפכה אותן לדירה ענקית אחת

      משפחה צעירה שחיה על קו מנהטן-תל אביב רכשה 3 קומות בבניין במרכז תל אביב וחיברה אותן לטריפלקס, שהפך למרחב משפחתי נעים ומזמין, עם מרפסת גג היקפית וחדרי רחצה מפנקים

      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      בכל פעם שהמשפחה התרחבה, נרכשה עוד קומה. טריפלקס בת"א (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)

      הפרויקט: דירת טריפלקס בלב תל אביב
      הדיירים: זוג + 3
      השטח: 250 מ"ר
      כלים סניטריים: מודי

      פרויקט אדריכלי הוא קצת כמו הריון: הרעיון מתבשל, מתפתח, גדל עד שהוא מבשיל והופך לממשי. בפרויקט הזה היה מעורב הריון אמיתי שהשפיע על הפרויקט תוך כדי התקדמותו - זוג נשוי המחלק את זמנו בין ניו יורק לתל אביב רכש שתי קומות בבניין של 4 קומות בלב העיר כאשר האם הייתה בהריון עם הילד הראשון. אך תוך כדי השיפוץ והאיחוד של שתי הקומות לבית אחד היא הרתה שנית וההתרחבות העתידית של המשפחה הניעה אותם לרכוש קומה נוספת, ואת טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב, שתכננו ועיצבו את הדופלקס, לשנות את התוכניות מחדש ולאחד את הקומה החדשה עם שתי הדירות הקיימות ליצירת טריפלקס - דירה בת 3 קומות.

      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      גרם המדרגות המקשר בין הקומות הפך לאלמנט ויזואלי במראה מרחף עם תאורה מוטמעת (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)
      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      המטבח מוקם בקומה האמצעית (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)

      "זה היה פרויקט הנדסי מורכב. גרם המדרגות הוא זה שמקשר בין הקומות וברגע שנרכשה קומה נוספת, היינו צריכים להמשיך אותו למטה כיוון שהוא זה שמחזיק את התקרות ומאפשר מעבר בין הקומות. אותו גרם מדרגות הפך מאלמנט קונסטרוקטיבי לאלמנט ויזואלי עם פרטים, שהופכים אותו לאובייקט מעניין בכל אחד משלושת המרחבים", מסבירים בטולדו ליפשיץ. גרם המדרגות קיבל מראה מרחף עם מאחזי יד השקועים בתוך הקיר ובהם משולבת תאורה לילית לכל אורכו.

      הדירות שנרכשו נהרסו כליל ועוצבו מחדש. הלקוחות שמגיעים מהסביבה האורבנית האינטנסיבית של מנהטן חיפשו בתל אביב אי של שלווה באווירה חמימה ורגועה, מוכרת ומחבקת. התכנון היה שהקומה העליונה תכיל חדר עבודה, חדר אורחים ומרפסת גג היקפית, במפלס האמצעי ימוקמו מטבח, סלון, אזור אוכל, וסוויטת אירוח, והמפלס התחתון מכיל את חדר השינה הראשי - המופרד בדלת הזזה גדולה מאזור הרחצה וחדר הארונות וכן, סוויטת ילדים וחדר לימוד.

      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      הסלון מתמזג עם המטבח הלבן (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)
      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      פינת אוכל מאסיבית מעץ אגוז (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)

      הקומה התחתונה המוקדשת ברובה לסוויטת ההורים עוצבה במראה מינימליסטי עם רצפה וחיפוי קיר מעץ אלון (כמו יתר הבית) שמעניקים את החמימות המבוקשת. דלת ההזזה המוטמעת בקיר מובילה לחדר רחצה ענק עם כיורים מאבן כלכתה לבנה טבעית, ומהצד השמאלי של החלל - חדר ארונות מרווח. המטרה הייתה להתאים את החדר לאורח החיים הדינאמי של בני הזוג, שמרבים לנסוע.

      פלטת הגוונים והחומרים - עץ אלון, אגוז אמריקאי וזכוכית, חוזרת ברחבי הדירה בווריאציות שונות, כולל אריחים מאוירים בעבודת-יד על הקירות ושילוב צבע יסוד בחללים שבשימוש הילדים. הסלון מתמזג עם המטבח הלבן המאופיין בקווים ישרים ובניקיון עיצובי בוהק וכולל פינת אוכל מאסיבית מעץ אגוז.

      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      חדר השינה של ההורים עוצב במראה מינימליסטי (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)
      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      חדר העבודה בקומה העליונה (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)

      חלל המשחק של הילדים משתרע על חצי קומה וכולל חדר שינה וספרייה עם קוביות מודולאריות המשמשות למשחק אותן ניתן לשלוף, להוציא מהן את המשחקים ולהחזיר בחזרה לקיר. קירות שירותי האורחים מחופים פסיפס מאם הפנינה המשנים את צבעם לפי התאורה.

      ברחבי הדירה על שלוש קומותיה שולבו יצירות אמנות ישראליות מהאוסף הפרטי של בני הזוג, ותאורה ייעודית המבליטה את יופיין הותאמה להן במיוחד. השילוב בין סגנון החיים לתנאי השטח ובחירה מוקפדת של הפרטים הפכה את הטריפלקס בדיוק למה שהזוג רצה - מרחב משפחתי נעים ומזמין, בית שני עבורם.

      "אנו מתייחסים לתנאים הסביבתיים ואל סיפורו האישי של כל פרויקט ולקוח כאל הזדמנויות שבכוחן לחולל פרויקטים מעניינים ומוצלחים. השקפתנו זו, מלווה במחקר, בדיקה וניסוי במערכות וחומרים שונים המקבלים ביטוי בתכנון יסודי ומוקפד עד רמת הפרט האחרון", סיכמו בטולדו ליפשיץ את הפרוייקט.

      טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב אדריכלים מומלצים ARCDB

      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      קירות פסיפס מאם הפנינה בחדר הרחצה של האורחים מחליפים צבע בהתאם לתאורה (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)
      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      סוויטת הילדים (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)
      דירת טריפלקס בת"א בעיצוב טולדו ליפשיץ אדריכלות ועיצוב (יח"צ , אריאל ליפשיץ)
      חדר הרחצה של ההורים עוצב בחומרים טבעיים (צילום: אריאל ליפשיץ, יח"צ)