פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כך הפך המבנה הישן בסביון לבית משפחתי מושלם

      הדיירים ביקשו סביבת מגורים שאינה מגדירה אופי אחד ספציפי אלא פתוחה להרבה אהבות. התוצאה היא עיצוב פנים נעים ומפנק. לאלו תוסיפו את חדרי השינה המרווחים ובריכת השחייה והנה פיסת גן עדן

      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      הסלון עוצב עם תוספות של צבעים חמים (צילום: איתי סיקולסקי)

      שטח: 410 מ"ר
      דיירים: זוג הורים וחמשת ילדיהם, כולל זוג תאומים
      מקום: סביון
      אדריכלות: שלומי לוין

      לפני כשלוש שנים קנו בעלי הבית מגרש ובמרכזו בית ישן המשווע לשיפוץ. בבדיקת היתכנות לתכנון בהתאם לצרכיהם הוחלט כי אין צורך בהריסה מלאה של הבית הישן, אלא בחלקים ספציפיים ובהרחבת חלקים אחרים. המבנה החדש למעשה רכב והתבסס על המבנה הישן ושאב ממנו את אופיו הכפרי והפשוט.

      עוד לפני הרכישה היה ברור כי חייבים להשתמש במקלט שבמרתף כיחידת דיור לבת, היות ואין מספיק חדרים בקומת הקרקע. אלא שהמקלט במרתף נבנה כמקלט אטומי, וקירות הבטון שלו - שהיו בעובי 70 ס"מ עד 1 מטר - הקשו רבות על הסבתו ליחידת דיור השומרת על היותה מקלט תקני. לא היה פשוט, אבל בסוף המשימה התבצעה.

      עיקר התכנון סבב סביב התאמת השלד הקיים והרחבתו למספר חדרי הילדים הנדרש - 3 חדרים לילדים הגדולים וחדר משותף לשני התאומים הקטנים. דיירי הבית הינם אנשים חמים האוהבים לארח ולשמוח וככאלו רצו בית שאינו מנקר, חם ומזמין. הסגנון העיצובי שאותו אהבו הינו כפרי לייט ואקלקטי המשלב בין תחומי עניין, ואינו מגדיר אופי אחד ספציפי אלא פתוח להרבה אהבות.

      אגף המגורים בקומת הקרקע הוקצה כולו לילדים ותוכנן בחלקו האחורי של המגרש וכולל גם יציאה לחצר אחורית גדולה המוקדשת ומיועדת כולה להם ולחבריהם, הכוללת קט רגל, מתנפחים ויחידת "זולה". בנוסף, בשל אהבתם של בעלי הבית לאירוח, תוכנן החלל הציבורי של הסלון והמטבח כיחידה אחת גדולה הפתוחה למרפסת קדמית ולבריכה הענקית. חצר פתוחה נוספת כלואה בין החלל הציבורי לבין חדרי הילדים ומהווה מקום מפגש ואירוח נוסף אינטימי יותר.

      הקומה השנייה במבנה יועדה כולה לקומפלקס ההורים, והיא כוללת חדר הורים מרווח, חדר ארונות ענק ומקלחת מפנקת. זאת בנוסף למרפסת קדמית הצופה על הבריכה ומאפשרת קשר מחד וניתוק מאידך עם הבית והחצר.

      הבית הישן ממוקם במרכז המגרש בנקודה הגבוהה ביותר בו והיה מנותק למעשה מהחצר הענקית הסובבת אותו. גם הבריכה הישנה נבנתה במפלס נמוך של כמה מטרים מהבית והייתה קרובה לרחוב יותר מאשר לבית. במסגרת השיפוץ בוצעה הרחבה של המבנה והפרגולות לכיוון חזית המגרש, הוגבה מפלס הכניסה ונבנתה בריכה חדשה קרוב לסלון ולחללי האירוח, כך שנוצר למעשה חלל משותף של פנים וחוץ המיועד כולו לפנאי, לרגיעה ולמפגש משותף של דיירי הבית.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      כיצד הפכה דירה טיפוסית בתל אביב לווילה קטנה?
      כך נראים הגלים מהסלון שבקומה ה-17

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      גם לפסנתר מצאו פה מקום מיוחד (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      מטבח עץ בהיר עם מקרר נירוסטה דומיננטי (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      משטחי עבודה נוחים ואי במרכז המטבח (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      סוויטת ההורים עם תקרת קורות עץ (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      מראה גדולה כפינת התארגנות בחדר השינה (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      רצפת עץ מדגם אדרת דג (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      מיטה עצומה עם מסגרת רכה (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      פינת ישיבה בחצר האחורית של הבית (צילום: יחצ)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      דלת הכניסה לבית (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      בריכת השחייה (צילום: איתי סיקולסקי)
      בית משפחתי בסביון (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      בריכת השחייה מוקפת צמחייה (צילום: איתי סיקולסקי)