פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      דירה מודרנית למשפחה בתוך בית פרטי

      זוג הורים ושני ילדים בוגרים הפכו בית פרטי באבן יהודה לשלוש דירות בשלושה מפלסים שונים, כל אחת עוצבה בסגנון שונה כדי להתאים לרוחם ולצרכיהם של דייריה - 3 משפחות גרעיניות בבית אחד גדול

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      משפחה מורחבת אחת תחת קורת גג אחת. חלל הסלון והמטבח (צילום: רגב כלף, יח"צ)

      הפרויקט: בית פרטי באבן יהודה
      השטח: חצי דונם כ-400 מ"ר בנוי שחולקו ל-3 דירות. הדירה המוצגת היא דירת 4 חדרים, 160 מ"ר
      הדיירים: זוג + 2 ילדים

      משפחה מורחבת אחת תחת קורת גג אחת, כך אפשר לתאר את הפרויקט שליוותה מעצבת הפנים ריקי אורן. בית פרטי רחב ידיים שעבר שיפוץ יסודי ותוכנן מחדש כך שהמיני קומפלקס כולו ישמש שלוש משפחות - הורים ושני אחים ולכל משפחה גרעינית תהיה דירה משלה בתוך המבנה הכולל.

      המבנה המקורי בעל ארבעת המפלסים הפך לאחר השיפוץ לשלוש דירות שעוצבו בסגנון שונה לחלוטין זו מזו, כל דירה על פי העדפותיהם וצרכיהם הייחודיים של דייריה. למרות שהמעצבת לא אוהבת הגדרות, אפשר להבחין שדירה אחת עוצבה בסגנון כפרי, שנייה בסגנון מודרני והשלישית בסגנון וינטג'.

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      הגוונים השולטים בבית הם שחור, עץ ואפור. מבט אל המטבח (צילום: רגב כלף, יח"צ)

      סקאלת הגוונים השולטת בבית היא של שחור, עץ ואפור ועם זאת, ניתן להבחין בנגיעות של צבע כמו שידה ירוקה בחדר הרחצה של הילדים ופריטי טקסטיל מחממים. "הפרוייקט גדול ומלא פרטים, אך האתגר המשמעותי היה לתכנן כל דירה בקומפלקס כך שכל משפחה באמת תיהנה ממרחב מחיה אחר בסגנון שלה" אמרה ריקי אורן, מעצבת הפנים.

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      פינת אוכל בעיצוב מיוחד של המעצבת, המשלבת זכוכית ופליז (צילום: רגב כלף, יח"צ)

      הדירה הנוטה לכיוון המודרני המוצגת בתמונות מתפרסת על פני שני מפלסים. העיצוב הנבחר נקי ועדין, הסלון משפחתי מאוד ומשלב רהיטים פרקטיים ונוחים בגוונים מרגיעים עם ציורי קיר נועזים בשחור שציירה המעצבת, והוא מתחבר לפינת אוכל, אותה תכננה המעצבת. פינת האוכל היא Custom Made וכוללת שתי פלטות החובקות פלטת זכוכית ופלטת פליז עם רגל עץ עתיקה על גלגלים מפליז. הפינה העגולה "שוברת" את המרחב המרובע.

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      מראה נועז ודרמטי במטבח (צילום: רגב כלף, יח"צ)

      המטבח השחור בעל מראה דרמטי ונועז יותר ביחס לחלל האירוח: הוא כולל יחידה גבוהה מעץ שעבר צביעה בתנור ובתוכה מוסתרים מכשירי החשמל והמקרר. כדי לתת קונטרסט חמים יותר, בחרה המעצבת קירות בגוון אפור-ירוק זית ובדלפק כפרי מעץ מלא אלון עם פיתוחים מסוגננים.

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      ספוטים וצילינדרים מאפשרים תרחישי תאורה שונים מבלי לבלוט בחלל (צילום: רגב כלף, יח"צ)

      בקומה הראשונה חוזרים גופי תאורה שחורים - ספוטים וצילינדרים, על מנת לאפשר תרחישי תאורה שונים ולשמור על אווריריות וחלל נקי וחף מאלמנטים. קיר הבריקים הלבנים הוא מוקד העניין של החלל ומוסיף נגיעה של חמימות. את שני העמודים התומכים הפכה המעצבת לעמודים דקורטיביים המשלבים אדנית שחורה ומאפשרים מעבר מפינת וינטג' משפחתית עם מרבצים ושטיח אפגני, לעבר פינת האוכל והסלון וכך נוצרת מעין מחיצה בין השניים. המדרגות המקוריות חופו בעץ, ובקירות מנורות תעשייתיות המאירות על ציוריי האבסטרקט של המעצבת.

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      מחשבים ומוזיקה בחדר המתבגר (צילום: רגב כלף, יח"צ)
      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      צבעים רכים ונעימים בחדרו של הילד הצעיר (צילום: רגב כלף, יח"צ)

      בקומה השנייה שני חדרי ילדים: חדר המתבגר, המשלב את עולם התוכן המועדף עליו - מחשבים ומוסיקה, וחדר האח הצעיר ששמר על גוונים רכים ונעימים. בין שני חדרי הילדים ממוקם חדר רחצה עם צבעים משמחים. סוויטת ההורים המפנקת כוללת חדר ארונות מוסתר, יציאה למרפסת ענקית של 30 מ"ר וחדר אמבטיה. החדר עוצב בהרגשה של חופש עם צבעים נעימים ורכים ווילונות אווריריים כמו בסלון המכניסים את אור השמש הטבעי ומאפשרים גם פרטיות.

      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      יציאה למרפסת של 30 מ"ר מחדר ההורים (צילום: רגב כלף, יח"צ)
      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      מקלחת ההורים (צילום: רגב כלף, יח"צ)
      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      שידה ירוקה בחדר הרחצה של הילדים (צילום: רגב כלף, יח"צ)
      בית באבן יהודה בעיצוב ריקי אורן (יח"צ , רגב כלף)
      הדירה עוצבה בקו מודרני המייחד אותה משתי הדירות האחרות בקומפלקס (צילום: רגב כלף, יח"צ)