פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      בזכות התמ"א: מתיחת פנים מושלמת לדירה בת 37

      בעקבות פרויקט תמ"א 38 שעבר בניין בראשון לציון נוספו לדירה ממ"ד, מרפסת ותקרה גבוהה במיוחד - ללא עלות. כך סייעו לתהליך העיצוב ליצירת סביבת מגורים מינמליסטית ומעודכנת

      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      פינת האוכל כמו חוצצת בין הסלון למטבח (צילום: רוני נתן)

      דיירים: זוג
      שטח: 95 מ"ר
      תקציב: 300,000 שקלים חדשים
      עיצוב פנים: מירי אנג'ל וליטל דיויס


      הדירה ממוקמת במרכז ראשון לציון, ברחוב פנימי ושקט בבניין "רכבת" ישן לא שמור או מטופח. היא נרכשה לפני 37 שנה, כשגודלה היה כ-75 מ"ר עם מטבח סגור, חדרון כביסה צמוד ו-3 חדרים קטנים, והוסבה במסגרת פרויקט תמ"א לדירת 95 מ"ר בתוספת חדר ממ"ד ומרפסת. כמו כן נוספו לבניין שתי קומות, מעלית טיח וחיפוי חיצוני לחזיתות וכניסה סגורה ומסודרת, ושודרגו הגמרים והאלומיניום. הדיירת, שחיכתה לרגע הזה הרבה זמן, הגיעה לתהליך מגובשת ורצתה לתכנן דירה עבורה ועבורה בלבד, מבלי שיהיה צורך "לשמר" את מספר החדרים המקובל ביחס לשטח הדירה.

      לדיירת היו מספר בקשות: דירה מוארת מאוד ומקום לצמחיה טבעית, ו"דירה שניתן יהיה להזדקן בה", כך שהמעברים והכניסות תוכננו בהתאם. כמו כן ביקשה ליצור חלל open spaceגדול ומרווח עם חדר שינה מפנק במיוחד, חדר אירוח/ מטפלת בבוא הזמן שלא יהיה צמוד לחדר השינה, שרותי אורחים עם הכנה למקלחת לעתיד לבוא, פינת עבודה שקטה ואינטימית ומקום לאחסון ספרים, ניירת ועיתונים שלא בחדרים.

      הסגנון העיצובי שנבחר הוא מודרני, מינימליסטי ונקי. הדירה חולקה לאזור ציבורי מימין ואזור לינה משמאל בשימוש מקסימלי של החלונות ובהתאמתם לחלל. עמוד תומך וקורה בתקרה, שהיו קיימים באמצע הסלון המקורי, הכתיבו את קו הסיום של המטבח, ואילו העמוד נעטף בנגרות אשר המשמשת 3 חללים שונים: ספריה בחלל המטבח, קיר טלוויזיה בסלון ופינת עבודה אינטימית ומלאת אור.

      בצמוד לממ"ד שנוסף לדירה והתחבר לסלון תוכננה פינת העבודה ועל ידי כך הוסתרה הכניסה מאזור הסלון, מה שאפשר אינטימיות עבור חלל העבודה וחדר הממ"ד.

      מאחר ודירה זו הייתה הקומה העליונה של הבניין, ובמסגרת התמ''א בנו מעליה עוד שתי קומות, היה צורך לחדש את הגג. לכן נוצר חלל גבוה יותר ומיקומי נקודות התאורה לתוכנית הדירה החדשה הותאמו ללא עלות.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      נשארים בשכונה: המעצבת ששדרגה את דירתה
      מהפרובינציה ללב הכרך: עיצוב דירה במגדלי שרונה

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      מבט אל הסלון (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      ספת טריו ארוכה (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      נישה מיוחדת לטלוויזיה (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      גם לספרייה נישה מיוחדת (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      פינת אוכל עגולה במטבח (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      פינת עבודה עם מדף עץ "מרחף" (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      חדר שינה הורים מרווח ונעים (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      שילוב של צבעים וחומרים נעימים המשרים שלווה בחדר השינה (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      חדר רחצה (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      מדפי עץ בחדר הרחצה (צילום: רוני נתן)
      דירה בראשון לציון שעברה תמ"א (בנין ודיור , רוני נתן)
      מרפסת נעימה ואינטימית (צילום: רוני נתן)