כמו וילה קטנה: דירת 120 מ"ר בתל אביב

זוג ירושלמים שעבר לתל אביב בגיל הזהב ביקש בית נעים, כזה שעשוי מחומרים טבעיים וכולל חדרים נוחים וגדולים לאירוח

אתר בניין ודיור
16/01/2018
דירת 160 מ"ר בתל אביב. אלעד גונן, בנין ודיור
מבט לסלון שבקומה התחתונה(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)

דיירים: פנסיונרים
מיקום: מרכז תל אביב
שטח: 120 מ"ר + 60 מ"ר גינה
הנדסאית לאדריכלות ומעצבת פנים: אורנה פוריץ

דירה תל אביבית טיפוסית של שנות ה-80 נרכשה על ידי זוג ירושלמים, אשר בחרו לקראת צאתם לפנסיה להתחיל פרק חדש ותוסס בחייהם. כבר בשלב הראשוני היה ברור שהדירה כפי שהיא לא מתאימה לרצונות והצרכים החדשים והעתידיים של הזוג (לדוגמה, כל הפתחים והמעברים רחבים במיוחד), ויהיה צורך להריסה ושיפוץ מהיסוד, לרבות התקנת תשתיות מתקדמות חדשות לחלוטין (חשמל, מיזוג, אינסטלציה, חלונות וכו).

בניית התוכנית הייתה מאתגרת ודרשה לשלב מצב קיים של מעטפת, מיקום חלונות, קונסטרוקציה ותשתיות, לתוך סט חדש של רצונות וחלומות של הזוג. אלו ידעו לומר שהסגנון המועדף הוא מודרני ושהבית ישרה תחושה של וילה יותר מדירה, לרבות פתרונות ושטחי אחסון רבים באזורי הבית השונים.

תהליך ההיכרות המעמיק הוליד תמונה מגובשת של הפונקציונליות הדרושה; בית חם ונעים לחיי יום יום, הבנוי מחומרים טבעיים איכותיים כאבן שיש ועץ אלון, נוח וכיפי לאירוח הילדים והנכדים, ובעל מרחב מוגדר בקומה נפרדת לחדר עבודה של הבעל. בקומת הכניסה סלון עם יציאה למרפסת שמש, פינת אוכל גדולה ומטבח פתוח ומפנק במיוחד במרחב אחד. לאורכו של המעבר לצד הדרומי של הבית מוטמעת ספריה רחבת ידיים עשויה מעץ מלא, המעניקה משמעות פרקטית ועיצובית למעבר.

חדר השינה של ההורים משלב עכשוויות ותעוזה תכנונית, כאשר אזור השינה מופרד על ידי אלמנט אינטגרלי מעץ מלא המאפשר מעבר חופשי משני צדדיו לאזור מרחב הרחצה. זה כולל חיפויי לוחות קרלייט בני 1.5 מטר על 3 מטר מדוקקים, שבו קיימת הפרדה של חלל המקלחת והשירותים ליצירת פרטיות מובהקת. גם בחדר הרחצה ובחדר השינה תוכננו יחידות ארונות מרובים (סמויים וגלויים). מחדר השינה יציאה למרפסת שמש דרומית.

בשירותי האורחים קירות בצבע שמן עם גוון הבית ויחידת נגרות מעוצבת עם משטח קוריאן. בקומה זו קיימת חדר אירוח לנכדים ובקומה התחתונה חדר עבודה + חדר רחצה + יציאה לגינה הפרטית. החלל כולל פרקט עץ אלון טבעי, יחד עם חיפוי המדרגות בעץ אלון.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
מהסלון ועד חדר השינה: הים שהפך לחלק בלתי נפרד מעיצוב הפנים
הדיירת שהפכה דירה חשוכה בנתניה לממלכת וינטאג'

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

המעצב שהפך דירת 35 מ"ר לכזאת שלא תוכלו להוריד ממנה את העיניים

לכתבה המלאה
פינת אוכל קטנה סמוכה לסלון(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
ניקיון עיצובי של קווים ישרים ופריטים בודדים(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
בקיר החזיתי שבסלון נישה לטלוויזיה ולספרים(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
מטבח אי לבן(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
הספרייה שבסמוך למטבח מעניקה תחושה של המשכיות הסלון(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
מטבח ארונות תחתונים בלבד שיוצר אוורור וקלילות(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
בכניסה לבית ספרייה נוספת מעץ(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
מדרגות עץ מובילות לקומה העליונה(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
סוויטת חדר השינה(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
לסוויטה מרפסת קטנה(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
העץ כמוטיב חם שחוזר על עצמו במספר מקומות בבית(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)
חדר הרחצה בסוויטת השינה(צילום: בנין ודיור, אלעד גונן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully