פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מכל חלון רואים את הים: ביקור בפנטהאוז חלומי בחולון

      המרפסת עוצבה כמו המשך ישיר של הסלון והשימוש במראות וויטרינות זכוכית יוצר השתקפות מעניינת בכל חלקי הבית. הדיירים שמארחים פה באופן קבוע מאוהבים במטבח ואחרי שתראו אותו - תבינו בדיוק למה

      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      במטבח מראה ארוכה היוצרת השתקפויות וכמו מכפילה את האזור (צילום: ליאור טייטלר)

      דיירים: זוג + 2 ילדים
      מיקום: חולון
      שטח: 130 מ"ר + מרפסת 28 מ"ר
      תקציב: 600,000 שקלים
      עיצוב פנים והום סטיילינג: שחר הכט ולירון שנהר, בעלות סטודיו אלפנט דיזיין

      הדיירים מתייחסים לביתם, ובייחוד ליחידת ההורים, כמקום מפלט ומרגוע. לכן הם ביקשו חדרים מרווחים ומקלחות מפנקות ומרווחות ככל הניתן, עם מקומות אחסון מרובים. לעומת זאת בחלל הציבורי הם מארחים הרבה ומבשלים הרבה, ולכן גם הוא היה צריך להיות מרווח ומתוכנן לאירוח – עם פינת אוכל נפתחת, בר משקאות עשיר וגדול, ספה מרווחת, מטבח פרונטלי מותאם לאירוח וכו'. היות והדירה הינה בקומה מאוד גבוהה, היה חשוב להם שמכל מקום יראו את הנוף לים ושהחלונות הגדולים לא יוסתרו.

      המטבח מהווה חלק מאד מרכזי בחווית האירוח של הזוג, אמנים וחברים רבים באים אליהם לקפה ויושבים על האי מול הים ומול המארחים, שיכולים לבשל תוך כדי השיחה. לכן הוא הוחלף עם פינת האוכל בכדי להגדילו ולייצר אי ענק של 4 מטרים החוצה את החלל הציבורי אך לא מסתיר את הנוף.

      הקיר המרכזי בסלון הוא ברובו קיר הדף שלא היה אפשר לשנות אלא רק לעשות בו שימוש, לכן כבר בשלב התכנון הראשוני נוצרה נישה משני צדדיו אשר לאחר טופס 4 שולב בו פרט נגרות של בר משקאות עם דלתות של זכוכית שחורה, המביאה מבט מעניין והשתקפויות מרתקות לכיוון המטבח. כמו כן, כדי שלא תהיה חציצה מכיוון הכניסה אל הוויטרינה הגדולה, ושהדיירים לא יישבו עם הגב לנוף, סובבה הספה מתחת לפרט ארון המשקאות והטלוויזיה מוקמה כשהיא יוצאת ממול בזרוע חשמלית מהקיר.

      עניין נוסף אשר הוביל את התכנון ברמה הקונספטואלית והעיצובית, היה עיסוקו של הדייר - זמר ואמן יוצר. כך למשל, בכלל מרחבי הבית שולבה תאורה המזכירה מקצבים שונים, תאורה לינארית פשוטה ומאורחת, תאורת לדים צמודים בקו מקביל, ותאורת האי המתוכננת ממקצב הדומה לזה של ספר תווים - תנועה של כל תו למעלה ולמטה ב-3 שורות.

      כמו כן חדר הממ"ד, שכרגע יועד להיות חדר משחקים, מתפקד כאולפן ביתי לעת הצורך ושולבו בו ובסלון מערכות תקשורת המבוססות "בית חכם" כגון רמקולים ומצלמות השתולים בתקרה, אמצעי הקלטה מתקדמים ובסיס שליטה דיגיטלי בארון התקשורת, אשר מתפעל את כל הבית.

      מתווה החדרים שונה עוד לפני בנייתו כשזה היה רק על הנייר. כך למשל חדר ילדים אחד בוטל לטובת הגדלת חדר ההורים עם מרחב גדול, ארון ענקי, קומודה, ושני חלונות הצופים לים. מקלחת ההורים מכילה מקלחון גדול עם ספסל וארון גדול לאחסון. מן הצד השני הוגדל חדר הילדים הסמוך שכעת מכיל שתי מיטות וארון לשתי הבנות, ואף נותר קצת מקום בפרוזדור בו נוצרה נישה שמהווה ארון תקשורת וארון עם אחסון מרווח.

      לאחר שנתיים של תכנון עוצבה הלבשת הבית בקונספט של יוקרה מול מודרניזציה, תוך ניסיון לייצר פרטים מרשימים שמזכירים פנתאונים מרשימים ובתי מלון מפוארים: קווים נקיים ומודרניים, ללא פיתוחים והתחכמויות מיותרות אך כאלה שמשאירים רושם עז. כך למשל בחירת החומרים כללה בטון כחומר עכשווי ובעל אמירה וזכוכית שחורה המייצרת השתקפויות והארות מרתקות, לבסוף שולבו פרטי דקורציה מוזהבים, סקולנטים רעננים ונגיעות של ורוד אצילי המרכך את הנוקשות של הזכוכית והבטון. כלל הפריטים, העיצוב והתכנון יחד יצרו לבסוף הרמוניה אחידה של מנגינה נעימה.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      צבעונית וקסומה: דירה תל אביבית לחובבי אמנות
      הגינה על הגג: עיצוב דירה בניחוח צרפתי קלאסי

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      מבט מהמרפסת אל הסלון והמטבח (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      מטבח אי פתוח אל הסלון (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      גוף תאורה מעל האי שנראה כמו יצירת אמנות קינטית (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      מבט מחדר הרחצה את הסלון (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      מסביב לאי במטבח אפשר לשבת בכיסאות בר גבוהים (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      האי במטבח מהווה לא רק שולחן ומשטח עבודה אלא גם כארונות אחסון (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      אפילו המקרר במטבח יוצר השתקפויות (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      גפי תאורה משתנים מחדר לחדר ויוצרים עניין ותמסורות צבע שונות (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      חדר שינה הורים (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      גם הארון בחדר השינה של ההורים בעל חיפוי מבריק באפקט מראה (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      חדר רחצה מרווח וכולל אמבטיה (צילום: ליאור טייטלר)
      פנטהאוז בחולון (בנין ודיור , ליאור טייטלר)
      שני כיורים ומקלחון בחדר הרחצה (צילום: ליאור טייטלר)