פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      אחרי שתראו את הבית הזה גם אתם תרצו לעבור לאבן יהודה

      סגנון בנייה מודרניסטי, גשר פנימי שמחבר בין החדרים הפרטיים ובריכת שחייה שעובדת שעות נוספות בעונה החמה. כך נראה בית מינימליסטי במלוא הדרו

      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      צורה חיצונית בהשראת הבאוהאוס (צילום: עמית גושר)

      מגרש: 362 מ"ר
      שטח: 180 מ"ר
      אדריכלות: נוימן חיינר אדריכלים
      צוות התכנון: שרון נוימן, תמר זהר

      זיקתה המובהקת של האדריכלית לסגנון המודרני ניכרת במראה הבית כולו, ובעיקר בתכנון מסגרות החלונות והפתחים. בניגוד לאופנה הרווחת היום של פתיחת הבית אל החוץ במקסימום האפשרי, תכננה ובנתה האדריכלית בית מאוורר ומוצף באור טבעי, החודר פנימה דרך פתחים ממוסגרים במסגרות אלומיניום בעוביים שונים וחלקם אף ניתנים לפתיחה. החלונות והדלתות שנועדו לפתיחה מוסגרו בפרופיל רחב יותר דבר המקנה למראה החלונות והדלתות פן אמנותי המזכיר את יצירותיו של מונדיראן.

      לחיזוק הרושם האמנותי הוסיפה בחלק מהדלתות והחלונות זכוכית חלבית המדגישה את השקיפות של יתר החלקים ומשחקי הצורות שנוצרו על ידם. הדלתות הניתנות לפתיחה נועדו למטרות מעבר מן החוץ פנימה ולהפך. החלונות הנפתחים, לרוב הפתחים נמצאים בחלקה העליון של המסגרת, נועדו ליצירת סירקולציה של אוויר המסייעת לשמירת טמפרטורה ממוזגת בכל עונות השנה.

      הבית מורכב מריבוע ומלבן המחוברים ביניהם, למראית עין, באמצעות קיר אפור. הבית נסתר מעיני החולפים ברחוב הסמוך, למעט הקיר האפור העובר בגובהו את שני האגפים ומתרחק מהם בחריץ צר, הוא זה שיוצר נוכחות מסוימת אל מול הרחוב. מלבדו, החלק היחיד שמשיק אל הרחוב, תפוס על ידי החנייה, ומשום כך הכניסה אל הבית מוקמה בצד הבית. הבריכה המשתקפת מהחלון הנמצא מול הכניסה, על מימיה הרעננים בגוני תכלת בוהקים, מקבלת את פני הנכנסים. צרה יחסית וארוכה היא נמשכת לכל אורך הבית, וניתן להביט עליה מכל אחד מחדרי הבית.

      חיצונית, הקיר האפור שהובלט על ידי טיח בטקסטורה מיוחדת, מהווה חוליה מחברת שקושרת בין שני חלקי הבית. בפנים, מחופה באותו טיח, יוצר הקיר חיץ. בקומת הכניסה, הקיר מפריד בין האזור החברתי לבין שירותי האורחים והממ"ד, בו עוצב משרדו של הדייר. הקיר גם מסתיר חלק מגרם המדרגות העולה לקומה השנייה. את החלל שנוצר מתחת למדרגות ניצלה נוימן לפינת מחשבים משפחתית ולספרייה גדולה שלצדה דלת הפונה אל הבריכה אשר דרכה ניתן להגיע ישירות לחדר רחצה קטן שנועד למשתמשים בבריכה.

      בקומה העליונה, הקיר האפור מהווה הפרדה בין שלושת חדרי הילדים לבין יחידת ההורים. מהמישורת העליונה של גרם המדרגות המגיעה אל הכניסה ליחידת ההורים, נמשך גשר המגיע אל חדרי הילדים. הגשר בנוי עץ, נשען על מסגרת מסיבית של קורות ברזל (דבל טי) ותחום על ידי מעקה בטיחותי עשוי רשת ברזל. דרך החלונות הגדולים הממוקמים לאורך הגשר, חודר אור יום המציף בזוהרו את כל האזור החברתי, כניסה, פינת אוכל וסלון.

      אלמנט באוהאוס אופייני בצורת חלון צר וארוך המתמשך לכל גובהו של הבית, שולב בקיר הבית הצדדי הפונה אל הבריכה. גם בחלון הזה, כמו ביתר המסגרות בבית, ניתן לזהות קטע הנועד לפתיחה למטרות אוורור.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      הגינה על הגג: עיצוב דירה בניחוח צרפתי קלאסי
      הסוד טמון במפלסים: עיצוב כפרי ומודרני לבית ברעננה

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      מסגרת שחורה לוויטרינות שבסלון (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      תצפית לבריכה מהסלון (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      מבט מהמבטח לעבר הסלון (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      את מרכז הבית מסמנת התקרה שמשותפת גם לקומה העליונה (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      פינת עבודה עם שולחן עץ, ארוך ודק (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      הארונות בחדר השינה שקועים בקיר וכך, גם התאורה שבתקרה (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      חדר רחצה בשילוב של עץ חמים השובר את קרירות המוטיב הלבן (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      גרם המדרגות והגשר שמחבר בין החדרים בקומה העליונה יוצרים משחק מעניין עם קרני השמש בתוך הבית (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      מבט מלמטה לעבר הקומה העליונה של הבית - גרם המדרגות (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      מדרגות עץ על שלד ברזל (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      גשר ברזל המוביל אל החדרים הפרטיים בקומה השנייה (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      החלון בחדר הילדים נראה כמו תמונה ממוסגרת (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      סגנון מינימליסטי נעים ולא מצועצע (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      חדר רחצה של ילדים עם ארון בגוון ירקרק (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      קווים וזוויות ישרות שמאמצים את סגנון הבנייה המודרני (צילום: עמית גושר)
      סית משפחתי באבן יהודה (בנין ודיור , עמית גושר)
      אזור ישיבה מסביב לבריכה (צילום: עמית גושר)