פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הגשימו לעצמם חלום: שיפוץ יוקרתי של בית ביבנה

      הדיירים רצו ליצור לעצמם בית מסוגנן, בו מבשלים יותר ומארחים בסטייל. בעזרתם של המעצבים הוכנסה רוח צבעונית וחיה, שמתובלת בחומריות יוקרתית ושפע טקסטורות המייצרות חמימות מזמינה. הצצה

      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)

      הדיירים: זוג + ילדים
      מיקום: יבנה
      עיצוב פנים: סטודיו הכוהנס

      רובנו רוצים לחיות את החיים הטובים, אבל עם יד על הלב, כמה אנחנו מרשים לעצמנו לעשות את זה כשהשגרה לוחצת? בני הזוג המתגוררים בבית זה ביבנה, אנשי קריירה עם ילדים, רצו להגשים לעצמם את חלום הבית המסוגנן והיוקרתי, כשלמלאכה גוייסו סטודיו הכוהנס מעצבי פנים. האפשרות לארח בסטייל, שהילדים יהיו יותר במרחב המשותף במקום בחדרים והגשמת האהבה לבישול עם מטבח בהתאם - כל אלו קרצו להם.

      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)

      לפני השיפוץ, הבית היה חיוור למדי, כשכולו - מהקירות ועד הריהוט - היה צבוע בלבן. מטרת המעצבים הייתה ליצור מרחב מרשים כבר בכניסה לבית, שמכניס את המבקרים לתוך החוויה מהרגע שהדלת נפתחת. "יצרנו מול הכניסה לבית קיר נושא בטקסטורה תלת ממדית של עלי דקל בגווני גרז' (אפור-בז'), עם נגיעות של זהב. עץ הדקל מסמל שפע, וקימורי העלים מכניסים ממד של תנועתיות ועניין. על גבי הקיר מיקמנו את קונסולת היהלום - קונסולה שתכננו בהתאמה אישית עבור בני הזוג. הבסיס של הקונסולה עשוי מפליז בגוון זהב ועוצב בצורת יהלום גדול, שמשדר יוקרה וייחודיות. מעל הקונסולה מיקמנו מראה שמתכתבת עם גווני הזהב".

      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)

      כדי להבליט את שאר הפריטים בחלל, הקיר בגב הסלון חופה בגווני כחול עם נגיעות של זהב, בטקסטורה קובייתית. צבעי הקיר מתכתבים עם גווני קיר, הטלוויזיה והריפוד הכחול, ובכך מסייעים ליצירת הרמוניה בחלל. שטיח עבודת יד שעשוי משי וצמר מכניס צבע וטקסטורה ייחודיים לחלל.
      כורסאות קיימות רופדו מחדש בצורה שתכניס צבעוניות לחלל, תיצור אשליה של גודל ותתכתב עם שאר הפריטים. בלב הסלון מוקמו שולחנות קלילים ואווריריים המשלבים זכוכית ופליז בגוון זהב.
      לצד הרהיטים, שולבו אקססוריז מוזהבים שמשדרים יוקרה ומכניסים עוד עניין לחלל, תוך שמירה על המינון המתאים.

      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)

      הקיר שעליו הולבשה הטלוויזיה הפך לקיר פרי פיתוחם של המעצבים, שמייצר אפקט תלת ממדי, יוצר אשליה של עומק, גודל ומרחב ומושך תשומת לב, באמצעות משחקים של עומק, טקסטורות, צבעים ותאורה שבוקעת מתוך החיתוכים בקיר.

      במטבח נעשה שימוש בעץ ממנו נבנתה הקונסולה שבכניסה ליצירת מדפים, עליהם הונחו אקססוריז מגוונים. מעל האי נתלו גופי תאורה בצורת יהלום שמתכתבים עם קונסולת היהלום בכניסה, משלבים ברזל ועץ ומייצרים אווירה חמימה. כסאות הבר רופדו בבד אפור שמתכתב עם גווני הלבן.
      ברמה הפונקציונאלית, מכיוון שהדייר אוהב מאוד לבשל ולאפות, משטחי העבודה ופתרונות האחסון סודרו בצורה שתאפשר לו לעבוד בצורה קלה ונוחה.

      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)

      גם בפינת האוכל, המשכנו את הקו העיצובי עם צבעים ומוטיבים המתכתבים עם העיצוב של שאר החללים המשותפים, עם קיר נושא בטקסטורה והגוון של הקיר באזור הכניסה לבית, גופי תאורה יוקרתיים ואקססוריז ופרטי אומנות מעוררי עניין.

      את קירות הנישות שלצד פינת האוכל הפכו המעצבים לקירות עלי דקל בגווני גרז', שמתכתבים עם קיר הנושא בכניסה לבית ובפינת האוכל עצמה. "בתוך הנישות יצרנו פתרונות תצוגה ואחסון דקורטיביים: התקנו מדפים ומגירות מעץ אגוז אמריקאי, בהם שיבצנו פריטים שמשדרים חום ויוקרה".


      בקרו בפרויקטים נוספים של מעצבי הפנים הכוהנס

      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)
      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)
      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)
      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)
      בית בעיצוב סטודיו הכוהנס ( , סטודיו הכוהנס)
      (צילום: merorr צילום אדריכלות)