פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מצאנו בית מושלם ברעננה עם רעיונות שאפשר לאמץ

      מטבח מודולרי, בר מפנק בסלון וטלוויזיה בתוך הארון. ביקור בית משפחתי שמציע לדייריו הפתעות מקוריות

      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חלוקה הרמונית של האזורים הציבוריים בבית (צילום: שי אפשטיין)

      דיירים: זוג פנסיונרים
      מקום: רעננה
      שטח: 100 מ"ר
      עיצוב פנים: טל לוסיקה

      מיד לאחר פרישתם מחיי העבודה עזבו בני הזוג את ביתם בצפון, על מנת להתקרב אל ילדיהם ונכדיהם המתגוררים במרכז הארץ. עשורים רבים של זיכרונות נארזו ונבנו מחדש בדירה שרכשו לעצמם. החלומות, האילוצים והבקשות במסגרת תהליך התכנון עלו לא רק בשמם ועבורם של הזוג אלא מתוך מחשבה תמידית על הילדים והנכדים, שמהווים חלק בלתי נפרד מחייהם ועל כן גם מביתם החדש.

      שני אתגרים עיקריים לוו את הפרויקט: האחד, כיצד יכולה דירת 100 מ"ר להכיל בית שהתפרש על פני 300 מ"ר? אחסון היה מילת המפתח, ואלמנט מרכזי אשר השליך על התכנון כולו. קירות חשופים כמעט ולא נותרו בדירה, ומרביתם קיבלו עומק ונוצלו לטובת יצירת ארונות, מדפים ונישות.

      האתגר השני נבע מתוך הגיאומטריה המורכבת של הדירה ומיקומם של אלמנטים קונסטרוקטיביים שונים. אלה הפכו, באמצעות התכנון, מנקודות תורפה ליתרונות המהווים חלק בלתי נפרד מהאסתטיקה והפונקציונליות של החלל. המגבלות/מעלות הללו הפכו בעצמן לאלמנטים היוצרים את התנועה דמוית המבוך, שמובילה מאזור היום הפתוח אל אזור הרחצה ואזור הלילה הפרטי והנסתר.

      שני אלמנטים של נגרות, אשר תוכננו ובוצעו לפי דרישה, אוצרים בתוכם אוסף יינות וגראפה מיוחד ומרשים: שלל בקבוקים מרחבי העולם, ומגוון כוסות ואביזרים תואמים. כל אלה נלקחו בחשבון בתכנון ובביצוע על מנת לאפשר חווית איסוף, אירוח וטעימה ייחודיות, עבור דיירי הבית ואורחיהם.


      תשומת לב מיוחדת הוקדשה לגינה שתוכננה כמעטפת חיה ומחבקת, תזכורת לחצר ולנופי הצפון שבני הזוג השאירו מאחוריהם, והיא מלאה בגוונים עמוקים של ירוק, לילך, לבנדר וסגול ומועשרת בצמחי תבלין וניחוחות. נדנדה וקרוסלה אשר בנו הדיירים בעצמם הובאו מהגינה הישנה ומוקמו בהצלחה בתכנון החדש - ליצירת אזור מיוחד עבור הנכדים, עם מימד נוסטלגי מחד ותחושת המשכיות מאידך.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      האיזון הנכון בין תעשייתי לאקלקטי: עיצוב דירה תל אביבית
      כמו יצירת אמנות: דירת קבלן יוצאת דופן

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית פרטי ברעננה (מערכת וואלה! NEWS , שי אפשטיין)
      יציאה לחצר בפינת הסלון (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      יחידות מודולריות שנשלפות מהשולחן (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      פינת אוכל ארוכה (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      נישה בקיר נוצלה לטובת בר משקאות (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      היחידות הפונקציונליות משמשות את הדיירים למגוון שימושים (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      הסלון לא גדול במיוחד ועדיין, מעניק תחושה מרווחת (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מבט מהמטבח לעבר הסלון (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      כיור מונח על הארון בחדר הרחצה (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      קיר כהה בחדר הרחצה יוצר דרמה ועניין (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      טלוויזיה בילט אין בתוך הארון בחדר השינה (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      החצר נוצלה לטובת פינות נעימות עבור הדיירים (צילום: שי אפשטיין)
      בית פרטי ברעננה (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      פינת משחקים לילדים הקטנים (צילום: שי אפשטיין)