ויטרינות גדולות וצבעים מרגיעים: שיפוץ בית באבן יהודה

בית משפחתי תוכנן במפלסים כדי לשמור על פרטיות מרבית בין ההורים לילדיהם, ובכל זאת לשמור על קשר עין בין החללים ותחושת אזור מגורים פתוח

אתר בניין ודיור
03/12/2017
בית משפחתי באור יהודה. נדב פקט, בנין ודיור
סלון מואר הודות לוויטרינות הגדולות(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)

דיירים: זוג הורים + 2
שטח: 350 מ"ר  - קומת מרתף, מפלס קומת קרקע ומפלס עליון
מקום: אבן יהודה
אדריכלות ועיצוב: נעמי יחזקאל 
סטיילינג צילום: לינוי לנדאו     

משפחה צעירה, ביקשה לתכנן לעצמה בית במפלסים, בו מצד אחד החלל הציבורי יהיה פתוח ומזמין ומצד שני שהאזורים יהיו מוגדרים,  חמים וייצרו חללים אינטימיים אך שאינם סגורים. בנוסף ביקשו ההורים כי בקומה העליונה תהיה הפרדה בין מפלס יחידת ההורים למפלס הילדים.
 
תכנון בית מגורים במפלסים, יכול להוות אתגר תכנוני מאחר וישנם מספר חסרונות שיש לתת עליהם את הדעת. לרוב התכנון דורש ריבוי במדרגות והבניה נבנית על שטח גדול יחסית מהמגרש, המיועד לחצר הגינה. בשלבי התכנון נשמרו עקרונות דרישות הדיירים, כאשר למעשה קומת הקרקע תוכננה במפלס אחד ואילו חדרי השינה בקומה העליונה תוכננו בחצאי מפלסים שיצרו את ההפרדה בין יחידת ההורים לילדים. תכנון הקומה העליונה במפלסים הוסב ליתרון על ידי משחק במפלסים שיצר תקרות גבוהות, בגובה 3.50 מ', בפונקציות העיקריות בקומת הקרקע: סלון, מטבח ופינת האוכל.

התכנון כלל הקפדה על צירי תנועה ברורים בבית, הכוללים כניסת אור טבעי ואוויר תוך שמירה על תחושת חלל פתוח ועם זאת יצירת אזורים אינטימיים. כך למשל הסלון והמטבח שניהם חלק מהחלל המרכזי הפתוח של הבית, עם ויטרינות רחבות המאפשרות יציאות לחצר הגינה האחורית, אך עם זאת מוגדרים כאזורים נפרדים. על מנת לשמור על חלל פתוח ורחב שולבו במקום עמודי הבטון עמודי מתכת שנצבעו בגוון שחור בצבע פרופיל החלונות של כוכב. כך מתקבל מראה אינטגרלי של העמוד בפתחים הרחבים והעמודים למעשה פחות מורגשים בחלל הבית.

במטבח המואר ובעל החלונות הרחבים מוקם אי גדול המאפשר אזור ישיבה בדלפק לארוחות הקלות, ובנוסף משמש אזורי אחסון נוספים ומשטח עבודה רחב.

בקומת הקרקע תוכננה פינת משפחה לשהייה ומנוחה של דיירי הבית והילדים. פינת המשפחה ממוקמת בחזית הבית ומוגבהת ממפלס הרחוב. החלון בפינת המשפחה הינו חלון פינתי המשקיף אל הגינה הקדמית והרחוב. אזור המשפחה סמוך למטבח הפתוח, אך מופרד על ידי קיר חוצץ ליצירת פרטיות ועם זאת שמירת מעברים וקשר עין לשאר אזורי החללים בקומה. הקיר החוצץ מאפשר אחסון משני צדדיו: לטובת המטבח נישה לאזור המקרר, ובפינת המשפחה נישה לאזור אחסון ומיקום הטלוויזיה.

דלת הכניסה ממוקמת במרכז החזית מול שער הכניסה למגרש. כאשר הדלת נפתחת מתקבלת זווית ראיה למרכז חלל קומת הקרקע, החוצה אותו עד מגרש החצר הגינה האחורית, ללא קו ראיה ישיר לפונקציות השונות הפזורות בקומת הקרקע. אזור שרותי האורחים וארון מעילים ואחסון רחב מוצנעים מאחורי קיר המפריד ממבואת הכניסה. ממנו תוכננו 4 מדרגות שיצרו חצי מפלס המאפשר גישה לכניסת צד מאזור חניית הבית, ואפשרות גישה מוצנעת למדרגות ליחידת המרתף.

מעל המדרגות העולות מהסלון קומת הקרקע למפלס יחידת ההורים מוקם חלון ארוך מוסתר בגג על מנת לאפשר כניסת אור טבעי בחלל המדרגות.
 
יחידת ההורים הרחבה מוארת בפתחי חלונות כאשר בין אזור השינה לאזור החלל הרטוב חוצץ קיר בטון חשוף שלא חופה בטיח וצבע. הבחירות של לצבוע את קיר גב המיטה בצבע, ריצוף החדר בפרקט ושימוש בטקסטיל בחלל, יצרו שילוב של ניגודיות מעניינת עם המראה הגס של קיר הבטון החוצץ בחלל החדר.

למפלס חדרי השינה של הילדים וחדר השרות יש צורך לעלות שש מדרגות, כאשר במפלס זה תוכננה גם גלריה לציור עבור בעלת הבית בשעות הפנאי. הגלריה תוכל בעתיד להפוך לחדר שינה נוסף בבית. המעבר לגלריה הינו דרך מסדרון במקביל לחלל המדרגות המרכזי, ומתוכננת נישה לטובת פינת עבודה מוארת על ידי חלון הגג ואזורי אחסון נוספים לבית.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
פנטהאוז בהוד השרון שהימם אותנו
שיפוץ מהפכני לבית ישן בגני תקווה

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

בבית הניו יורקי של אילנה גור אפילו לרולס רויס יש קומה מיוחדת

לכתבה המלאה
גרם ממדרגות מתמזמג עם גופי התאורה(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
מבט על פינת האוכל(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
מיד עם הכניסה לדירה השטח הגדול נפתח לרווחה(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
מטבח אי עם ארונות תחתונים בלבד(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
מבט מהבלון למטבח(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
ספות בגוון אדמה ושטיח צמר שחור לבן(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
קיר חזיתי בחדר השינה נצבע בגוון תכול מעניק שלווה(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
חדר משפחה(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
כניסה לבית. לא מרמזת על הסגנון שבפנים(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
אדריכלות נקייה(צילום: בנין ודיור, נדב פקט)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully