פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מדירת קבלן לנסיכה נדל"נית: שיפוץ דירת 90 מ"ר בלב תל אביב

      זוג צעיר שצפוי להרחיב את הקן המשפחתי ביקש סביבת מגורים שתתאים להווי האורבני ובמקביל, גם תאזכר ציטוטים עיצוביים המאפיינים בתים אירופאים. הנה התוצאה

      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      שילוב של מראה דרמטי עם לוק חמים (צילום: יפעת גבאי)

      דיירים: זוג
      מיקום: תל אביב
      שטח: 90 מ"ר
      תקציב: כ- 200,000 שקלים
      עיצוב פנים: עדית לוי

      הדיירים ביקשו דירה אירופאית, קטנה ומדליקה שפתוחה לנוף חמה אך בקווים נקיים ומודרניים חפה מעומס. הצרכים שעלו בפגישה הראשונית הם חדר שינה מפנק שיספח לתוכו חדר רחצה, חדר נוסף לטובת הרחבת המשפחה בעתיד ומשרד ביתי. כמו כן, בתכנית הדירה המקורית, דלת השירותים נפתחה למרכז הסלון, והדיירים התעקשו ובצדק למצוא לנושא פתרון. "מאוד לא נעים לצאת משירותים כשיש אורחים בסלון" היה המשפט שחולל שינוי בתוכנית החלל הציבורי, שגררה אחריה את השיפוץ כולו.

      בסלון נבנה קיר טלוויזיה שחור בו נטמעת הטלוויזיה, אשר נוצר כדי להסוות את דלת חדר השירותים שבחלל הציבורי. הנישה שנוצרה שימשה עבור הדיירים מקום עבור אחסון מכונת כביסה ומייבש, כך שהשטח נוצל באופן מקסימלי.

      המטבח הועתק ממקומו המקורי לפאה שממול. הוא תוכנן בצורת מקבילים היות והחלל מלבני, כך שזו הייתה האופציה הטובה והיפה ביותר, שאף סיפקה שטח אחסון טוב לצד אי דקורטיבי ופונקציונלי. הצבעים שנבחרו למטבח הם שחור בשילוב עץ ואלומיניום עם מסגרות נקיות ללא פיתוחים בסגנון נקי, ועם קווים ישרים ומדויקים.

      חדר הרחצה סופח לחדר השינה (כאשר בתכנית המקורית השירותים היו בחוץ). התכנון היה כי המקלחון והשירותים ייכנסו לחדר סגור, ואילו ארון הרחצה ימצא מחוץ לחדר הרחצה בתוך חדר השינה, וישמש גם לאחסון ושידת איפור מעבר לצרכים הבסיסים (שטיפת פנים, צחצוח שיניים). הטלוויזיה בחדר השינה תלויה מהתקרה היות ומעטפת חדר השינה משופעת חלונות. חדר השינה עוצב בגוונים בהירים ונעימים בשילוב פרקט המייצר חמימות. הוא חף מאלמנטים ומאוד נקי בעיצוב שלו, בהתאם לאופיים של דיירי הבית.

      בעלת הבית עובדת מהבית ולכן היה צורך ליצור חלל המיועד למשרד ביתי עבורה. המשרד נסגר בחלונות אלומיניום שפונים למרפסת הבית, וכך יכול אור טבעי לשטוף את המשרד. יחד עם זאת, סגירת זכוכית הפכה את המשרד שקט ומופרד מיתר הבית. האינטימיות הנדרשת, כאשר היא נפגשת עם לקוחות בביתה, נוצרה באמצעות וילון ולא באמצעות אלמנט קבוע.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      פאר גלילי בשני מפלסים: מה מסתתר בין הפטיו לבריכה?
      ניצל מהריסה: מבנה ישן בסביון שהפך לבית כפרי

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      קיר שלם של חלונות בסלון (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      המטבח כמו מתמזג בסלון (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      חצי אי של בר מעץ (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      כיסאות בר עם מושב שקוף (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      עיצוב מטבח במראה קווי ומאופק (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      גם חדר השינה נהנה משפע של חלונות (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      יחידת השינה של בני הזוג כוללת חדר רחצה (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      אריחי ריצוף כהים בחדר הרחצה (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      מקלחון שצופה על העיר בעד חלון (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      מעבר לחדר העבודה (צילום: יפעת גבאי)
      דירת 90 מ"ר בתל אביב (בנין ודיור , יפעת גבאי)
      חדר העבודה תחום בדלתות זכוכית (צילום: יפעת גבאי)