המעצבת שחזרה לבית ילדותה ועיצבה אותו מחדש

שנים לאחר שעזבה את הבית בו גדלה, החליטה המעצבת לפנק את אמה שנשארה בדירה, ליצור עבורה ממלכה חדשה ומפוארת ולפתוח לה עולם עיצובי חדש

אתר בניין ודיור
סלון אינטימי (צילום: שירן כרמל)

דיירים: דיירת בודדת
מיקום: ראשון לציון
שטח: 100 מ"ר
תקציב: 220,000
עיצוב פנים והום סטיילינג: בטי יעקובסון

עבור המעצבת היה זה אתגר לא קטן לשפץ את בית ילדותה ולנסות להמציא אותו מחדש. בדירה הזו בת 38 השנים גרו 4 נפשות, כאשר בגיל 14 הוריה של המעצבת התגרשו והיא נשארה לגור בדירה ללא אביה. בהמשך אחותה והיא עזבנו וסבתה הצטרפה לגור בדירה עם אמה, כשבשלב זה הצטרפה המטפלת הסיעודית מריה. לפני כשנה נפטרה סבתה ואמה, בפעם הראשונה בחייה, נשארה לבד בדירה ישנה, מוזנחת, עצובה ומלאת זיכרונות. המצבת החליטה שאמה חייבת התחלה החדשה, והחלה לתכנן את המהפך הגדול לדירה.

התכנון לקח כ-4 חודשים, כאשר המטרה הייתה לפתוח את האם לעולם חדש, מכיוון שהבחירות שלה נובעות לרוב מחוסר ידע. המעצבת הציגה לאמה קומבינציות שונות וחדשות בשלב התכנון וחשפה אותה לקונספטים חדשים. ההחלטה הייתה לגרום לה להרגיש כמו מלכה בארמון שלה, מקום שירגיש כמו מלון בוטיק כל השנה.

השינוי הראשון שנעשה היה לפתוח את החלל כדי שהאם לא תרגיש שכשהיא מבשלת היא סגורה בחדר לבד בעונש, וכשהיא אוכלת שלא תרגיש לבד עם עצמה. האתגר היה עמוד תומך שתקוע באמצע החלל.

השינוי השני היה חדר השינה - לייצר חדר שינה גדול ומואר ולהעביר את חדר האם לשם. השינוי השלישי היה ליצור חדר רחצה גדול, נעים, מואר ומאוורר, ולהחליף את החדרון הקטן שהיה מחולק לשירותים בנפרד ומקלחת בנפרד.

בנוסף לכל החשיבה על נוחות וטעם התלוותה גם המחשבה על צרכיה העתידיים, ולכן במהלך כל העבודה הותאם הבית לגיל השלישי. מדובר בדברים קטנים בהווה שעשויים להיות הבדלים מהותיים בעתיד, כמו הרחבת מעברי הפתחים וגישה למקלחת.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
עיצוב קלאסי לבית הראשון של זוג טרי באבו סנאן
בבית שאין סיכוי לשחק בו מחבואים

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

המעצבות שמתכננות אחוזות הפתיעו עם דירת 32 מ"ר

לכתבה המלאה
מקום טוב באמצע הדירה נוצל לטובת הפסנתר (צילום: שירן כרמל)
מטבח עם דלפק נוח לישיבה (צילום: שירן כרמל)
גישה נוח וקלה מהמטבח לסלון (צילום: שירן כרמל)
מטבח ארונות תחתונים ועליונים לאחסון מקסימלי (צילום: שירן כרמל)
קונסולת עץ בכניסה לדירה (צילום: שירן כרמל)
לקונסולה הוצמדה גם מראה המשלימה את אזור הכניסה לדירה (צילום: שירן כרמל)
ירק עשיר מקדם את הנכנסים פנימה (צילום: שירן כרמל)
מערכת הריהוט בסלון דומה בעיצובה לקונסולה שבכניסה (צילום: שירן כרמל)
עיצוב נקי ומדויק במטבח (צילום: שירן כרמל)
חדר רחצה חופה באריחי ריצוף מעוטרים בחלל הלבן (צילום: שירן כרמל)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully