פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מבית פרטי לפנטהאוז יוקרתי: ניצול מקסימלי של ספייס

      משפחה בת 5 נפשות עם 3 ילדים בוגרים החליפה בית צמוד קרקע בפנטהאוז בעל שני מפלסים. התוצאה היא כמעט שתי דירות שונות, לשתיהן מראה בוטיקי ופתרונות חכמים לניצול מקסימלי של המרחב

      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      קומת הכניסה היא המרחב הציבורי – הלב הפועם של הבית (צילום: אבי קבלו, יח"צ)

      הפרויקט: פנטהאוז ברחובות
      הדיירים: זוג + 3 ילדים בוגרים
      שטח: 160 מ"ר

      משפחה בת 5 נפשות, שעברה מבית מרווח צמוד קרקע בקרית גת לדירת פנטהאוז ברחובות, ביקשה ממעצבת הפנים שני סטביק להתאים את המרחב לצרכיה. "השלב הראשון היה להכיר את חיי היום יום שלהם ולהבין מה חשוב להם באמת ואיך לתרגם את השאיפות והצרכים האלה תוך ניצול מקסימלי של השטח ופתיחת המרחב. כמובן שבמשוואה נלקחים גם פרמטרים כמו פתרונות אחסון והתייחסות לכיווני האוויר והאור ושיקולים תקציביים", אומרת סטביק מ"נישה תכנון ועיצוב פנים".

      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      המטבח שודרג ועוצב בסגנון מינימליסטי עם שפע של משטחי עבודה זמינים (צילום: אבי קבלו, יח"צ)

      כחלק מבירור הצרכים עלה כי הלקוחות אוהבים את השהות בבית וכי הם מבלים זמן רב במטבח בבישולים ואפייה. לפיכך, ביצעה המעצבת מגוון שינויים תכנוניים ואסתטיים בבית. המטבח הקיים שודרג ונוספו בו אלמנטים בנגרות ששינו את עיצובו לסגנון נקי ומינימליסטי עם משטחי עבודה רבים.
      המקלחות פורקו ונעשו שינויים בתשתית הדירה על מנת ליצור אגפים נפרדים להורים ולילדים.
      "התחושה שהתקבלה בסופו של התכנון היא של שני בתים בדירה אחת", אומרת סטביק. בקומה השנייה גרה הילדה הבוגרת שזכתה בדירת סטודיו מגניבה, צעירה ואופנתית עם סלון קטן, מטבחון עם חיפוי בגווני הכחול וחדר שינה מרווח.

      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      כמו שני בתים בדירה אחת: מיני-סלון בדירת הסטודיו של הילדה הבוגרת בקומה השנייה של הנכס (צילום: אבי קבלו, יח"צ)
      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      מטבחון עם חיפוי בגווני הכחול (צילום: אבי קבלו, יח"צ)

      קומת הכניסה היא המרחב הציבורי - הלב הפועם של הבית, והיא כוללת סלון, מטבח ופינת אוכל, יציאה למרפסת מפנקת, סוויטת הורים וחדרי הילדים.

      פלטת הצבעים הדומיננטית בדירה נעה בין לבן, בז' וכחול עם מוטיבים רבים של עץ, המחמם את החלל המודרני. כל פרטי האחסון והדקורציה וכן הקונסטרוקציה ההיקפית מאחורי מסך הטלוויזיה תוכננו בנגרייה בהתאמה אישית ללקוחות.

      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      קונסטרוקציית עץ היקפית מסביב לטלוויזיה תוכננה בהתאמה אישית לדיירים (צילום: אבי קבלו, יח"צ)
      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      אובייקט פיסולי-אמנותי. גוף תאורה מברזל מעל לפינת האוכל (צילום: אבי קבלו, יח"צ)

      חדר השינה של ההורים עוצב בהשראת מלונות בוטיק ליצירת תחושה של חופש ורגיעה טוטאלית.
      על מנת לאפשר תחושה של חלל גדול יותר מכפי שהוא באמת, בוצעו הנמכות גבס מעודנות להטמעת מערכות מיזוג וחשמל. גופי התאורה נבחרו בקפידה ליצירת תרחישי תאורה שונים ולמשחק מעניין לפי האור הטבעי החודר מבעד לווילונות הרכים.

      עבור הסלון, נבחר גוף תאורה עגול דומיננטי וגוף תלוי מברזל מוקם מעל פינת האוכל ומשמש כאובייקט פיסולי אמנותי. כמו כן, נוצלו היטב פינות שונות למטרות אחסון. מידוף פנימי בקיר שבין הסלון לגרם המדרגות, פינת כביסה מאורגנת היטב, חדר ארונות עם מידוף מודולארי ועוד.

      "המטרה הייתה שהמשפחה תאהב לגור בבית שלה. כל פרויקט עיצוב מותאם לאותה משפחה כאשר אני מעצבת חשוב לי שהלקוחות ייהנו לחיות בבית שלהם", מסכמת המעצבת.

      עיצוב פנים: שני סטביק
      ריהוט: אריק דיזיין

      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      אווירה של מלון בוטיק. חדר השינה של ההורים (צילום: אבי קבלו, יח"צ)
      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      המקלחות תוכננו מחדש (צילום: אבי קבלו, יח"צ)
      פנטהאוז ברחובות בעיצוב שני סטביק (יח"צ , אבי קבלו)
      חדר שינה של אחד הילדים (צילום: אבי קבלו, יח"צ)