פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      ספרים רבותי, ספרים: לא תוכלו להשאר אדישים לבית הזה בהרצליה

      חומרים חמימים, סקלת גוונים על טהרת התכולים ואהבתה של הדיירת לספרים, שתורגמה לספריות ענק מרשימות, הפכו את הבית הזה לייחודי ומלא אופי. ככה זה נעשה

      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      זרימה נעימה בין חללי המטבח, פינת האוכל והסלון (צילום: אורי סיון)

      הדיירים: אם ובת
      מיקום: הרצליה
      שטח: 80 מ"ר
      עיצוב פנים: ענת סקציאר

      בית צמוד קרקע ישן בן 3 חדרים בהרצליה עבר בירושה לאם ובתה וזכה בתכנון ועיצוב מחודשים, אשר העניקו לו פנים ססגוניות תוך התאמתו המדויקת לצרכיהן.

      מעצבת הפנים ענת סקציאר רצתה ליצור בית צבעוני ושמח, שישקף את האופי של האם, שבשעות הפנאי חוקרת מערות נלהבת. בשל כך, יצרה מרחב ביתי שמתכתב עם הטבע, באמצעות רצפת עץ אלון שמקרינה רוגע ומאירה את הבית.
      "התקציב לא היה גבוה בפרויקט זה ועם זאת, החלפנו את המטבח ורהיטים רבים, כדי למקסם את השטח ולהפוך אותו לבית מודרני ופרקטי יותר", אומרת המעצבת.

      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      הספרים שאותם כל כך אוהבת בעלת הבית זכו לשתי ספריות מרשימות ודומיננטיות (צילום: אורי סיון)

      מטבח צר וארוך מצדו האחד ממשיך עד חדר שירות רחב ידיים, ממנו ישנה יציאה נוספת לחצר. מצדו השני, פתוח המטבח לסלון ולכניסה הראשית, שביניהם ממוקמת פינת האוכל העגולה. הארונות הלבנים מתמזגים בהרמוניה עם תכלת מעודן ואריחים מאוירים. התכלת חוזר ומופיע גם בכיסאות פינת האוכל, במראה הנוסטלגית שתלויה על הקיר שנושק למטבח, ובשולחנות הקפה באזור האירוח.

      בעלת הבית היא חובבת ספרים מושבעת, ולכן הקצתה המעצבת מקום ייעודי לשתי ספריות המקבילות זו לזו, העשויות עץ ומתכת. לספריות סולם דקורטיבי ושימושי וביניהן הוצב כיסא מרופד שיוצר פינת קריאה. הספריה ממוקמת בסלון בקיר המרכזי, ממש מול ספה פינתית אפורה וכורסאות מרופדות עם הדפסים פרחוניים, כשהתכלת העובר כחוט השני ברחבי הבית.

      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      הבית הישן עבר עיצוב מחדש והפך לעדכני ומתאים לצרכי הדיירות שלו (צילום: אורי סיון)

      מבחינת אחסון, בנוסף לספרייה המכילה ספרים ופריטים נוספים, מיקמה המעצבת קונסולה מסוגננת בכניסה לבית. גם הקונסולה , כמו הספריה משלבת בתוכה את העץ עם רגלי המתכת, כשבשילוב עם המראה שמקנה אופי ועומק לקיר המבואה נוצרת תחושה של מסדרון רחב יותר מכפי שהוא באמת.

      בבית ארונות מקיר לקיר, שמאפשרים ניצול מקסימלי של כל חדר. הארונות צבועים בשמנת בהירה ונטמעים בקיר בהרמוניה. על מנת לטשטש את הפתחים בבית שלא עברו שינוי, השתמשה המעצבת בוילונות לבנים בהירים המסתירים את התריסים ואת החלונות שאינם זהים בגודלם, כשהוילונות מעניקים מעטפת של רוך לחלל. הויטרינה המרכזית בסלון הורחבה למקסימום כדי להכניס אור נוסף ולאפשר יציאה נוחה לחצר, כשזו מודגשת על ידי במה מדק עץ.

      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      רכות מאופקת: גווני האפור-תכלת בסלון משתלבים עם רצפת הפרקט והטקטיליות שמכניסים הספרים הרבים לחלל (צילום: אורי סיון)

      חדר השינה של האם בעל קווים נקיים וגוונים מרגיעים, מיטה עם גב מתכת דקורטיבי שמייצר אווריריות בחלל ושני גופי תאורה תלויים תורמים למראה הסימטרי. שידה כחולה גדולה מאפשרת אחסון, בנוסף לארונות הנדיבים. חדר הילדה אורגן כך, שיכיל את כל צעצועיה ומשחקיה בשידה לבנה גבוהה ובספרייה התואמת. לילדה גם שולחן כתיבה מעץ במראה טבעי, ששובר את המראה הסולידי וכולל מגירות קטנות ותאי אחסון.

      גופי התאורה שתלויים בחללים השונים בבית הינם בעלי מראה תעשייתי ומייצרים אווירה נינוחה ונעימה.
      "היה לי חשוב להעניק לדיירות בית חם, שמח, נוח ופרקטי ולא רק יפה ומעוצב", מסכמת המעצבת.


      לפרויקטים נוספים של מעצבת הפנים ענת סקציאר - כנסו לכאן

      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      אוורירי ונעים, עם שני גופי תאורה סימטריים שתלויים משני צידי המיטה - החדר של האם (צילום: אורי סיון)
      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      צבע התכלת עובר כחוט השני בין אזורים שונים בבית. כך גם בחדר הבת (צילום: אורי סיון)
      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      פס צבירה עם ספוטים נתלה מעל אזור העבודה במטבח (צילום: אורי סיון)
      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      פריטים דקורטיביים על קירות הבית בעל מאפיינים דומים מייצרים הקשרים ויזואליים (צילום: אורי סיון)
      בית צמוד קרקע בהרצליה ( , אורי סיון)
      הויטרינה המרכזית בסלון הורחבה כדי להכניס אור נוסף ולאפשר יציאה נוחה לחצר (צילום: אורי סיון)