רוחות צפוניות: בית חלומי בגליל המערבי

על שטח של 300 מ"ר בצפון הארץ נבנה בית שעונה על חלומות רבים. הנוף עוצר נשימה, האדריכלות נקייה ונעימה והבריכה - משלימה את החוויה

אתר בניין ודיור
300 מ"ר בשני מפלסים (צילום: שאול ויטיס)

דיירים: זוג פלוס 3 ילדים
מיקום: מושב בגליל המערבי
שטח: 300 מ"ר
תקציב: 5 מיליון שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: רוני פרידמן, אפי אלי - BE אדריכלים

הבית תוכנן עבור זוג בשנות החמישים לחייו, עם שלושה ילדים. האתר התאפיין טרם הבניה בשטח תלול במיוחד. לאחר עבודות פיתוח מסיביות התקבל מישור המגרש במפלס הנמוך כקומה ממפלס הרחוב הסמוך.

המרחבים הציבוריים של הבית (המטבח, פינת האוכל והאירוח/ סלון) מוקמו במפלס התחתון, מפלס החצר. הגישה למפלס זה היא דרך מדרגות פיתוח מאזור הכניסה למתחם החצר מהרחוב. במפלס ממוקמת יחידת דיור נוספת המרוחקת במעט מהיחידה העיקרית, ובתווך - חצר כלואה / פטיו, דרכו ניתן לעבור בין השטחים הפתוחים בהיקף הבית. בימי הקיץ החמים מתאווררת חצר הפטיו בזכות רוחות מערביות החודרות לחצר בעוצמה מוגברת בשל המפתח הצר מצפון מערב וזווית הקירות בסמוך למפתח.

קומת חדרי השינה ממוקמת במפלס העליון / מפלס הרחוב ו"רוכבת" על שני חלקי הבניין התחתונים: המרחב הציבורי ויחידת הדיור. הבית מתאפיין בחללים קטנים יחסית ומוגדרים המפוזרים במרחב סביב החצר המרכזית תוך כדי טשטוש הגבולות בין פנים לחוץ. מרחב הבית לא נמדד בגודל החללים הבנויים והסגורים אלא בחיבור בין הבנויים לפתוחים בתוך החצר הפנימית והמעברים.

הבית חופה באבן גלילית מסותתת לצד טיח באופן היוצר איזון והשלמה בין שני החומרים.

הגינה מתאפיינת בצמחייה ארץ ישראלית ויוצרת המשכיות והתמזגות עם הנוף הסובב את הבית. סביב הבריכה מעקה זכוכית המתרומם בעת הצורך מתוך משטח הדק.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
ניצל מהריסה: מבנה ישן בסביון שהפך לבית כפרי
עיצוב קלאסי לבית הראשון של זוג טרי באבו סנאן

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

טוב לדעת (תוכן מקודם)

צעד תקדימי: החברה שנותנת למבוטחיה מענק כספי

על-ידי WE SURE חברה לביטוח
לכתבה המלאה
בריכת שחייה בחצר האחורית של הבית (צילום: שאול ויטיס)
אדריכלות של קווים ישרים וחדים (צילום: שאול ויטיס)
ירק המקיף את הבריכה (צילום: שאול ויטיס)
גשר עליון וחיצוני מוביל אל החדרים הפרטיים (צילום: שאול ויטיס)
כניסת הבית (צילום: שאול ויטיס)
קוביות צמודות לקוביות (צילום: שאול ויטיס)
מבט אל הנוף המקיף את הבית (צילום: שאול ויטיס)
גרם מדרגות חיצוני לקומה העליונה (צילום: שאול ויטיס)
כניסה דרמטית לבית (צילום: שאול ויטיס)
פינת האוכל (צילום: שאול ויטיס)
שני כיווני אוויר בפינת האוכל (צילום: שאול ויטיס)
הנוף הקסום נשקף מכל חלון ופתח (צילום: שאול ויטיס)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully