פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לא בושה לקנא: חלום מגורים בקיסריה

      מודרני, מינימליסטי, עם קווים נקיים ופשוטים ללא מניירות מיותרות ועדיין, מעניק תחושה של חמימות הודות לשימוש בעץ והרבה אור. לא מפתיע שהדיירי הבית הזה מרגישים בחופש תמידי

      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מבט מהחצר האחורית על הבית (צילום: אלעד גונן)

      דיירים: זוג הורים ו-3 ילדים בוגרים
      מקום: שכונה צעירה בקיסריה
      שטח: 250 מ"ר, גודל המגרש 660 מ"ר
      אדריכלות ועיצוב פנים: איציק ניב

      התוכנית הבסיסית הייתה הפרדה מפלסית בין יחידת ההורים לחדרי השינה של הילדים, אשר מוקמו בקומה א' ויחידת ההורים במפלס הקרקע. הבית תוכנן ועוצב כבית מודרני מינימליסטי בצורת ר' עם קווים נקיים ופשוטים ללא מניירות מיותרות, אך עם זאת נעשה ניסיון להעניק לעיצוב את החמימות הנדרשת על ידי שימוש בחומרים כמו עץ, טקסטיל וצבעים, בכדי לאפשר לדיירי הבית להרגיש "בבית" ולא בחלל ציבורי.

      חזית הכניסה הצפונית מובילה משער פשפש הכניסה לחלל חיצוני גבוה ומרשים המוגדר כמבואת כניסה חיצונית. דלת כניסה בגובה של 3 מטר מחפה את רוחב קיר הכניסה ומכניסה את הדיירים למבואה פנימית, אשר ממנה נפתח מבט לרחבת הישיבה האחורית ובריכת השחייה. המבואה מרמזת על חשיבות החוץ כחלק בלתי נפרד מההתנהלות היומיומית של דיירי הבית, וכמו כן מאפשרת קבלת פרטיות כלפי החללים הציבוריים של הבית ומתפקדת כפילטר ראשוני בכניסה.

      כמו כן יש למבואה חשיבות מכרעת משום שהיא משמשת כמפרק המחבר בן חלקי הבית השונים - המדרגות לקומה א', יחידת ההורים, החניה המקורה והחללים הציבוריים של הבית (חדר המגורים, המטבח ופינת האוכל).

      החלל הציבורי תוכנן כחלל אחד המכיל את הפונקציות החשובות והמרכזיות של הבית. החלל פתוח ותחום בדלתות זכוכית גדולות הפונות לרחבה החיצונית (מערבית) אשר מכילה את פינת הישיבה ובריכת השחייה, פינת ברביקיו וכו'. חדר המגורים פתוח במבט אל הבריכה והגינה ברקע מצד אחד, ומצד שני אל קיר הטלוויזיה המחופה עץ אלון ומעליו פתח תקרתי מזכוכית (סקיילייט) אשר "שוטף" את הקיר ומדגיש את החמימות המוקרנת ממנו אל כל החלל . בצד השמאלי של החלל הציבורי תלוי ציור אופקי המותקן על גבי קיר בצבע אפור כהה, ומדגיש את היצירה המעניקה לחלל נגיעת אומנות החשובה מאוד, לפעמים יותר מהיצירה האדריכלית עצמה.

      המטבח תוכנן עם אי גדול אשר במרכזו כיריים ומספר מקומות ישיבה, כמו גם קיר ארונות גבוהים המכיל את המקרר, התנורים ואחסון מזווה. שילוב החומרים במטבח הוא שחור, לבן, חום ועץ אשר יוצר את הקשר לחמימות הביתית.

      יחידת ההורים ממוקמת במפלס הקרקע בחלק הקדמי של הבית , מנותקת לגמרי מהחללים הציבוריים החיצוניים והפנימיים כחלק מהחלטה שמהותה ניתוק פיזי מוחלט ושקט לבני הזוג.

      המדרגות הקלות המעוצבות ממתכת ועץ אלון ממוקמות בחלל מבואת הכניסה ומשקיפות אל רחבת הבריכה ואל החלל הציבורי החיצוני עולת אל פינת המשפחה, הממוקמת כחלל המקשר בין החדרים השונים ומחבר בשקיפות בין הצד הצפוני (חלל הכניסה החיצוני) ובין רחבת הבריכה האחורית, ועל ידי כך מאפשר לאטימות של חזית הכניסה לקבל הקרנה של, אור אוויר ו"חיים פנימיים".

      הרחבה החיצונית מחופה באבן אפורה ומקיפה את בריכת השחייה ושניהם עטופים בגינה ירוקה. הצד הדרומי של הרחבה פונה לשטח ציבור פתוח ולכן נעשה מאמץ להשאיר את הדופן הדרומית ללא גדרות בטון ומקסימום פתיחות למרחב.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      יצירתיות במפלסים: משחקי גובה מקוריים בבית בישוב האירוס
      נאמנים למקור: בית אבן ישן במושבה בצפון שעבר ריענון

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      ריצוף אבן מקיף את בריכת השחיה (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      אדריכלות נקייה ומינינליסטית (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      סלון פתוח אל החוץ במפתחים מקסימליים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      שילוב של חומרים מעץ להענקת חמימות (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      גם הקיר החזיתי בסלון נעשה בחומרים חמים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מטב למטבח הכולל אי מעץ (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      שפע של תאורה טבעית הודות להרבה מפתחים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      עליה לקומה העליונה (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מדרגות עץ ומעקה מתכת מובילים אל חדרי השינה העליונים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      אחד מחדרי השינה. שימוש נכון של השטח ושל החלונות (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      חדר רחצה עם כלים סניטריים תלויים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      צביון כללי של קווים נקיים חוזר על עצמו בכל הבית אפילו בחדרי הרחצה (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ בית בקיסריה (בנין ודיור , אלעד גונן)
      וכך הקומפלקס נראה בשעות החשכה (צילום: אלעד גונן)