קמין עצים ומטבח בעיצוב פאב אנגלי: שיפוץ בית באלפי מנשה

בעלי הבית ביקשו ליצור פרטיות לילדיהם הבוגרים ובמקביל, לא לנתק אותם מהקומפלקס החמים שבו שולבו חומרים חמים ומוטיבים ייחודיים

שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
סלון מרווח במיוחד עם ספה ארוכה

דיירים: משפחה בת 5 נפשות
שטח: 223 מ"ר
עיצוב פנים: רחל וייצמן
מיקום: אלפי מנשה

בני ‏הזוג, שנמצאים בשנות ה-50 לחייהם עם ילדים גדולים אחרי צבא, רצו לבנות יחידות לילדים בכדי שלכל ‏אחד מהם יהיה חלל משלו עם פרטיות מצד אחד ומצד שני שמירה על האיחוד המשפחתי, כדי שכולם יהיו בבית אחד. הם תמיד חלמו לגור בבית בסגנון כפרי, מחוץ לרעש העיר הגדולה שבה היו עד היום. בנוסף ביקשה הדיירת בית חם עם מטבח גדול ומזמין בשילוב של צבע ועץ.

‏במטבח, שהוא מקום מרכז כיוון שהזוג ‏נוהג לבשל הרבה וביחד, היה מאוד חשוב ליצור הרבה מקומות אחסון ושני ‏כיורים. הבקשה הייתה לשלב את החומרים הבאים: ‏עץ ‏גושני, בריקים ‏ואריחים דמוי בטון. לשם כך נבנתה תקרה מעץ גושני (אגוז אמריקאי), שיורד ומחבר את האי/ דלפק במרכז המטבח, שבו גם נוספה נישה לטלוויזיה שבמטבח. ‏בגב הדלפק נעשה שימוש באריחים דמוי בטון, ובכך נוצרה אווירה קצת אחרת של פאב אנגלי, מקום שמזמין ומאפשר ישיבה למשפחה וחברים.

מסביב למטבח חופה הקיר עם בריקים שהמשיכו עד לפינת האוכל. מרחב פינת האוכל, לצורך הפרדה, סומן עם אותם אריחים שהשתמשו בהם גם במטבח.

‏בכניסה לבית בקומה הראשונה, הדבר ‏הראשון שנגלה לעין הוא הקמין, והדרך ‏אליו מסומנת ‏על ידי נורות השקועות ברצפה. ‏התקרה ‏בסלון הונמכה ונעשה שימוש בתאורות שנות. בנוסף ‏נבנו שידה ‏וחיפוי בקיר לטלוויזיה, ושולבו אותם החומרים‏ של המטבח. ‏לבקשת הדיירת שולבו גם שני כיסאות נדנדה שישמשו כמקום ישיבה נוח אחרי יום עבודה, ‏פיסת רוגע מוחלטת עם מבט על הנוף הפסטורלי.

בקומה השנייה, מיד לאחר שעולים במדרגות, אפשר להתרשם מפינת העבודה - מקום חם עם טפט מסוגנן באווירת יער. צינור הקמין שעולה מקומת הכניסה ‏מחמם את כל האזור הפתוח, ‏כאשר מזג האוויר ‏חורפי וקר בחוץ. הקומה כולה רוצפה בפרקט.

‏ביחידת ‏ההורים נוצר חדר "פול ספייס" ומאוד מפנק. ‏בכדי לקבל את המראה המבוקש, נעשה ויתור על חדר ארונות ובכך נפתח החלל לרווחה. עץ אגוז אמריקאי ‏קיבל ‏הרבה צומת לב בחדר זה: ראש המיטה ‏נבנה בשילוב של צבע אפוקסי ועץ. ‏בעזרת לייסטים חופו הקירות ונבנה מקום ‏לטלוויזיה. ‏בארון הבגדים חופו הדלתות עם מראות, צבע ועץ, כאשר כל הידיות‏ חרוטות באגוז אמריקאי. לטובת הטאצ' הסופי לשלמות החדר נעשה שימוש בווילונות, טפטים ושתי נורות הנופלות מסביב למיטה.

בשירותי ההורים, אחת הדרישות המרכזיות היתה ליצור ארון אנכי שבו יהיה הרבה מקום אחסון ‏עם מגירות נשלפות.

בחוץ באזור הגינה נבנה שטח עם מרחב לברביקיו גדול שבו כל המשפחה יכולה לשבת סביב השולחן וליהנות מזמן איכות יחד.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
הפנטהאוז שהימם אותנו בהוד השרון
עיצוב מושלם לדירה בצפון תל אביב

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
מטבח ופינת אוכל באותו האזור
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
מטבח דלפק עץ
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
מוטיב עץ האגוז חוזר על עצמו במטבח ובעוד נקודות בבית
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
פינת אוכל על רקע קיר לבנים
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
שולחן בסלון המורכב משלושה
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
אור שוטף את הסלון ופס תאורה בתקרה מוביל אל המטבח
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
רהיטים צבעוניים כדי להימנע ממראה מונוכרומטי
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
יחידת חדר השינה של ההורים
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
ארון מראות בחדר השינה כמו מרחיב את השטח
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
חדר רחצה עם יחידות אחסון פרקטיות
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
כיור בטון מונח עלדלפק עץ
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
קיר בחדר העבודה חופה בטפט
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
חדר שעושה לעבוד שעות נוספות
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
כניסה לבית מקודמת על ידי קיר לבנים שממשיך גם בפינת האוכל
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
חצר אחורית
שיפוץ בית באלפי מנשה (בנין ודיור , בניין ודיור)
עוד מקום שאפשר לארח בו