160 מ"ר של אושר: שיפוץ פנטהאוז בהוד השרון

בני הזוג שעברו מבית פרטי לפנטהאוז גבוה ביקשו לעצמם סביבת מגורים אינטימית המשלבת חומרים טבעיים. המטבח צופה לנוף פתוח ועושה חשק לבשל וסוויטת חדר השינה מעניקה תחושה של נופש תמידי

אתר בניין ודיור
שילוב של חומרים טבעיים ניכרים בסלון (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)

דיירים: זוג בגיל השלישי
מקום: הוד השרון
שטח: 162 מ"ר + 65 מ"ר מרפסת קדמית, 50 מ"ר מרפסת אחורית
אדריכלות: לאה רובננקו
תכנון ועיצוב: אורלי אמיתי

דירת קבלן חדשה במגדל גבוה ששודרגה ותוכננה עבור דיירים בגיל השלישי, שניהם בעלי מודעות לעיצוב ואסתטיקה, עברה מתיחת פנים בהתאם לבקשתם. הדיירים עברו מבית פרטי גדול לאחר שהילדים בגרו ועזבו את הקן, והפנטהאוז תוכנן בהתאמה אישית לצרכים החדשים שלהם. המטרה הייתה לעצב דירה עם אווירה ביתית ואינטימית המשלבת חומרים טבעיים.

הדירה המקורית הייתה בעלת 6 חדרים, אך כדי ליצור מרחב ציבורי גדול ומפנק בוטלו 2 חדרי שינה וכך, הפכה הדירה לדירת 4 חדרים. המטבח למשל הועבר למיקום חדש מול הנוף עם יציאה למרפסת הגדולה, במקום חדר ילדים שבוטל. כמו כן פינת האוכל נמצאת בחלל שצורף לסלון במקום חדר ילדים נוסף. חלל הציבורי של הדירה גדל ונפתח כולו אל מול הנוף בתוספת של 20 מ"ר.

התנאי של הדיירים למעבר מביתם הפרטי היה העברת קמין ברזל, ולשם כך אישר מהנדס הפרויקט פתיחת חור לארובה תוך חיזוק המבנה. בנוסף, כדי לא לאבד גובה בדירה, תוכננו גופי תאורה שקועי בטון באישור מהנדס הפרויקט - גובה התקרה 3 מ' והמטרה הייתה לא לאבד גובה עם הנמכה כוללת בגבס של כל התקרה עבור תאורה.

הוחלט להשאיר את ריהוט הסלון כולל השטיח ופרטי ריהוט שנאספו במהלך השנים משליחויות בעולם, בתוספת ריענון על ידי כורסתHOOP . החומרים שנבחרו לריהוט, בנוסף לגוון השחור, משולבים עם פרטי ברזל ועץ, עור חבל ובד ליצירת סקלת גוונים ניטרלית מונוכרומטית במטרה לקבל נוכחות ועצמה יחד עם ניקיון צורני ואלגנטי. שידת המערכות בקיר הטלוויזיה תוכננה למידות מערכת האודיו, הקיר הדומיננטי בסלון חופה בבריקים ישרים בגוון אפור בהיר.

המטבח בגווני אפור גרפיט בשילוב פורניר אגוז, כאשר המשטחים במטבח בוצעו מדקטון בגוון אפור גרפיט בשם דומוס.

בפינת האוכל נרכש שולחן עם פלטת עץ ורגלי ברזל בשחור, ובנוסף נרכשה ספרית ברזל שחורה ודקיקה. להשלמת העיצוב נרכשה תאורה מינימליסטית קווית בסגנון ויביאה.

בחלל הציבורי בסמוך לכניסה לדירה תוכנן חלל אחד למעילים והשני לנעליים. דלתות הכניסה לחללים אלה בוצעו בציפוי אבן ציפחה כדי להתאים למראה הדרמטי הכולל. התכנון כלל הנמכות גבס עבור המיזוג וקרניזי גבס בפרופיל דק בסלון, כאשר בהנמכות הגבס מוקמה תאורת אווירה נסתרת. החלל הציבורי של הדירה רוצף באריחי גרניט פורצלן בגודל 90X90 ס"מ בגוון אפור בטון, כדי לתת תחושה של מרחב וניקיון בעיניים.

סוויטת חדר השינה תוכננה בקפידה עד הפרט האחרון: הוחלט לרכוש מיטה חדשה בקווים מינימליסטיים, ולחפות את קיר ראש המיטה בבריקים לבנים כדי לקבל תחושה של סוויטה בבית מלון. כמו כן תוכננו עבודות גבס להסתרת ארגזי התריס ומסילות הווילונות, וכמובן שולבה בהם תאורה. הווילונות נבחרו מבד שקוף ועדין עד הרצפה, מה שמוסיף לתחושה הרומנטית, ובחדר הותקן פרקט גושני מעץ אלון. חדר האמבטיה תוכנן כפתוח לחלל חדר השינה, עם קיר מזכוכית שקופה עבור תחושת מרחב בסוויטה.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
עיצוב פנטהאוז כפרי במודיעין
שיפוץ מושלם לדירה בצפון תל אביב

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

חלום ישראלי: פנטהאוז מעוצב בפרויקט שכירות ארוך טווח

לכתבה המלאה
סלון מרווח לאירוח המשפחה (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
שילוב של פריטים שנאספו מכל העולם (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
גוף תאורה מינימליסטי מעל פינת האוכל (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
פריטים בגוון אפור מעניקים דרמה לחלל (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
מטבח פתוח לנוף (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
אי כהה במרכז המטבח (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
סוויטת חדר השינה (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)
כיור צחור על רקע קיר שחור (צילום: בנין ודיור, נדב פקט)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully