פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מי צריך לצאת לנופש עם בריכה כזאת בבית?

      היא הפכה לאטרקציה העיקרית בבית המשפחתי הזה השוכן באזור השרון, מכל חלון ופתח אפשר לראות אותה ולהרגיש בנופש קבוע. ביקור בבית שבו הבריכה היא מרכז העניינים

      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      החצר האחורית של הבית חושפת את האטרקציה בו (צילום: רן ארדה)

      פרויקט: בית פרטי באזור השרון
      דיירים: זוג + ילדים בוגרים
      שטח: 800 מ"ר
      אדריכלות ועיצוב פנים: איריס אבנרי דביר

      אי אפשר להתעלם מהעובדה שמדובר בבית שבו הבריכה היא הכוכבת הבלתי מעורערת בו. "דיירי הבית" מספרת האדריכלית איריס אבנרי דביר, "חלמו על סביבת מגורים שתצפה מכל מיקום אפשרי במרחב לעבר בריכת השחייה וזו תהפוך עבורם לרקע ולתפאורה. אבנרי דביר הפכה את הבריכה לשחקן המרכזי בבית והטורקיז הצלול נשקף מכל עבר, בין אם דרך חלון חדר השינה ובין אם מהסלון רחב הידיים. "ניתן להרגיש את החוץ בפנים, את הבריכה מתמזגת עם הבית ולהיכנס אליה במספר צעדים בלבד מקומת הכניסה. כל פאות הבית פונות לבריכה כולל חדרי המגורים בקומה העליונה", היא אומרת. אפילו שירותי האורחים מוקמו כך שניתן להיכנס אליהם ישירות מהבריכה מבלי להרטיב את החללים הפנימיים. "הבית כולו נפתח אל הבריכה. היא הלב הפועם של הבית".

      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      אדריכלות נקייה של קווים ישרים (צילום: רן ארדה)

      תוכניות הפרויקט השתנו עם הזמן ותוך כדי תנועה בשל שינוי בחלוקת הקרקע. "כאשר קבלתי את הפרויקט לידי, הרעיון היה לתכנן בית על מגרש של דונם ובהמשך הוחלט שהדיירים ימכרו את החלק הקדמי של המדרש וכתוצאה מכך הבית הפך לסוג של "דו" והאתגר היה להשאיר את התוכנית המקורית שהדיירים אהבו - תכנון של מבנה בצורת ר' סביב הבריכה אך להשיג תחושת פרטיות. בנוסף, היה לנו חשוב לשמור על יחסי גומלין עם הבית שנבנה בקדמת המגרש שתכנן ועיצב אדריכל אחר". בסופו של דבר, תוכנן הבית כך שקיר משותף באזור המדרגות הוא המשותף עם המבנה השני ומייצר הפרדה עיצובית ואקוסטית אך עדיין שומר על פרטיות. "בחרנו שהקיר של המדרגות יהיה משותף כדי להשיג פרטיות מקסימלית".

      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      כל תכנון הבית תוכנן כך שיראו את הבריכה מכל חלון ופתח (צילום: רן ארדה)

      הבריכה, כאמור, מהווה את הרקע לחללים המרכזיים וגם לחדרי המגורים. "כל חדר שתוכנן לילדים הבוגרים מתפקד מעין סוויטת מגורים נפרדת ומפנקת. בקומה העליונה יש גם מטבחון משותף וממנו יציאה ל-2 חדרים, לכל חדר יש מקלחת ושירותים משלו ויציאה למרפסת גג ממנה ניתן לתצפת על הבריכה. יצרנו בחלק העליון ממש ממלכה למתבגרים והמרתף הפך לחדר כביסה פונקציונלי, מתחם עם ארונות אחסון ובו יחידת מגורים נוספת לצרכים עתידיים. הבית נבנה מתוך ראייה קדימה לעבר העתיד לשמש הן את הזוג בהמשך וגם את ילדיהם, נכדים שיגיעו ועוד". הבית רוצף באריחים דמוי בטון בגודל של 1.20x1.20 מ' כדי להעניק תחושה של מרחב. "בסלון בוצע קיר נגרות להסתרת מערכת המדיה שמהווה אלטרנטיבה להנמכות גבס. המטרה הייתה לייצר על אף הגודל של הבית תחושה אינטימית ולהשיג אווירה חמימה ומזמינה, תחושה מחבקת עם ויטרינות ענקיות מהרצפה עד לתקרה לשקף פנימה את הנוף של הבריכה ולאפשר זרימה של אור טבעי מכמה שיותר כיוונים".

      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      כבר מדלת הכניסה רואים את הבריכה (צילום: רן ארדה)

      אבנרי דביר מספרת שהבית מותאם בעיצובו לאופי הדיירים ולסגנון חייהם. "האני המאמין שלי הוא עיצוב נקי אבל חם ואני מאמינה בטוטאל דיזיין, תכנון ועיצוב שהולכים זה עם זה יד ביד. החוכמה היא באמת לצקת פנימה את האופי של הדיירים יחד עם אסתטיקה ופונקציונאליות כדי שהם ייהנו לחיות בבית שנבנה עבורם".

      לפרויקטים נוספים של האדריכלית איריס אבנרי דביר כנסו לכאן

      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      חדר רחצה הורים (צילום: רן ארדה)
      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      מדרגות "מרחפות" מובילות אל חדרי השינה (צילום: רן ארדה)
      בית באזור השרון בעיצוב איריס אבנרי דביר ( , רן ארדה)
      מקום לשבת בו גם בשעות החשכה וליהנות מפרטיות מוחלטת (צילום: רן ארדה)