פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      200 מ"ר של בית מושלם מחומרים טבעיים בשרון

      תכנון הבית המשפחתי הזה השוכן בשרון נעשה בשלט רחוק. הבעלים ששהו בשליחות מעבר לים נתנו למעצבת הפנים קרן לסר את המושכות ומכאן, היא הגשימה להם חלומות. מפתרונות אחסון מקוריים ועד שימוש בחומרים טבעיים

      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      מטבח אי עם משטח עץ משמש גם כמשטח עבודה וגם כפינת אוכל (צילום: חן ברקוביץ)

      דיירים: זוג + 3
      פרויקט: בית בשרון
      גודל: כ- 200 מ"ר
      מעצבת פנים: קרן לסר

      בעידן הגלובלי מעצבים רבים מוצאים את עצמם מנהלים את תהליך התכנון, השיפוץ והעיצוב בשלט רחוק. זוג לשלושה ילדים מאזור השרון נסעו לשנת רילוקיישן בארצות הברית והחליטו שזה בדיוק הזמן המתאים לשיפוץ הבית. עוד לפני הנסיעה נסגרו כל פרטי התכנון ונקנו מראש כל מרכיבי השיפוץ: הקרמיקה, הסניטריה והמדרגות. המטבח ויתר פרטי הנגרות תוכננו ותומחרו, גופי התאורה נבחרו והכל היה מוכן לקראת הפרויקט. הבית הושכר למספר חודשים ולקראת הקיץ, כשהדיירים הקודמים פינו את הבית, החלה המעצבת קרן לסר בתהליך העיצוב והשיפוץ, כל זה בעוד בעלי הבית החדשים עדיין שוהים מעבר לים.

      "זה היה אחד מהאתגרים המרכזיים בפרויקט, לשפץ בשלט רחוק תוך התכתבויות ותמונות בוואטסאפ, גישור על פערי השעות וביצוע השינויים הנדרשים בהתאמה לחלל הנתון. גילינו גמישות ויצירתיות והצלחנו ליצור בית נעים, חמים ומשפחתי, שמותאם בדיוק לאורח חייהם, בניחוח כפרי לייט".

      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      מדרגות עץ מובילות אל קומת חדרי השינה (צילום: חן ברקוביץ)

      האתגר הבולט השני בפרויקט היה מבנה קומת הכניסה, שנפתר מבחינה תכנונית כבר בפגישה הראשונה. מצד אחד, גרם מדרגות מאסיבי במרכז החלל, מצד שני, הבדלי מפלסים שמחייבים מעקה בטיחות באמצע החלל ויוצרים מעבר מסורבל. נוצר מצב שמי שיושב ליד שולחן האוכל ורוצה להגיע לסלון צריך להקיף את כל הקומה. "מדובר מבחינתי במכשול רציני, במיוחד עבור משפחה עם ילדים קטנים. כשאני מתכננת עבור משפחות צעירות אני משתדלת להקפיד על חלל פתוח וזורם, עם הרבה פונקציות, ניידות קלה וקשר עין בין כולן. הדבר הראשון שאמרתי כשנכנסתי לבית היה: "בואו נפרק את המעקה בין המפלסים, ובמקומו נבנה מדרגות רחבות שיאפשרו מעבר בין פינת האוכל לסלון, ויהוו מעין "טריבונות" לילדים עליהן הם יכולים לשחק, לקרוא ולהאזין לנגינת הפסנתר. כדי להתאים את המדרגות החדשות לבית חיפינו אותן באותו עץ בו השתמשנו לחיפוי גרם המדרגות המרכזי. זה הפך את המפלסים השונים מחסרון לאלמנט עיצובי ופונקציונלי".

      הבית עוצב בחומרים טבעיים ובצבעוניות מעודנת בגווני אפרפר, חום בהיר, תכלכל ופסטלים מעושנים. הצבעוניות באה לידי ביטוי במגוון מוקדים, תוך שמירה על הרמוניה ועל מראה על-זמני הצולח את מבחן האופנה והטרנדים. בכל החלל ניכרת התאמה מדויקת לצרכים. מהמטבח, המותאם למשפחה שומרת מסורת עם שני כיורים ומגוון פתרונות אחסון ש"נתפרו" עבורם, דרך אזור המשחקים, ועד לספריה הגדולה ולפתרונות הייעודיים לאחסון ספרים שיצרה המתכננת בחלל.

      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      פינת אוכל "רשמית" (צילום: חן ברקוביץ)

      "זו משפחה של אנשי אקדמיה עם מגוון של ספרים בנושאים שונים. החל מספרי עיון ומחקר אקדמיים, דרך סיפורת וארון הספרים היהודי, ועד ספרי ילדים מגוונים בעברית ובאנגלית. הבקשה ליצירת פתרונות אחסון לכל אלה עלתה כבר בהתחלה, על כן הספריות הן אלמנט מרכזי בחלל ואחד הצירים סביבם נסב העיצוב כולו", מספרת לסר. "עיצבתי עבורם ספרייה עצומה, מרצפה עד תקרה, שמתפרשת על פני שני קירות גדולים עם זווית אלכסונית ביניהם על מנת ליצור עניין ולמקסם את תכולת האחסון תוכננו מדפים בגבהים שונים, עם "חוצצים" מאונכים שיוצרים הפרדה וגם מוסיפים למראה העיצובי. כ"מענה" לספריה הגדולה תכננתי בכניסה לבית עוד ספריה קטנה בתוך גומחה באותם הגוונים והקונספט. הספרייה הקטנה משמשת גם לאחסון פריטים קטנים שמאפיינים את אזור הכניסה לבית, ומעליה שולבו תאורה ומראה גדולה שמעניקות לחלל תחושה של גודל" היא מוסיפה.

      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      הספרייה מעניקה לבית את אופיו ומעידה על הדיירים בו (צילום: חן ברקוביץ)

      "גם בתכנון הנגרות היה לי חשוב לשמור על העיקרון המנחה אותי בפרויקטים למשפחות צעירות: ריבוי פונקציות בחלל אחד שמאפשר קשר עין ופעילויות שונות באותו מקום. המדרגות הגדולות בין המפלסים ממוקמות במרכז הספרייה, ניתן לשבת עליהן ולבחור משחק או ספר מהמדפים התחתונים שמיועדים לילדים. או להאזין למי שמנגן על הפסנתר" מסבירה לסר.

      המטבח עוצב בקווים ישרים עם נגיעות כפריות מעודנות, אזור הבישול בגוון בהיר והאי, שמשמש לאחסון ולאכילת ארוחות יומיומיות, בגוון ירקרק מעושן שמשתלב עם עוד פרטי ריהוט באותה הקומה. המטבח כולל מגוון פתרונות אחסון ששומרים על המראה המסודר והמאורגן של החלל עם חלון גדול לאורכו שמכניס את החוץ פנימה. בקרבת המטבח פינת אוכל רחבה במראה קליל ונקי המצוידת בספסל ארוך ובכיסאות, לאפשר סגנונות ישיבה שונים.

      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      כיסאות בר מסביב לבר וגופי תאורה פיסוליים מעליו (צילום: חן ברקוביץ)

      פינת המשחקים מוקמה באזור המגורים מלכתחילה מתוך מחשבה שהילדים ירצו לשחק בקרבת ההורים. "יצרנו מגירות עמוקות לדחוס צעצועים מתחת לחלון, שמהוות גם ספסל ישיבה. המטרה היא, כאמור, שהילדים ישהו באותו חלל עם ההורים ולא יצטרכו לעלות למעלה כדי לשחק".

      בנוסף, לסר תכננה את גרם המדרגות המוביל למעלה כך שתתאפשר ישיבה על המדרגות תוך שהיא נמנעת ממעבר גבוה מדי בין המפלסים.

      גופי התאורה שנבחרו לבית שומרים על הקונספט העיצובי של חומרים טבעיים ומראה נקי. מעל האי במטבח שני גופים פיסוליים עשויים מסיבי מתכת, ואילו מעל שולחן האוכל שני גופים הנראים כמו חצאי ביצים בגמר בטון טבעי. יתר התאורה נועדה בעיקר לפזר אור נעים ופונקציונלי במרחב המשפחתי.

      לפרויקטים נוספים של מעצבת הפנים קרן לסר כנסו לכאן

      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      חדר משחקים פרטי ונוח (צילום: חן ברקוביץ)
      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      אחסון מרבי והכרחי בחדר המשחקים (צילום: חן ברקוביץ)
      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      ספרייה המקיפה את הקיר (צילום: חן ברקוביץ)
      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      ספסל בשילוב כיסאות בפינת האוכל יוצר טוויסט מעניין (צילום: חן ברקוביץ)
      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      מטבח מרווח ונוח לעבודה (צילום: חן ברקוביץ)
      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      הספרים בבית כמוטיב דומיננטי (צילום: חן ברקוביץ)
      שיפוץ בית בשרון בעיצוב קרן לסר ( , חן ברקוביץ)
      יצירת נישות מוארות גם לדקורציה וגם לספרים הרבים (צילום: חן ברקוביץ)