מגוון סגנונות וחומרים תחת קורת גג אחת הרמונית

בניית הבית המשפחתי הזה שבמזכרת בתיה כלל עיצוב המשלב מספר סגנונות ועיצובים שבמקרים אחרים אולי היו יוצרים קרקס. כאן לעומת זאת - הכל חי בהרמוניה מושלמת ושלווה

אתר בניין ודיור
04/03/2018
שפע של תאורת יום בסלון(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)

הדיירים: זוג + 4
המיקום: מזכרת בתיה
השטח: 210 מ"ר
אדריכלות: מתן הכט
עיצוב פנים: ליאת פוסט
סטילינג לצילומים: עופרי פז

יש בתים בהם המעצבת יודעת בדיוק מהו הסגנון העיצובי הרצוי, ויש בתים בהם הוא מתגבש תוך כדי תנועה. כך היה בפרויקט הזה, בו ליוותה המעצבת את זוג הדיירים משלב התכנון הראשוני של הבית בן שלושת המפלסים ועד לשלב הסופי של בחירת הריהוט, התאורה והאקססוריז. הפרויקט כלל תכנון וחלוקה של חלל הבית עבור משפחה עם ארבעה ילדים. אחת הדרישות בתכנון חלוקת הבית הייתה הפרדה ברורה בין החלל הציבורי בקומת הכניסה לחלל הפרטי בקומה העליונה, תוך מחשבה גם על צרכים עתידיים של המשפחה. חדר המשפחה לדוגמא, אשר ממוקם בקומת הכניסה, תוכנן כך שיוכל בעתיד להפוך לסוויטת הורים במידת הצורך.

תהליך התכנון והעיצוב של הבית ארך כשנתיים וחצי במהלכן עברו המעצבת והדיירת מסע בין סגנונות, מסע מאתגר של בחירות, החלטות ומחשבות משותפות. כיאה למשפחה חמה, תוססת שאוהבת לארח ואוהבת אנשים, התהליך החל בידיעה שהסגנון יהיה כפרי. לאט לאט תוך התקדמות הפרויקט ביקשה הדיירת לבחון סגנונות נוספים ולשלב אותם בעיצוב הבית.

כך שולבו אלמנטים מודרניים, קלאסיים וגם נגיעות של רטרו, כאשר המחבר בין כולם היא סקאלת הצבעים המיוחדת: שחור, אפור, ורוד וריצפת פרקט עץ תלת שכבתי אשר מחבר בין כולם. הקומה הראשונה תוכננה כך שבכניסה ממוקם המטבח הפתוח ומולו פינת האוכל והסלון. שני חלונות ויטרינה גדולים לאורך הסלון מכניסות אור טבעי לבית בכל שעות היום.

המטבח תופס מקום מאוד פעיל בחיי המשפחה ולכן תוכנן אי גדול במרכזו. תנור פרי סטנדינג בגוון שחור עם ידיות זהב בולט על רקע הארונות בצבע תכלת אפרפר. ידיות מוזהבות בצורות שונות מקשטות את ארונות המטבח. הקיר המרכזי במטבח חופה באריח לבן בצורה גאומטרית מיוחדת, ובאופן מפתיע מסתיים החיפוי בגובה הארונות ולא נמשך עד התקרה כדי ליצור סיומת מעניינת ולא ישרה. מחשבה נוספת הושקעה גם בדפנות האי אשר חופה ביריעות פרקט העץ כהמשך ישיר לחיפוי הרצפה. למטבח הכפרי נבחרו צבעים דרמטיים עם נגיעות של זהב עכשווי. גופי תאורה בקווים נקיים שולבו בחלל הציבורי בצבעים של שחור, זכוכית וזהב.

בקומה העליונה ארבעה חדרי שינה וחדר רחצה מרכזי. מסדרון רחב מחבר ביניהם ופינת קריאה מפנקת מקבלת את פני העולים לקומה זו. במרכז המסדרון ממוקם חדר הרחצה הראשי עבורו נבחרו אריחים בקו נקי בצבעי שחור לבן וארון מיוחד בצבע טורקיז יוצר דרמה ועניין בחלל.

דגש רב הושם על פתרונות אחסון. בחדר השינה של ההורים תוכנן חדר ארונות ייעודי כאשר כלפי חוץ נראה כארון אך טומן בחובו חדר שלם של מדפים לאחסון של ביגוד והנעלה. בחדר הרחצה של ההורים שולב סגנון הרטרו בעזרת ארון מעץ אגוז אמריקאי ואריחים בצבע תכלת מעושן.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
פאר גלילי בשני מפלסים: מה מסתתר בין הפטיו לבריכה?
ניצל מהריסה: מבנה ישן בסביון שהפך לבית כפרי

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

המעצבות שמתכננות אחוזות הפתיעו עם דירת 32 מ"ר

לכתבה המלאה
מבט מפינת האוכל אל הסלון(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
בית משפחתי בנס ציונה. טל ניסים, בנין ודיור
מטבח עם ארונות תחתונים. שילוב בין התעשייתי וקר למראה חמים(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
במטבח, ארון בגוון כהה על רקע ארונות בהירים(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
שידת הטלוויזיה מכניסה צבעוניות לאזור המשפחה(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
מבט מהסלון אל המטבח והקיר הצבעוני שניצב סמוך לו(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
אפילו המדרגות קיבלו תשומת לב דקורטיבית(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר שינה הורים(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר ארונות ביחידת ההורים(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
חדר רחצה אחד עם אריחים שחור-לבן וארונית בגוון טורקיז(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)
בחדר רחצה אחר יחידת עץ אותנטית(צילום: בנין ודיור, טל ניסים)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully