מה שיותר כחול: עיצוב בית באורנית עם שפע של פריטים כחולים

נתוני הפתיחה של הבית הזה היו טובים. שטח מרווח, קורות עץ בצבע לבן וחלונות גדולים. אך חוץ מהמטבח, שאר האזורים הציבוריים היו מוזנחים והצריכו כמה מתיחות פנים שנעשו בעזרת טקסטיל ורהיטים המותאמים אישית, שהוסיפו את הטאץ' המיוחל

שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מבט אל הסלון עם תקרה גבוהה במיוחד (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)

מספר דיירים: זוג + 4
מיקום: אורנית
שטח: 100 מ"ר
תקציב: כ-80 אלף שקלים
עיצוב פנים: מירי אנג'ל וליטל דיויס, סטודיו Ada.angel.davis

בני זוג, שסיימו את בניית ביתם בן שתי הקומות ביישוב אורנית חמש שנים קודם לכן, ביקשו לערוך שינוי בחלל הציבורי של ביתם. כשהמעצבות מירי אנג'ל וליטל דיויס הגיעו אליהם, הן מצאו שם מטבח מתפקד, סלון עור ובעיקר חלל לבן, מואר וריק. הדיירים, להם היו אז שלושה ילדים והרביעי בדרך, עייפו מלהסתובב בחלל ריק ולא פונקציונלי, וביקשו עיצוב פנים עד הפרט האחרון. הדרישות כללו סגנון עיצובי מודרני חם ומלא בעניין, בדגש על פרקטיות. וכך חודשיים לפני לידה, עם לו"ז צפוף ורחם מתקתק, יצאו למשימה.

הנתונים הטבעיים של הבית היו לטובתם: חלל מרכזי פתוח ומרווח, תקרה משופעת בגובה 6 מטרים, מחופה בקורות עץ לבנות אשר הדגישו את האווירה הרצויה, וויטרינות גדולות שפונות דרומה ומכניסות הרבה אור ששוטף את אזור הסלון ופינת האוכל בחמימות. המטרה העיצובית הייתה להכניס צבעים כדי לחמם את הבית, רהיטים מרווחים וטקסטיל. כמו כן ניתן דגש לניצול נישות לאחסון פונקציונלי ודקורטיבי ולתכנון נגרות מותאמת אישית, שתשמש לאחסון כלים לחגים, ספרים, אלבומי משפחה ואקססוריז, ותמלא את החלל כאלמנט עיצובי דומיננטי.

הדיירים, שבתחילה תכננו לביתם דברים שונים לגמרי, היו פתוחים להצעותיהן של המעצבות והחליטו לזרום איתן. כך בזכות החלטות מהירות ונכונות ארך השיפוץ כשלושה חודשים, כשהעבודה הומחשה לדיירים על ידי הדמיות, שהקלו על הבנת החלל.

סמוך לדלת הכניסה האדומה, שהפכה לסימן היכר של הבית אבל נשארה יתומה, הוצבה שידה עם מגירות ומראה, על מנת להעניק תחושה מזמינה לבאים.

המטבח הקיים היה זקוק למקצה שיפורים, וכדי להביאו למצב של שימוש אופטימלי נדרשו לא מעט שינויים. האי, ששינה את צורתו, עזר ליצור תחושה חמימה ומזמינה לשימוש של בני המשפחה גם בהרכב מלא של מסובים. הוא הורחק מהסלון כמטר לכיוון המטבח, מה שאפשר מקומות ישיבה נוספים סביבו עבור המשפחה המתרחבת, וגם הגדיל משמעותית את תחושת המרחב בסלון. כמו כן, נוצרה תוספת עץ זהה לאי, ש"מטפסת" על הקיר ועליה יחידת אחסון, ובכך הפך האי לשמש כרהיט בפני עצמו.

לסלון נקנתה ספה כחולה רחבה ומפנקת, המורכבת מיחידות מודולריות שונות, אשר מאפשרות משחק ויכולת שינוי של צורת הסלון בעתיד, כשבני הבית ירצו להתחדש. בנוסף, הותקנו שני גופי תאורה מרשימים להדגשת החלל הכפול, והותקנו בהם נורות קטנות וגדולות, דבר המאפשר לשלוט בעוצמת האור המתקבלת בחלל ומעניק טוויסט ועניין לגוף התאורה עצמו. על הרצפה האפורה הונח שטיח בצבעים טבעיים, ועליו שולחנות קפה בגדלים שונים להשלמת המראה הרך וה"קוזי" לסלון.

מחשבה רבה הושקעה בנגרות אישית עבור הקיר הגדול, שמחבר בין גרם המדרגות לפינת האוכל. יש בו אחסון מוסתר המסתיים בבר, ומטרתו להשלים את אזור האירוח של פינת האוכל. אזור הספרייה, שהיה ריק קודם לכן, יצר לצד גרם המדרגות פינת משחק וקריאה לילדים, עם שטיח להשלמת העיצוב החמים.

שלב בחירת הצבעים והטקסטורות הוא לכאורה האחרון בשרשרת, אבל היה משמעותי מאוד כבר משלב התכנון, שכן היה חשוב שהצבעוניות תתאים לאופי הדיירים ולקו של הבית ויותר מכול - תעמוד במבחן הזמן. על בסיס של לבן, שחור ועץ אלון מבוקע, שחזרו במקומות שונים בחלל, שולבו כחול עמוק וצהוב חרדלי. כל אלה מתחברים יחד בסלון בעזרת פרטי אמנות מודרניים, צבעוניים ושובבים, שלא פעם הפכו לכוכבי שיחת הסלון.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
מינימליסטי ופרקטי: בית משפחתי בשהם
הדיירים עם הבחירות האמיצות מהוד השרון

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מלבד הספות בלסון גם חפצי הדקורציה בגווני כחול (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מבט מהקומה העליונה לסלון (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
דלת הכניסה בצבע אדום עז (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מחיצת עץ מפרידה בין המטבח לסלון ומשמשת כפינת אוכל (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מדפים כחולים במטבח (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מטבח לבן פונקציונלי ונוח לשימוש (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
הסלון נעשה כחלל גדול ומרווח (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
ספות כחולות בסלון כצעד אמיץ של הדיירים (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
שולחנות קפה קטנים בסלון (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
פינת אוכל רשמית, על רקע של קיר שנצבע בגוון כחול בהיר (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
מדפי נישות משמשים לספרים ולפרטי דקורציה (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)
שיפוץ ועיצוב בית באורנית (בנין ודיור , רוני נתן - קצת אחרת)
עוד מבט על קוביות הנישות לאחסון ודקורציה (צילום: רוני נתן - קצת אחרת)