צלילה מרעננת: הבית שגם אתם תרצו לבלות בו הקיץ הזה

משפחה בת 5 נפשות בראשון לציון ביקשה לעצמה סביבת מגורים שתעניק תחושה של חופש, שמחה והרבה מאוד פתיחות ומרווח. בריכת השחייה והוויטרינות הגדולות הן רק חלק מפתרונות העיצוב שקיבלו - הנה תמונת מצב מבפנים

בשיתוף ARCDB
ניצול מירבי של שטח הבית (צילום: אורי סיון)

דיירים: זוג + 5
מיקום: ראשון לציון
שטח: 240 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: עומרי אהרון

כאשר נכנסים לבית הפרטי המסוגנן בראשון לציון, קשה להאמין שהוא נבנה על שטח של 240 מ"ר. המעצב והאדריכל עומרי אהרון תכנן את הבית בדרכים שיתגברו על גודל המגרש הנתון ויאפשרו פתיחות מקסימלית ואווריריות בחלל. הבית חולק לקומת כניסה, מרתף עם חדר כושר וחדר משחקים, קומת מגורים עם ארבעה חדרי שינה וגג בעל שני חדרים.

"בחרתי שתי חזיתות מוויטרינות ארוכות, האחת באורך של 9 מ' והשנייה באורך של 6 מ' ואלה מזרימות פנימה אור טבעי במשך שעות היום וגם מחברות את החוץ, הגינה והבריכה עם הפנים וכמובן, מעצימות את תחושת הגודל המבוקשת.
מעבר לכך, לא מיקמתי חדרים בקומת הכניסה על מנת להעמיד במרכז את האזור הציבורי - הסלון, המטבח ופינת האוכל ללא חלוקה של פונקציות ומחיצות".

עוד באותו נושא

בלי מניירות מיותרות: בתים שמביאים נחת לדייירים

לכתבה המלאה
גרם מדרגות פיסולי (צילום: אורי סיון)

קומת הקרקע גם היא בעלת תקרה גבוהה יחסית והמסדרון בקומת המגורים מעוצב כמו גלריה להשגת האפקט של מרחב. גרם מדרגות אשר נמשך עד לחדר על הגג מבוסס על עץ , פלדה וזכוכית הנותנים תחושה של קלילות ואווריריות בחלל.
הדיירים חתרו לעיצוב של בית מודרני, אך ללא תחושת הקרירות והניכור שלעיתים מאפיינת בתים בעיצוב זה. לכן השתמש עומרי בהרבה בעץ ליצירת אווירה חמה יותר, רצפת פורצלן באפור בהיר בגדלים שונים ליצירת אשליה של גודל וכן, פריטי נגרות בהתאמה אישית בחיפוי אלון מבוקע כמו הקיר המרכזי של הטלוויזיה וגרם המדרגות המחבר בין הקומות.

הבית נהנה משילובים יצירתיים בין משחקי תאורה באמצעות גופים שקועים בתקרה לגופי תאורה עגולים הנוצצים זה לזה בצורניות זווית מעניינת ובאסימטריות. מעל האי במטבח תלויות נורות פחם ואילו מעל המדרגות נבחרו גופים המאופיינים בקווים אורכיים.

המטבח מתמזג עם הסלון. הוא כולל פתרונות אחסון סמויים כמו מקרר נסתר להשגת תחושה של מרחב מינימליסטי, נקי וגדול. מטעמי כשרות, הופרדו הכיורים כאשר אחד מוקם בקיר הגבוה והשני במתחם האי. השיש שנבחר הוא בגוון כהה המתמזג עם הפורמיקה בעלת טקסטורה של בטון - סגנון עכשווי ודרמטי ביחס ליתר חלקי הבית.

דלת הכניסה אף היא עוצבה ליצירת אשליה של גודל על ידי מיקומה בקו אפס והיא בעלת אלמנט של חיפוי עץ לכל האורך ומתמזגת היטב עם פנים הבית. בריכת השחייה הנשקפת עוצבה בתוואי הפינתי של המגרש תוך מקסום גודלה בהתחשב במיקומה- בין הבית לחומה שתוחמת ומגדירה את החצר.

"בתכנון לא התפשרנו על תחושה של גודל ואיכות. על ידי בחירה נכונה של אלמנטים ותכנון מותאם, ניתן להפיק את המיטב מכל שטח גם ממגרש קטן ומאתגר" מסכם אהרון.

לפרויקטים נוספים של האדריכל והמעצב עומרי אהרון - כנסו לכאן

עוד באותו נושא

משתעממים מהבתים בארץ? הכירו את המעצבת שני רינג

לכתבה המלאה
שימוש בוויטרינות גדולות (צילום: אורי סיון)
מטבח וסלון בחלל משותף מעוצב באותו צביון עיצובי (צילום: אורי סיון)
גרם המדרגות במבט מלמטה (צילום: אורי סיון)
מטבח כהה עם אי ותוספת של כיור נוסף (צילום: אורי סיון)
לבשל ולהביט על כל הבית - מיקום אסטרטגי (צילום: אורי סיון)
גם חדר הרחצה כהה (צילום: אורי סיון)
לא צריך לקאנטרי קלאב (צילום: אורי סיון)
חלונות הוויטרינה צופות ישירות אל הבריכה (צילום: אורי סיון)
דלת כניסה כמו נטמעת בקיר החזיתי (צילום: אורי סיון)
מבנה ייחודי המשלב מספר חומרים יחד (צילום: אורי סיון)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully