פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      החיסרון הפך ליתרון: הפנטהאוז שעוצב מחדש ו"גדל" יפה במיוחד

      במקור נבנה פנטהאוז עצום בגודלו בקריית אונו באופן צר יחסית וארוך מאוד, אבל האדריכל אמיר גרגיר מ"סטודיו אגס" השתמש באלמנטים עיצוביים גלויים ונסתרים שהפכו את הדירה לפרקטית ואלגנטית. צפו

      פנטהאוז בקריית אונו שעוצב על ידי האדריכל אמיר גרגיר (יח"צ , רונן קוק)
      (צילום: רונן קוק)

      לפעמים אלמנט אחד מובנה בחלל משפיע על תכנון של דירה שלמה. בפנטהאוז בקרית אונו, שנרכש מקבלן בשלבי בנייה מוקדמים, גילה האדריכל אמיר גרגיר, שברגע שפותחים את דלת הבית עומדים בפני דלת המובילה לחדר שירות. לא בדיוק קבלת הפנים לה מצפה מי שנכנס פנימה. לכן, התמקד גרגיר בתחילת הפרויקט בתכנון המרחב בדרך בה חדר השירות יוסווה בפני העין המתבוננת - נקודת מוצא שהפכה למוטיב חוזר במרחב כולו.

      התוצאה היא דירה מסוגננת שעברה תכנון מוקפד בעלת עיצוב אלגנטי המשדרת חמימות ומשפחתיות, תוך שמירה על קו עכשווי המצטיין בניקיון סגנוני.

      פנטהאוז בקריית אונו שעוצב על ידי האדריכל אמיר גרגיר (יח"צ , רונן קוק)
      (צילום: רונן קוק)

      רב הנסתר על הגלוי

      לדברי אמיר גרגיר, אדריכל מוסמך מהטכניון ובעל "סטודיו אגס" - תכנון ועיצוב אדריכלי" המתמחה בתכנון מוקפד של בתים פרטיים ומבנים ציבוריים, התכנון של הדירה הושפע מהרגישות האדריכלית לפרטים בשטח, החל מאותו חדר שירות במיקום לא קונבנציונלי וכלה בהתמודדות עם האופי האורכי של הדירה, באמצעות תכנון חכם שלוקח בחשבון כל פרט לחוד ואינטגרציה בין כל הפרטים.

      "החלטנו לעצב את המטבח בדרך כזו שבה ארונות המטבח מצטיינים באחידות עיצובית, ואי אפשר בכלל להבחין שבתוך אחד הארונות האינטגרליים מסתתרת הדלת שמובילה לחדר השרות, שהעיב בהתחלה על החלל כולו", מסביר גרגיר. "שמרנו על פונקציונאליות גבוהה מחד על ידיד כניסה נוחה לחדר השירות, ומאידך על אסתטיקה נקייה של המטבח, תוך שימוש בחזיתות של ארונות מעץ צבוע בלבן".

      פנטהאוז בקריית אונו שעוצב על ידי האדריכל אמיר גרגיר (יח"צ , רונן קוק)
      (צילום: רונן קוק)

      האורך לא קובע

      התכנון האורכי של הדירה היה אתגר נוסף שניצב בפני גרגיר והצוות. הם הצליחו "לשבור" את האורכיות באמצעים עיצוביים שונים, שבסופו של דבר הפכו את האורך ליתרון וגם "הרחיבו" תוך כדי את השטח הנתון.

      "הכניסה לדירה היא באמצעות מבואה בה עיצבנו נישה ייחודית מחופה בלבנים, שפורקו מבית ישן בבלגיה. היא מקושטת בצמחייה וכך נוצרה מבואה שמחלקת את התנועה ימינה לאזור האירוח, או שמאלה לאזור החדרים. היא עצמה סוג של פינת חמד בבית", אומר גרגיר. "במסדרון השתמשנו בגופי תאורה נסתרים שיוצרים חוויית הארה אסימטרית של הפרוזדור, המטשטשת את האורכיות המקורית שלו וגם מדגישה את יצירת האמנות המעטרת את הקיר ויוצרת עניין".

      גולת הכותרת של פנטהאוז היא הפנורמה אל עבר הנוף מגבוה ויתרון בולט זה בא לידי ביטוי בתכנון. "הסלון עצמו פתוח אל הנוף ואל המרפסת בדרך בה החוץ נכנס אל הפנים והפנים מתמזג עם החוץ".

      גרגיר מספר שהושקעה מחשבה רבה ביצירת קשר עין בין מי שנמצא במטבח ובין מי ששוהה באותה העת במרפסת. "השתמשנו במראה עגולה הנתונה במסגרת עץ אצילי, שעוצבה על ידי הסטודיו שלנו ומקובעת בזווית הנכונה מול המטבח, זאת על מנת להגדיל את החלל, אבל בעיקר כדי ליצור השתקפות הדדית בין הדיירים במטבח והאורחים במרפסת. המראה גם משקפת את הנוף למי שעומד במטבח. דרך ההשתקפות הזו המארח במטבח גם רואה את האורחים במרפסת וכך 'שולט' בחוויית האירוח ונהנה כמובן מהנוף", מציין גרגיר.

      הכמיהה לחמימות ביתית שמצד הדיירים מיוצגת בדירה בשימוש רב בעץ אלון מעודן, הנוכח בפריטי הריהוט העיקריים שעוצבו custom made על ידי סטודיו אגס. רצפת עץ אמתית מהודרת מדגישה את החמימות בחדר השינה של ההורים. גם באמבטיה ניתן לראות שילובים של עץ אלון טבעי וגוון לבן בגימור מבריק - מוטיב מאחד שחוזר כחוט השני בכל חלקי הבית.

      משחק ההשתקפות חוזר גם בחדר השינה של ההורים בארון מבריק שמשקף את הנוף הנשקף מהמרפסת בחדר זה וכך גם יוצר תחושה של חיבור ישיר לחוץ ליצירת חוויית מגורים נעימה.

      לפרויקטים נוספים של "אגס תכנון עיצוב אדריכלי"

      בונים בית? משפצים דירה? בואו לפגוש את מיטב האדריכלים ומעצבי הפנים בישראל

      פנטהאוז בקריית אונו שעוצב על ידי האדריכל אמיר גרגיר (יח"צ , רונן קוק)
      (צילום: רונן קוק)
      פנטהאוז בקריית אונו שעוצב על ידי האדריכל אמיר גרגיר (יח"צ , רונן קוק)
      (צילום: רונן קוק)
      פנטהאוז בקריית אונו שעוצב על ידי האדריכל אמיר גרגיר (יח"צ , רונן קוק)
      (צילום: רונן קוק)