פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      התחילו הכי מהר שלהם ולאט לאט הגבירו: שיפוץ מאסיבי של בית קרקע בשרון

      שיפצו ושיחקו בכסאות מוזיקליים: במהלך השיפוץ הסלון הפך למטבח, המטבח לקליניקה פרטית של הדיירת, שטח שהתווסף הפך לחלל אירוח נוסף והכל - עם טונות של שיק מדויק ומאופק. בואו לראות איך עושים מהפכה

      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)

      הדיירים: זוג + 3 ילדים ו-2 כלבים
      מיקום: איזור שרון
      שטח: 160 מ"ר
      אדריכלות: אילנית ארגמן

      עבור רבים המושג 'בית' הוא הרבה יותר מקירות, מטבח וחומריות - הוא כולל את האנשים, האווירה ושיקוף הרוח הייחודית של הבית. תהליך העיצוב הוא חוויה מעצימה של התלבטויות, בחירות משותפות, מציאת השראה ויצירתיות תוך התאמה מדויקת לצרכים.

      אילנית ארגמן אדריכלות ועיצוב I COACH & DESING מדמה עיצוב של בית לריצה למרחקים ארוכים, כאשר המעצב הוא גם המאמן, שמוביל את הדיירים בבטחה אל קו המטרה ועוזר להם ליהנות גם מהדרך עצמה.

      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)

      בעיצוב מחודש של בית קרקע באזור השרון, האדריכלית ליוותה את הדיירים בהתאמת סביבת המגורים לצרכים העדכניים ולסגנון החיים העכשווי שלהם. "הבקשה היתה להוסיף חלל, שישמש כסלון נוסף ותיווצר הפרדה חזותית בין שני אזורי אירוח. מה שהחל את דרכו כשיפוץ הפך לסוג של מהפכה - כאשר הסלון המקורי הפך למטבח רחב ידיים ובמקום המטבח הוקמה קליניקה לבעלת הבית עם כניסה נפרדת".

      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)

      "התהליך היה גם מלווה בהבנה עמוקה של הצרכים והתאמתם לאורך החיים המשתנה של המשפחה וגם ברמה העיצובית בתהליך של התחברות לבחירת סקלת הצבעים וחיבור לחומרים טבעיים שהשלימו את התמונה. הבחירה בשחור ובעץ הייתה מלווה בלבטים רבים, אולם מרגע שנוצר החיבור היה ברור שלא מדובר פה בטרנד חולף אלא בחיבור עמוק ואמתי".

      בעקבות השיפוץ, האזור הציבורי הכפיל את גודלו. קומת הקרקע אוורירית ופתוחה, הצבע הלבן מתמזג עם העץ הטבעי בדמות מידוף דקורטיבי וניתן לראות תשומת לב לפרטים הקטנים - צמחייה משתפלת, קקטוסים, שטיח ראטן, ציפורי מתכת מקשטות את הקירות, אלמנטים מהטבע.

      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)

      החלונות העצומים מהפרופיל הבלגי השחור מכניסים אור רב גם בעונת החורף הסגרירית. הם והקירות הלבנים נותנים את הרקע הבהיר והמואר לחומרים היותר כבדים וכהים מבלי לקבל את התחושה שמדובר בחלל אפל אלא להיפך - אוורירי ומזמין. העובדה שהחצר ניבטת מכל החלונות ומכניסה את הירוק פנימה נותנת תחושה של מרחב נוסף שלא קיים בפועל. כמעט מכל אזור בבית ניתן להשקיף החוצה אך עדיין נשמרת תחושת פרטיות ואינטימיות בחללים.

      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)

      לדברי האדריכלית, אילוצים ובעיות שמאפיינים בדרך כלל שיפוצים, מונפו ויצרו עניין חדש בחלל - דוגמא לכך היא כוורת הברזל הלבנה שמוקמה בפתח בו היה חלון בקצה הסלון והפך לשמש חיץ חצי שקוף בין הסלון למטבח. סביבת הבית אף היא עברה חידוש עם שבילים מפולסים באמצעות פלטות בטון מוחלק וביניהם צמחיה זוחלת וגופי תאורה חיצוניים המשלימים את התמונה בערב.


      בקרו בפרויקטים נוספים של האדריכלית אילנית ארגמן

      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)
      שיפוץ בית קרקע בשרון ( , ליאור טייטלר)
      (צילום: ליאור טייטלר)