המשפחה התרחבה והדירה עוצבה בהתאמה

הדירה שנרכשה על ידי בני הזוג הצעירים לא התאימה לצרכיהם כשבאו הילדם, אך בשל הרצון להשאר בבאר יעקב הוחלט לשדרג את הבית הנוכחי ולחלקו מחדש

אתר בניין ודיור
פינת אוכל המסומנת על ידי שעון קיר פיסול (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

דיירים: זוג + 3
מקום: באר יעקב
שטח: 101 מ"ר + מרפסת
עיצוב פנים: טל מאיו הלוי

זוג בשנות ה-30 לחייהם רכשו את דירתם לפני כחמש שנים כזוג צעיר. מאז המשפחה התרחבה אך מכיוון שהם מאוד מרוצים מהמיקום, חיפשו בני הזוג במשך תקופה ארוכה לקנות דירה חדשה וגדולה יותר באותו אזור. לאחר שלא מצאו משהו שהתאים לשאיפותיהם ולתקציבם, החליטו לפנות למעצבת במטרה להלביש, לשדרג את הדירה הנוכחית ולשנות את האווירה הכבדה שהייתה.

משיקולי תקציב הוחלט להתמקד בחלל המרכזי ובחדר השינה של ההורים. נבחרה פלטה צבעים עדינה שתרמה ליצירת אווירה נעימה, רגועה ומזמינה שהתבקשה על ידי בעלי הדירה תוך התאמה מושלמת לצבעים הקיימים בתמונה המרכזית בסלון שנרכשה לפני שנים, ועליה לא רצתה בעלת הבית לוותר.

קיר פינת האוכל, שאינו גדול, נצבע בפסים רוחביים עדינים ועליו תוכנן ונוצר שעון מוארך על ידי המעצבת ובעלה. הפס האחרון ממשיך לכיוון קיר הפלזמה כדי ליצור המשכיות ולהקנות תחושה שהקיר גדול יותר. גם פינת האוכל עצמה נבחרה בקפידה - מינימליסטית עם כסאות המאפשרים שימוש יומיומי עם ילדים, אך מיוחדים בצורתם שכן זה הדבר הראשון שרואים בכניסה לדירה.

באותו קו מחשבה של יצירת תחושת גודל בחלל ותחושה נעימה ורגועה, הוזמן מזנון מינימליסטי המדמה מדף שמהווה מקום אחסון למוצרי החשמל בלבד. בעלי הדירה מאוד רצו לשלב בריקים בחלל ובחשיבה קצת שונה וכדי לשמור על מסגרת התקציב הוחלט ליצור מסגרת לוויטרינה ולשלב וילון רך ועדין רק בחלק של הוויטרינה עצמה. להשלמת האווירה נבחר שטיח עדין ובהיר.

שידת הכניסה תוכננה כך שתכלול 2 מגירות לאחסון מפתחות ומכתבים, והדומים שיספקו 2 מקומות ישיבה נוספים בעת אירוח. כדי לרווח את החלל נבחרה ספת שזלונג.

בעלי הדירה קוראי ספרים מושבעים מחזיקים בכמות גדולה ומכובדת מהם, לכן הוחלט לשלב ספריה בחדר השינה שתכיל חלק מאוסף הספרים. מכיוון שהחדר לא גדול הוזמנה לפי תכנון אישי ספריה המשלבת גם מראת גוף בתוכה.

בחדר השינה קיימים שני חלונות, כאשר החלון שמעל המיטה לא נמצא במרכז הקיר וגב המיטה - מה שמפריע מבחינה עיצובית וחזותית וגורם לחוסר סימטריה. כדי לטשטש את החוסר סימטריות הוזמן וילון ברוחב גב המיטה, כאשר משני צידיו הותקנו אריחי תלת מימד העשויים מקנה סוכר ואשר מקנים תחושת עומק קלה לחדר. אריחי הקנה סוכר הם חומר חדש יחסית, ידידותי לסביבה, ניתן לצביעה וקל להתקנה. גם בחדר השינה נבחרה פלטת צבעים רגועה ונעימה לבקשת בעלי הדירה, ושולבה תאורה רכה ורומנטית בנוסף לתאורה המרכזית של החדר.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
עם שיק ייחודי במושב גבע כרמל
הדיירים שלא פוחדים מהצבע השחור

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

שכורה ומעוצבת: כך זה נראה כשגבעתיים פוגשת את פרובאנס

לכתבה המלאה
שעון קיר מתפקד כאמנות על הקיר הכי בולט בכניסה לדירה (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
פרטי ריהוט מעץ (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
מבט מהכניסה לדירה לעבר הסלון (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
סלון בגוונים בהירים עם כריות נוי ורדרדות (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
מדף מרחף ללא רגליים בסלון. מתאים במיוחד לדירות קטנות (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
שולחן הסלון נבחר בשל סגנונו המינימליסטי (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
המיטה בחדר השינה מזכירה את הספה בסלון (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
מראה קומנטי בחדר השינה עם מנורות המשתלשלות מהתקרה (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)
גופי התאורה מדגישים את הטקסטורה המיוחדת שעל הקיר (צילום: בנין ודיור, גידי בועז)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully