הבטון עדיין נותן את הטון: שיפוץ דירה ברעננה

המטרה הייתה לשמור על ניקיון עיצובי ולהימנע מעומס של פרטים, התוצאה: תחושת מרחב עם קירות זכוכית וריהוט מינמליסטי שהדיירים כל כך אוהבים

אתר בניין ודיור
מטבח אי עם שיש כהה (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

דיירים: זוג הורים + שני ילדים
מקום: רעננה
שטח: 126 מ"ר + 14 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: עדי ברלר

הדיירים ביקשו דירה בסגנון מודרני, שישרור בה ניקיון עיצובי ותחושת מרחב. אחת הדרישות הייתה שלכל דבר יהיה את מקומו המוגדר בדירה, וכך גם תוכנן ונבחר הריהוט. מכיוון שהדירה נרכשה בשלב שחלק גדול מהעבודות בה כבר בוצעו, על אף שהדיירים נאלצו לחכות עד קבלת מפתח לביצוע השינויים, הם לא וויתרו על אף פרט על מנת לקבל את הדירה עליה חלמו ודמיינו.

הדירה תוכננה ועוצבה בסגנון מודרני, ולשם כך נבחרה פלטת צבעים מונוכרומטית של גווני לבן, אפור ושחור עם נגיעות של צהוב. המטרה הייתה לשמור על ניקיון עיצובי ולהימנע מעומס של פרטים. נבחר ריהוט מינימליסטי שישתלב בחלל ולא יכביד עליו, דוגמת שולחן פינת האוכל העגול שעשוי מזכוכית ופרספקס, ושולחנות הסלון מזכוכית שחורה.

הדיירים מאד אהבו את המראה של קיר מפלטות בטון, והוחלט ליישמו על קיר הטלוויזיה בסלון. כדי לשמור על מראה נקי של הקיר הוחלט לא לתלות עליו מזנון, ומכשירי המדיה מוקמו בארון עליון במטבח, והרמקולים הושקעו בתקרת הגבס.

במטבח, שמהווה את מרכז הבית, מוקם אי מאבן בזלטינה שחורה בצורת ח', שמתכתב עם גופי תאורה שקועים בפרופילי גבס מושחרים בסידור לא שגרתי פרי תכנוני. למעשה נוצר אלמנט גיאומטרי מעניין בתקרה, על רקע המטבח הלבן, מתוך תפיסה שגם התקרה יכולה להוות מוקד עניין.

על מנת להגדיל את החלל הציבורי ולשמור על תחושת המרחב בו, בוטלו שירותי האורחים והחלל הפך לחלק מפינת האוכל. בנוסף, נפתח פתח בין פינת האוכל למסדרון דרכו ניתן להשקיף לעבר חדר המשפחה, שבשלב התכנון הוחלט לשבור את הקיר הרגיל שסגר אותו, ולהחליפו בקיר העשוי זכוכית שקופה. מחד, זה אפשר לראות את חדר המשפחה ויצר תחושה שהוא חלק מהמרחב הציבורי. מאידך, קיומו של קיר הזכוכית מאפשר לבודד אקוסטית את הנעשה בתוך החדר מהמרחב הציבורי.

גם ביחידת ההורים, הקירות של חדר הארונות הוסרו והוחלפו בקירות העשויים זכוכית במטרה לייצר הרגשה של חדר גדול יותר. המקלחות תוכננו מחדש, כך שניתן היה למקם בהן מקלחונים גדולים ומרווחים, וחדר הכביסה צורף למקלחת הכללית כדי להגדיל את שטחה. על מנת לייצר תחושת חום, נבחרו וילונות לבנים שנשפכים מהתקרה עד הרצפה בסלון, ובחדר המשפחה, וממש עוטפים את חדר ההורים ומייצרים בו תחושה של חדר במלון. בנוסף נעשה שימוש באלמנטים מעץ, כגון קיר סרגלי עץ אגוז שמהווה רקע לפינת האוכל, פרקט עץ אלון מושחר בחדר ההורים, וארון עץ אלון במקלחת ההורים.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
נשארים בשכונה: המעצבת ששדרגה את דירתה
מהפרובינציה ללב הכרך: עיצוב דירה במגדלי שרונה

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

משתעממים מהבתים בארץ? הכירו את המעצבת שני רינג

לכתבה המלאה
תאורה אדריכלית דומיננטית מעל האי (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
ספות הסלון מותאמות ללוק הכללי (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
קיר בטון בלב הסלון (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שימוש בקירות זכוכית למראה קליל ואוורירי (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
פינת אוכל עגולה (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
מבט אל המטבח ופינת האוכל (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר שינה (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר רחצה - נישות הכרחיות ויעילות בחלל הקטן (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
כיור "פרי סטנדינג" (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
צילומים בשחור לבן התלויים בדירה חוברים לצביון הכללי (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
חדר ילדים (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
טעימה של מראה חמים בפינת האוכל (צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully