פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      בלב ירושלים: זהו כנראה סניף הבנק היפה בישראל

      היא חקרה סניפי בנק בלונדון ובאמסטרדם, הייתה צריכה להתחשב בתנועת הלקוחות ובחוויית השירות ולבסוף האדריכלית שרון צ'שנובסקי יצרה קונספט עיצובי מרהיב ופרקטי כאחד לסניפי Poalim Digital

      סניף פועלים דיגיטל בשכונת ממילא, ירושלים בעיצוב משרד שרון צ'שנובסקי אדריכלים (יח"צ , מארק סגל, Segal Studio)
      (צילום: מארק סגל, Segal Studio)

      שטח הסניף: 280 מ"ר, ממילא, ירושלים

      כשעולם הדיגיטל ועולם האדריכלות נפגשים ליצירת חוויית לקוח בחלל מעוצב ואינטראקטיבי התוצאה היא סניף בנק שנראה עתידני ופרקטי כאחד. משרד שרון צ'שנובסקי אדריכלים, SC Architects המתמחה בעיצוב מסחרי, מרכזי קניות, סביבות עבודה ומבני ציבור, פיתח קונספט של סניפים דיגיטליים ל-Poalim Digital. סניפים המשלבים אמצעים טכנולוגיים חדשניים ושירות אישי של בנקאים.

      "הפיתוח היה אתגר יוצא דופן", מספר האדריכלית שרון צ'שנובסקי, "התבקשנו לגבש חזון עיצובי לסניפי העתיד שיתאימו לעידן הדיגיטלי הקצבי והטכנולוגי, בשיתוף צוותים של הבנק. התהליך כלל מחקר על סניפים דומים בעולם וביקור בסניפי דגל בלונדון ואמסטרדם. נדרשה הגדרה מחדש של חווית הלקוחות בסניפי העתיד תוך בניית הפרוגרמה של סניף כזה, תנועת הלקוחות וחוויית השירות שיקבלו בו. בסופו של דבר, התגבשה שפה עיצובית המשלבת אמצעי מולטימדיה ואינטראקטיב והמיושמת בחלל מעוצב לפרטי פרטים ליצירת חוויה הדומה לביקור בחלל עתידני".

      סניף פועלים דיגיטל בשכונת ממילא, ירושלים בעיצוב משרד שרון צ'שנובסקי אדריכלים (יח"צ , מארק סגל, Segal Studio)
      (צילום: מארק סגל, Segal Studio)

      החמישי בנבחרת סניפי Poalim Digital בתכנונה של צ'שנובסקי שוכן בממילא שבירושלים, במיקום ייחודי - בקצה המזרחי של שדרת אלרוב, מול חומות העיר העתיקה. חזית הסניף לשדרת החנויות היא ויטרינה שקופה ממוסגרת אבן ירושלמית, החושפת את החלל המעוצב לעוברים ושבים בכל שעות היום והלילה. בשל המקום הייחודי ניתן לצפות בחלל הסניף כבר כשמגיעים משער יפו הסמוך ומתחילים בירידה לשדרה. מכיוון זה ניתן לראות גם את מבואת הבנקטים המוקפים במסך לד עם הקרנות וידאו.

      סניף פועלים דיגיטל בשכונת ממילא, ירושלים בעיצוב משרד שרון צ'שנובסקי אדריכלים (יח"צ , מארק סגל, Segal Studio)
      (צילום: מארק סגל, Segal Studio)

      חלל הסניף בממילא מתכתב עם יתר הסניפים והינו חלל רציף פתוח ובהיר. הרצפה היא יציקת טרזו בה משולבים איים של פרקט עץ אלון טבעי. התקרה עשויה פלטות עץ אקוסטיות לבנות עם תאורה רכה. כל הקירות מחופים זכוכית אסיד חלבית לבנה המקנה לחלל תחושה בהירה אך חמה בזכות אפקט המשי של הזכוכית. בתוך קירות הזכוכית נסתרות דלתות לאגפי השירות של הסניף וכן כל הציוד הדרוש לבנקאים: אחסון, מדפסות וכדומה. פונקציונאליות התומכת באווירה של חדשנות ושל סניף נטול ניירת כמעט לחלוטין.

      סניף פועלים דיגיטל בשכונת ממילא, ירושלים בעיצוב משרד שרון צ'שנובסקי אדריכלים (יח"צ , מארק סגל, Segal Studio)
      (צילום: מארק סגל, Segal Studio)

      הקיר האחורי דומיננטי מחופה זכוכית אסיד, משולב במסך ענק (המורכב ממסכים רבים מסונכרנים) ומשדר וידאו ארט. קיר זה מתקפל גיאומטרית לאורך הסניף, על מנת להקנות לחלל ממד דינמי ואירגולרי.

      באופן זה, ההקרנות הפכו חומר עיצובי בפני עצמו שהינו חלק בלתי נפרד מהאווירה מעיצוב החלל בסניף. שני קירות מסכים אינטראקטיביים נוספים משמשים לקבלת מידע על מוצרים בנקאיים והאפליקציות הדיגיטליות של הבנק.

      "דלפקים פיסוליים מקוריאן תוכננו במיוחד לסניף משמשים את הבנקאים והלקוחות לישיבה לא פורמלית. דלפקים אלו ממוקמים במרכזו של החלל על מנת שהבנקאים יהיו תמיד זמינים לתת שירות מידי ויעיל לכל לקוח ולקוח מיד עם כניסתו לסניף. רהיטי קוריאן נוספים משולבי מסכים ומתפקדים כשולחנות מגע כולל עמדת משחק אינטראקטיבית לילדים המעוצבת כגביש לבן. בצמוד לחלל המרכזי ומופרד ממנו בקיר זכוכית נמצא חדר ליעוץ בווידאו קונפרנס וליעוץ פרונטלי. חדר זה מחופה זכוכית מודפסת ואף בו משולבים אמצעי מולטימדיה ואינטראקטיב".

      סניף פועלים דיגיטל בשכונת ממילא, ירושלים בעיצוב משרד שרון צ'שנובסקי אדריכלים (יח"צ , מארק סגל, Segal Studio)
      (צילום: מארק סגל, Segal Studio)

      האדריכלית מסכמת שהפרויקט של סניפי Poalim Digital היה חוויה ייחודית, בראש ובראשונה בהיותו הזדמנות לגבש רעיון חדשני ונועז עבור אחד הגופים המשפיעים במשק תוך דיאלוג מרתק ופורה. "פרויקט זה מדגים את תפיסת העולם של המשרד, לפיה הלקוח הוא שותף לעשייה וליצירה כאשר ערכי המותג והיעדים האסטרטגיים והמסחריים שלו נותנים את ההשראה ליצירת חללים חווייתיים ומרגשים".

      לעבודות נוספות של האדריכלית שרון צ'שנובסקי