פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כשזוג אספני אמנות וחובבי עתיקות פותחים לנו את דלת ביתם

      הבית הישן שנבנה לפני 15 שנים במושב גבע כרמל הפך לפנינה עיצובית, בזכות בחירות הדיירים ובעיקר שילוב מפתיע של כמה סגנונות, אהבות וחומרים

      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      קורות עץ וקיר בגוון ירוק עמוק - תחושה של בית שנמצא מעבר לים (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)

      דיירים: זוג + 2 ילדים
      מיקום: מושב גבע כרמל
      שטח: 235 מ"ר
      תקציב: 1,000,000 שקלים
      אדריכלות: נועה ברוש
      עיצוב פנים והום סטיילינג: צביקה אלטרס

      כשמיכל וצביקה החליטו שהגיע הזמן להרחיב את ביתם במושב גבע כרמל, הם ידעו כבר מי תהיה המתכננת. האדריכלית גויסה למשימה, והפרויקט יצא לדרך. בחירת המעצב היתה אף ברורה מזו שהרי צביקה הוא מעצב פנים במקצועו ובמקרה זה הסנדלר לא הולך יחף. שני גורמים עיקריים הפכו את הפרויקט למאתגר: הראשון הוא הרצון ליצור חיבור נכון בין החלק החדש לבין הבית שנבנה לפני כ-15 שנה (ותוכנן בזמנו על ידי האדריכלית רינה דוקטור). השני - בעלי הבית הם אספני אמנות וחובבי עתיקות, ובמשך שנים הם קיבצו פריטים וחפצים משלל סגנונות שלעיתים נוגדים זה את זה. מדובר בעבודות של אמנות מודרנית (ציור, פיסול, צילום) לצד ריהוט עתיק מתקופות שונות, גופי תאורה מאמצע המאה ה- 20, אוסף של עבודות קרמיקה ואלמנטים שנרכשו לצורך פרויקט זה מפירוקים (דלתות, תריסים, מרצפות).

      בהקשר זה קיימות שתי אופציות אדריכליות: חיבור דרך הניגוד, דהיינו להדגיש ולהבליט את השוני בין שני חלקי הבית, הישן והחדש, או לעשות את החיבור בין שני החלקים על דרך ההתאמה וההטמעה. האפשרות שנבחרה היא השנייה - להמשיך באופן הרמוני את הסגנון הקיים של הבית, ועם זאת, ליצור חללים אשר ידעו להכיל ולחשוף את המגוון של פריטי האמנות והאלמנטים האחרים של בעלי הבית.

      הבית המקורי כלל חלל ציבורי (מטבח, חדר אוכל, חדר מגורים (ושני חדרי שינה בקומת קרקע על שטח של 145 מ"ר. התוספת מכילה חדר שמש (חלל מיוחד לקריאה, האזנה למוזיקה ומנוחה שנספח לבית עם קשר חזק לחצר הסובבת אותו) ותוספת קומה, שהיא, במידה רבה, קומת הילדים, אך יש בה בנוסף לשני חדרי הילדים וחדר משחקים גם חדר עבודה של בעל הבית. מחדר זה נשקף נוף מרהיב של שמורת נחל מערות ורכס הכרמל.

      עניין החיבור בין שתי הקומות היווה אגוז קשה לפיצוח. היה כאן אתגר קונסטרוקטיבי ואתגר עיצובי, והפתרון שנבחר הינן מדרגות קלות על רקע קיר בצבע זהב דרמטי. קיר זה הוא היחיד בבית המחבר בין רצפת קומת הקרקע לתקרת הקומה השנייה. המדרגות צמודות לקיר חיצוני דרומי שבחלקו העליון נפתח חלון קטן עם ויטראז' שמכניס הבזקי אור שמש וצללים צבעוניים שמשתקפים על הקירות שעוטפים את חלל המדרגות.

      חדר השמש הורכב משילוב מפתיע של חומרים שמחד מאפיינים אדריכלות באוריינטציה של טבע ואקולוגיה, ומאידך אדריכלות תקופתית ואוריינטלית. לצד שימוש באבן כורכר מפירוקים בחלק התחתון של קירות החדר נעשה שימוש בעץ מולבן בחלק העליון של הקירות ובלוחות וקורות עץ בתקרה. הגג נבנה משינגלס בצבע חול. דלת וחלונות הברזל תוכננו בהשראת האדריכלות המורית, ובמיוחד ארמון אלהמברה בגרנדה שבדרום ספרד. בפתחים שולבו שלושה סוגי זכוכית. החדר מרוצף במרצפות מצוירות מפירוקים. ספריית הבית מוקמה בחדר זה, והיא הותאמה בסגנונה לפתחים עם קשתות מחודדות. בתכנון החדר הושם דגש על סימטריה ודיוק מרביים. במרכז החדר הועמדה ספת בארוק דנית עתיקה שלמרבה הפלא משתלבת עם כל האלמנטים האחרים בהתאם לגישה של אחדות הניגודים והאקלקטיקה של מעצב הפנים.

      בקומה העליונה נעשה שימוש בסקיילייט אשר ממוקם בראש תקרה פירמידלית קטומה שנוצקה בבטון, וניתן לפתוח אותו על מנת לשחרר את האוויר החם העולה מלמטה. כמו כן, הוא נותן תוספת אור טבעי לחלל. אור זה מאיר את רצפת החלל שבמרכזה שטיח מרוצף ממרצפות שפורקו מבית ירושלמי ישן. בבחירות העיצוביות והחומריות גולמו התייחסויות היסטוריות וביוגרפיות של בעלי הבית. במקרה זה, הבחירה בהעתקת שטיח המרצפות הירושלמי אל חלל הילדים מתכתבת עם בית ילדותה של בעלת הבית, שנולדה וגדלה בירושלים.

      בחדרי הילדים נעשה שימוש נרחב בפריטי וינטאג' כדוגמת ארונות הבגדים. מעצב הפנים, שהוא גם בעל הבית, שילב באופן מקורי מרצפות מצוירות מפירוקים, דלתות פירוקים צבועות, סורג ברזל בהאי ישן, גופי תאורה מאמצע המאה העשרים שיובאו מאירופה ושלל פרטי ריהוט ואביזרים משלימים שנרכשו ונאספו בטרם החל הפרויקט ובמהלכו.

      הבית מוקף בגינה גדולה שעוצבה על ידי אדריכלית נוף, שהתאימה את סגנון הגן לאופיו של הבית ולתעסוקתה של בעלת הבית: רפואה סינית מסורתית.


      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      הדיירים שלא פוחדים מעיצוב שחור
      שיפוץ מהפכני לבית ישן בגני תקווה


      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      דלת כניסה בצבע מקורי מקדמת את פני הנכנסים פנימה (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      דלפק עבודה שמשקיף לנוף הפתוח (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      חדר המשקף את המיזוג בין העכשווי לעתיק (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      גוון קיר ורדרד מעניק חמימות ורקע מתאים לארון העץ (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      כיסאות קולנוע ישנים שהפכו לפריט אספנים (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      ללא סגנון אחיד ועדיין, הכל מתמזג בצורה הרמונית (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      מבט מהמדרגות אל דלת הכניסה (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      צביעה של קיר בגוון מוזהב הממשיך גם בקומה העליונה (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      דלת ירוקה שנדלייר זכוכית וארון מעץ בחדר השינה (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      מטבח עם יחידות אחסון בגוון תכלת (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      ספריית עץ וחדר המשמש כחדר שמש (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      חצר דק ופינת ישיבה בחצר האחורית (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      מבנה שלא מסגיר את ההפתעה שבתוכו (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      בית משפחתי במושב גבע כרמל (בנין ודיור , מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)
      מבט על החצר האחורית של הבית (צילום: מיכל חלבין ועודד פלוטניצקי)