פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      שומר על הזיכרונות: שיפוץ בית אבן בצפון הארץ

      הבית הישן ששירת את בני המשפחה טמן בחובו הרבה מאוד זיכרונות אז במקום למכור אותו החליטו הדיירים לשפץ אותו ועדיין לשמור על האותנטיות שאפיינה אותו. שפת העיצוב נולדה מתרגום מחודש של חומרים חדשים כגון נחושת וברזל, אשר שולבו בעיצוב גג הרעפים. הצצה פנימה

      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      תקרה גבוה עם קורות עץ (צילום: רן ארדה)

      דיירים: זוג עם 3 ילדים
      מיקום: צפון הארץ
      שטח: 280 מ"ר
      אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו דו תמי ודניאל

      בית אבן ישן במושבה בצפון הארץ, שהמשפחה בחרה להישאר בו מתוך זיכרונות וגעגועים למקום, עבר בסופו של דבר תהליך שיפוץ לאחר שהתלבטה רבות אם לבנות בית חדש. הפוטנציאל היה ניכר עם האפשרויות של חיבור החצר הקדמית עם החצר האחורית ושינוי כמה חזיתות וגגות כדי לייצר יצירת אמנות שמתכתבת עם הרחוב, ומחבקת את הבריכה בחצר האחורית.

      שפת העיצוב בבית נולדה מתרגום מחודש של חומרים חדשים כגון נחושת וברזל, אשר שולבו בעיצוב גג הרעפים. החיבור בין הנחושת לאבן יצר דיאלוג מחודש בין חדש וישן, דיאלוג שהתחיל בתכנון האדריכלי של הבית בסקיצות הידניות והמשיך בבחירת החומרים שבו, ובביצוע.

      הבית משמר את תצורת הבית הקיים תוך שמירה על קומה אחת, בהתאם לפרוגרמת הדיירים. הבית משלב תריסי עץ של פעם עם אבן חירבה בחזית הבית ובחללים הפנימיים, ונותן תחושה כאילו היה שם תמיד.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      הכחול האפור הזה: עיצוב מונוכרומטי לפנטהאוז ברמת השרון
      הרוחב לא קובע: בית ייחודי ברוחב 6 מטרים

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      קמין לטובת הימים הקרים (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      שטח מרווח לכל המשפחה בסלון המואר בשלושה כיווני אוויר (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      שילוב של מוטיבים מעץ (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      פינת האוכל מופרדת מהסלון באמצעות סימון של שטיח ויציאה לחצר (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      יציאה לחצר האחורית (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      שילוב של מראה קלאסי וכפרי (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      פינת האוכל (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      מנורת טריו מעל פינת האוכל (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      חדר ילדים נעים ושלו (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      בלי יותר מדי רעש עיצובי בחדר הילדים (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      שירותי אורחים עוצבו בצביון דומה לכלל הבית (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      מרפסת אחורית (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      בריכת השחייה (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      פרופורציות נוחות ונעימות של תכנון הבית (צילום: רן ארדה)
      בית אבן בצפון (בנין ודיור , רן ארדה)
      מדשאה נעימה לשהות בה אחר הצהריים (צילום: רן ארדה)