פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מי אמר שאפור זה קודר? שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון

      על פניו הפנטהאוז הזה נראה פשוט וקל לתכנון, אך מסתבר שהצורה הכללית שלו החולשת על 140 מ"ר אתגרה את המתכננים וגם את המשפחה - שהוכיחה כי היא לא מפחדת מהצבע האפור

      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      ספה ארוכה שכמו יוצרת מחיצה בין האזורים (צילום: אלעד גונן)

      דיירים: זוג + 2 ילדים
      מיקום: רמת השרון
      שטח: 140 מ"ר
      עיצוב פנים והום סטיילינג: סטודיו ארז חייט

      הפנטהאוז ברמת השרון הציב אתגר רציני: נתוני השטח והמבנה היו בעייתיים בלשון המעטה, וכבר בביקור הראשון היה ברור שהתכנון צריך לשים דגש על טשטוש המידות והצורות הקיימות בו. שטחו של הבית הוא 140 מ"ר, אך המרחב הציבורי קטן יחסית, ונוספה לזה צורת מלבן בעייתית עם תקרה נמוכה. כל אלה יצרו תחושה מעיקה בחלל, כאילו חסר בו אוויר לנשימה, שהיה צריך לפתור. כמו כן היה צורך למצוא פתרון נוסף לבעיית מיקום האי, שיהיה פונקציונלי מחד והרמוני מאידך.

      לאחר תהליך חשיבה אינטנסיבי ומושקע פוצחה תוכנית העיצוב, כאשר התהליך כלל דווקא את הדגשת האלמנטים המקוריים במינונים נכונים: הנמכת התקרה היה הצעד הראשון, שהשיגה חיבור בין הסלון והמטבח באמצעות פסי תאורה המשכיים.

      חיבור נוסף נעשה באמצעות החומרים על ידי חזרה של העץ השחור שמופיע בארונות המטבח, בקיר הדקורטיבי, במקרר היינות, ובדלת הכניסה לשירותי אורחים. למרות ההנמכה התקבלה תחושת גובה בסופו של דבר על ידי הגדלת החלונות במרחב הציבורי שמכניסים כמות גדולה של אור טבעי.

      אלמנט עיצובי דומיננטי הינו קיר הכניסה לבית שמוביל למרחב הפרטי. הוא חופה עץ אפור בגדלים משתנים שיוצר המשכיות לשאר הקירות שנצבעו בגוון בטון. שילוב של משטחי עבודה בגוון חלודה איזנה את הצבעים והחומרים המודרניים והייתה אחראית להכנסת החמימות בכניסה.

      האתגר הושלם בהצלחה מרובה, ובפועל התקבל חלל שנראה כמו פסל מינימליסטי בו גם כל אחת מהפונקציות עומדת בפני עצמה וגם נטמעת בזו שצמודה לה לכדי הרמוניה מונוכרומטית בתחושה ביתית.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      המעצבת שעיצבה לעצמה ממלכה ייחודית בנתניה
      חושבים קדימה: עיצוב עוטף ובתקציב שפוי לזוג שמתכנן משפחה

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מבט מהמדרגות אל הסלון - דרך המעקה השקוף (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      המדרגות המובילות לקומה העליונה עשויות אבן עם מעקה זכוכית שקוף (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      כיסאות בר הופכים את הבר למקום ישיבה נוח לדיירים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      משטח עבודה וכיור בעמדת האי במטבח (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מבט מהסלון אל המטבח (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מסדרון אחסון (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      סלון שעוצב כמו חדר קולנוע פרטי (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      אי ארוך במטבח (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      כך זה נראה כשהווילונות פתוחים (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      מיזוג החללים הציבוריים בצורה הרמונית (צילום: אלעד גונן)
      שיפוץ פנטהאוז ברמת השרון (בנין ודיור , אלעד גונן)
      שירותי אורחים בצביון דומה לכלל הפנטהאוז (צילום: אלעד גונן)