תעשייתית ומחוספסת: דירת 65 מ"ר ברחוב דיזנגוף

    המטבח נהנה מחלונות פנורמיים, הסלון מרווח והודות למקומות האחסון הדירה הזאת מצליחה לשמור על הסדר. כך נראית דירת רווק צעיר שמעביר את זמנו על הקו האווירי

    אתר בניין ודיור
    מטבח עם קורת בטון חשופה (צילום: תמי בר- שי)

    דייר: רווק
    מקום: תל אביב
    שטח: 65 מ"ר
    עיצוב פנים: רוני גבעוני

    רווק בשנות ה-30 לחייו, אשר מחלק את זמנו בין ישראל לבין מגורים ועבודה בחו"ל, מגיע ארצה בעיקר כדי לנוח ועל כן חיפש דירה בסביבה אורבנית אשר תאפשר קרבה למרכזי בילוי, קרבה לים לברים ולמסעדות של תל אביב ורחוב דיזנגוף בפרט. בנוסף, הוא אוהב לארח ולבשל לחברים, ולכן ביקש דירה שתהיה עם מאפיינים ביתיים אך יחד עם זאת שתשרת אותו כמו סוויטה קטנה בבית מלון.

    הדירה שמצא ממוקמת בצפון השקט של רחוב דיזנגוף, בקומה שלישית מתוך שלוש בבניין שנבנה בשלהי 1950. הדירה הייתה ישנה ומוזנחת ולא עברה שיפוץ מיום היווסדה. המטרה הייתה ליצור חלל גדול ומואר עם כמה שפחות חלוקות, להכניס פנימה אור ונוף אורבני של הרחוב ומנגד את הירוק והטבע של צמרות העצים בשדרה. בנוסף לחדר שינה גדול לבעל הדירה, נדרש חדר אירוח נוסף עם ספה נפתחת וארון למשפחה וחברים הבאים לבקרו בעת שהותו בארץ. כמו כן הוגדר הצורך לאי גדול עם כסאות לבישול ואירוח, להסתיר ולרכז את כל מכשירי החשמל בארונות סגורים, ולספח את המרפסות לדירה על מנת ליצור תחושה של חלל גדול יותר. נדרש גם מקום לתליית חליפות ואחסון מזוודות.

    השפה העיצובית היא מינימליסטית, תעשייתית, אורבנית עם קווים נקיים וברוח צעירה. הצבעוניות שנבחרה היא אפור, שחור לבן עם נגיעות קטנות של תכלת וירוק. כבר בשלב הראשון של התכנון הוחלט לוותר על פינת אוכל ולהתמקד באי שגונב את כל ההצגה ומתאים לקונספט של אירוח ובישול פרונטלי למשפחה וחברים ותואם את רוח הברים של הרחוב. כך שהמטבח החדש מורכב מאי גדול של כ-3 מטרים המהווה לב הבית, ומשמש כמשטח עבודה עיקרי וכולל כיריים וכיור, ארונות אחסון, מגירות ומדיח ומצדו השני כ- 5 מקומות ישיבה הממוקמים אל מול הנוף האורבני הנשקף מהחלון הענק בצד המזרחי של הדירה, שעשוי מפרופיל דמוי בלגי אפור כהה. כדי לאפשר ישיבה נוחה ולא על כסאות גבוהים, בר הישיבה לאורך האי הגדול הונמך לגובה 75 ס"מ כגובה שולחן סטנדרטי, ונבחרו כסאות ישיבה במידות סטנדרטיות המתאימות ונוחות לילדים ומבוגרים כאחד. לצדו של האי ארונות שירות גבוהים בנישה באפור כהה ומשמשים למזווה, תנור מקרר וכד'.

    קיר הטלוויזיה בסלון מעוצב במראה נקי וללא ממירים או מזנון מתחתיו, שכן כל החיווט מתנקז לארון ריכוז המדיה. לקיר נבחר טפט עם טקסטורה המדמה קיר עם צבע משופשף בגווני בהירים, התואם למראה הבטוני ולקונספט הקורה החשופה. מצדו השני של הקיר, מעל הספה הכהה והמיוחדת, נבחר טפט קופים בג'ונגל שהפך לתמונה ענקית עם מסגור בולט, מכניס קריצה הומוריסטית ותואם לפלטת הצבעים הכללית.

    הקורה שהפרידה בין המרפסת לסלון נשארה כפי שהיא עם הבטון החשוף והפגמים שצצו עם השנים. על רקע הקורה נבחרו 5 גופי תאורה בצבעי זהב, שחור ולבן אשר מהווים קונטרס חד לקורה המיושנת ומדגישים את יופייה והשנים שעברו עליה, זיכרון היסטורי מתוק מהעיר תל אביב הישנה. זה מקנה מראה תעשייתי, מעין לופט ניו יורקי, ממסגר את הנוף האורבני עם צמרות העצים ומכניס אותם לתוך הסלון.

    בתוכנית החלוקה החדשה ניתן לראות שבוטלה מבואת הכניסה, נפתח קיר הסלון לכיוון המבואה קירות המספרת הוסרו ונוצר חלל מגורים גדול רחב ומואר. לאורך מבואת הכניסה המקורית נוצרה נישה ברוחב כל חלל הסלון, בה ממוקם ארון מרצפה עד תקרה, אשר משמש למספר פונקציות עיקריות: החלק שקרוב למקלחת למכונת כביסה ומייבש; בחלק אמצעי ריכוז כל המדיה של הדירה כמו ממירים, ארון חשמל ותקשורת; חלק נוסף לשירות ואחסון; החלק הקרוב ביותר לדלת הכניסה נועד לתליה נסתרת למעילים.

    במקביל לסלון הוקטן חדר השינה המקורי ונוצרה בו נישה לארון בגדים, שצידה האחורי מהווה נישה לארונות המטבח הגבוהים ולקיר הטלוויזיה בחלל המגורים. המטבח הישן הפך לחדר שינה ואירוח, המרפסת הקטנה שהייתה צמודה אליו סופחה לחדר ויצרה חדר אירוח מושלם הכולל: ארון בגדים בנישה, מקום לטלוויזיה וספה זוגית נפתחת לשינה.

    המקלחת ושירותי האורחים אוחדו למקלחת אחת גדולה אשר מפרידה בין שני חדרי השינה. למקלחת נבחרו אריחי גרניט פורצלן כהים בכמה גדלים אשר נראים משופשפים ומיושנים ומזכירים במראה אבן טבעית.

    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
    מלאה בכל טוב: דירה תל אביבית עם ים של מקומות אחסון
    הדיירת שהפכה דירה חשוכה בנתניה לממלכת וינטג'

    רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

    עוד באותו נושא

    משתעממים מהבתים בארץ? הכירו את המעצבת שני רינג

    לכתבה המלאה
    למטבח חלונות הפונים אל הרחוב ומכניסים שפע של תאורה (צילום: תמי בר- שי)
    סלון בגוונים אפורים (צילום: תמי בר- שי)
    ספה אחת מספיקה בסלון הזה (צילום: תמי בר- שי)
    רגלי העץ של הספה מעניקות חמימות (צילום: תמי בר- שי)
    מסך הטלוויזיה שקוע בנישה בקיר (צילום: תמי בר- שי)
    קיר שלם הוקדש לאחסון (צילום: תמי בר- שי)
    חדר שינה - בצביון הכללי של שאר הדירה (צילום: תמי בר- שי)
    חדר רחצה צמוד לחדר השינה (צילום: תמי בר- שי)
    בשל מידות הדירה צומצמו מידות הכלים הסניטריים (צילום: תמי בר- שי)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully