פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      אלגנטי, ירוק וסופר-מפנק: הצצה לבית החלומות הפרטי בראשון לציון

      חלל נושם, מדרגות "מרחפות", מטבח שנושק לבריכה וחדרי שינה מחוברים בגשר שטוף שמש. הכירו את הבית המעוצב בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון, שמיועד לבני זוג בפרק ב', המגדלים באהבה שישה ילדים מגיל 8 ועד 18

      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      נוף טבעי וירוק הנשקף מכל עבר ומרחבים גדולים שיהוו חמימות משפחתית עבור הילדים (צילום: שי אפשטיין)

      ראשון לציון היא עיר מתפתחת הממצבת את עצמה לאט, אבל בטוח. שכונות חדשות ובנייני פאר נבנים בה בזה אחר זה, לצד שכונות ישנות וטובות, שמתחדשות ומתעדכנות. בלב שכונת נחלת הישנה בראשון לציון, על מגרש טרפז הגובל בגן ציבורי ירוק עם ניחות אקליפטוסים תכננו משרד "שחר - רוזנפלד אדריכלים" מבנה בצורה L החובק בתוכו בריכה ונוף ירוק קסום, לצד סגנון מדויק המראה על זמני. המבנה יועד עבור בני זוג בפרק ב' המגדלים באהבה שישה ילדים מגיל 8 ועד 18.

      כבר בפגישה הראשונה והחמימה ביקשו הלקוחות בית מעוצב על טהרת השקט האדריכלי, כזה שיחבור בסינרגיה מופלאה עם הגן הציבורי הנושק למבנה ויהיה כמעין המשך טבעי לגינה. המבנה נבנה בצורת L, כאשר הבריכה מופנית אל הגן הציבורי, כמו גם הוויטרינות בחללים המרכזיים אף הם מכניסים פנימה את הנוף הירוק הנשקף מהגן.

      לפרויקטים נוספים של "שחר - רוזנפלד אדריכלים" >>

      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      המבנה נבנה בצורת L, כאשר הבריכה מופנית אל הגן הציבורי (צילום: שי אפשטיין)

      שקט ושלווה מבלי מניירות, מרשים וירוק

      המבנה ממוקם בלב שכונת נחלת הישנה בראשון לציון, בה קיימם מבנים ישנים יחסית בהם מתגוררים וותיקי השכונה ולכן היה חשוב לדיירי הבית לשדר מראה סולידי שישתלב בתבונה עם הנוף סביב. צוות האדריכלים שחר- רוזנפלד תכנן חזית מטויחת בלבן בעלת מראה סולידי וסרגלים לבנים אטומים למחצה, עשויים מאלומיניום משובח בגוון לבן המסייעים לווסת את האור והטמפרטורה בחלל המבנה. בכניסה למבנה תפגשו מדרגות בגוון אפור מאבן בזלת המוארות עם תאורת לד שקטה המובילות לממלכה הסולידית והמדויקת.

      בצלע הארוכה המונה 28 מטר, נמצאים הסלון, פינת האוכל והמטבח. ובצלע הקצרה יותר ממוקם חדר השינה, כאשר החיבור בין שתי הצלעות מכיל מבואת כניסה מרשימה וגבוהה. החלל בסלון כולו פתוח לרווחה ומזמין אליו את הנוף מבחוץ וכדי לאפשר פתיחות מקסימלית, ניתן לנתק את הוויטרינות ממערכת העמודים וליצור חלל "נושם ירוק". את חלל הסלון ובכן את החדרים הפונים לגן הציבורי מעטרות פינות זכוכית נקיות מאלמנטים קונסטרוקטיביים ומאפשרים פתיחה מלאה של הנוף. בכדי לרכך את המראה המאסיבי של המבנה הגדול במרקם שכונתי הקיים, תוכנן הבית כשתי מסוות אחת מעל השנייה כאשר הקומה הראשונה קצרה מקומת הקרקע ואוכפת אותה.

      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      בצלע הארוכה המונה 28 מטר, נמצאים הסלון, פינת האוכל והמטבח (צילום: שי אפשטיין)

      המטבח השחור הממוקם בין דלת הכניסה לסלון ומייצר מראה דרמטי מיוחד ובו חזית גבוהה של ארונות לצד אי באורך שישה מטרים המשמש כדלפק בר וסביבו כסאות גבוהים בגוון עץ בהיר המותאמים לרצפת הפרקט. המטבח נושק לבריכה, כאשר וילון לבן ושקוף מתנופף באוויר הפתוח ומשמש מעין מחיצה וירטואלית לאזור העצים הצעירים שמאחוריהם משתקפים עצי אקליפטוס מהגן הציבורי. חדר ההורים אף הוא פתוח לרווחה כיאה לפתיחות המאפיינת את חלל הבית וממנו ניתן להיכנס מבפנים ומבחוץ.

      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      המטבח מראה דרמטי מיוחד ובו חזית גבוהה של ארונות לצד אי באורך שישה מטרים (צילום: שי אפשטיין)

      סוויטות חלומיות המתאימות לילדים מתבגרים

      לקומה העליונה תוכנן גרם מדרגות "מרחף" המהווה כמערך תנועה דומיננטי בבית ועשוי מעץ בהיר. בקומה העליונה של הממלכה תוכננו ארבעה חדרים לילדים הקטנים יותר, כאשר בכל צד ישנם שתי חדרים המחוברים בגשר צר שטוף שמש המשמש כספרייה. בקומת המרתף ישנן שתי סוויטות לילדים הגדולים וחדר קולנוע בייתי מפנק, כאשר היחידות פונות לחצר אנגלית מוארת.

      לאורך כל הפרויקט יושמו שני דגשים מרכזיים אשר ליוו את הפרויקט להצלחה; נוף טבעי וירוק הנשקף מכל עבר ומרחבים גדולים שיהוו חמימות משפחתית עבור הילדים. לצורך כך המבנה תוכן בקפידה, שולבו בו פשטות וחן ואין בו חיפוש אחרי מניירות מיותרת. פשוט שקט אדריכלי פתוח מאפשר לישון עם הטבע.

      לאתר משרד האדריכלים "שחר רוזנפלד"

      בונים בית? משפצים דירה? בואו לפגוש את מיטב האדריכלים ומעצבי הפנים בישראל

      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      המטבח נושק לבריכה, כאשר וילון לבן ושקוף מתנופף באוויר הפתוח ומשמש מעין מחיצה וירטואלית (צילום: שי אפשטיין)
      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      סלון הווילה עם מבט לבריכה (צילום: שי אפשטיין)
      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ)
      גרם מדרגות מרחף לקומה העליונה (צילום: שי אפשטיין)
      וילה מעוצבת בשכונת נחלת הישנה בראשון לציון (יח"צ , יחצ)
      חדר הרחצה בווילה המעוצבת (צילום: שי אפשטיין)