פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      דלת כתומה ומטבח אפור: בית משפחתי בגבעת ברנר

      בשטח של 170 מ"ר הצליחו הדיירים להגשים את חלומם הגדול בחיים: בית מודרני עם תקרה גבוהה, שלוש קומות והבלחות של צבע מקוריות

      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)

      דיירים: זוג + 3 בנות
      מיקום: גבעת ברנר
      שטח: 170 מ"ר
      תקציב: מיליון שקלים
      אדריכלות: דוד זיידמן
      עיצוב פנים והום סטיילינג: ורד דוידוב

      הדבר הראשון שעליו נסוב הדיון בבית האמור, עוד בשלב תכניות העבודה האדריכליות ולפני שמתחילים להקים את שלד המבנה, היה המדרגות. ליתר דיוק - כיצד מחברים בין שלושת הקומות של מבנה שתוכנן בצורת מפלסים? כל קומת הקרקע בתכנית הייתה חלל המוקף בקיר וחלונות שלא פתור עדיין ברמה הפונקציונלית, כאשר מעל קומת הקרקע מרחפים שני מפלסים שעוטפים חלל עובר עם תקרה בגובה של 6 מטרים. מה עושים?

      הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי ומודרני, ובמקביל גם רצו חלל מגורים שיש בו תחושה חמימה וביתית. האתגר הגדול היה לייצר גרם מדרגות בבנייה קלה שמקשר בין כל המפלסים, אלמנט מרכזי ומאוד מסיבי בחלל הגבוה ששומר על תחושה ביתית ואינטימית כל אחת מהפונקציות שמסביבו.

      במלאכת חלוקת וארגון חלל המגורים, חלל פתוח עם תקרה גבוהה מאוד אשר מוקף חלונות בגדלים שונים חולק בצורה שתעדן את החלל ותייצר בכל פונקציה תחושה אינטימית. לא נשאר חלון אחד בחלל שלא עבר שינוי מהתכנית המקורית. בכל פונקציה תוכננו הפתחים כך שיגדירו את אופי הפונקציה בחלל. דבר נוסף שייחד כל פונקציה היה בחירת אלמנט תאורה מתאים. בנוסף הושם דגש על הצורך לייצר קשר עין בין כל פונקציה, וכן לייצר פתרונות אחסון וחוויה נקיה ולא עמוסה.

      כדי לייצר מבואת כניסה הועמדה מחיצת גבס עמוקה במרכז התכנית בקרבת הכניסה, כאשר לכיוון דלת הכניסה תפקדה כקיר דקורטיבי, ולכיוון הסלון תפקדה כקיר הפלזמה. משני צדדיה היא למעשה יצרה פרוזדור מעבר בין פונקציות השירות, המטבח, מבואת הכניסה ופינת המשפחה, והעבודה וזו היוותה את המחיצה היחידה בחלל.

      בסלון ביקשו הדיירים לא לראות את מסך הפלזמה כשנכנסים, וגם שלא יהיה קיר גדול שכולל מסך ושידת מכשירים. לשם כך יחידת המדיה מוקמה לצד הסלון מתחת לגרם המדרגות. השידה תוכננה בקווים נקיים ובגימור גוון צבע הקיר כדי שלא תעמיס על החלל, וגם הרמקולים נבחרו בגימור לבן כדי שלא יבלטו.

      מכיוון שהסלון מוקם למרגלות גרם המדרגות ומעליו תקרה בגובה רב, תוכננה יחידת מדפים כהמשך לשידת המדיה שמקשרת את הסלון עם המפלס הראשון ומאפשרת להגיע למדפים העליונים מגרם המדרגות. המדפים עידנו את הגובה הרב של הקיר ויצרו תחושה אינטימית בסלון. מעל הסלון נבחר גוף תאורה דרמטי אך נקי וקל למראה שמנצל את גובה החלל.

      המטבח תוכנן בפריסה מודרנית, שכן הדיירים בקשו אי מסיבי. הפונקציה כולה הוגדרה על ידי הנמכה בתקרה שגם הכילה את מערכת המיזוג וגופי תאורה שקועים. בנוסף תוכנן החלון במטבח שיעטוף את האי מכל צדדיו ליצירת פתיחות וכדי לרכך את המסיביות של האי. מהצד השני של מבואת הכניסה מוקמה פינת המשפחה והעבודה תחת אותה ההנמכה. לכל הפונקציה תוכננה יחידת נגרות שלמה שכללה שולחן עבודה וספסל ישיבה ואחסון, שבחלקו הוא רחב וממש יוצר מרבציה. בחלק הזה נוצרו חלונות קטנים וצרים שיצרו תחושה חמימה ואינטימית.

      פינת האוכל זכתה בחלונות הגדולים והדרמטיים ביותר בהיותה הפונקציה הרשמית ביותר בחלל. כדי בכל זאת להשאיר בה אווירה מעט אינטימית, נתלה מעליה גוף תאורה שיורד מגובה 6 מטרים אך מרגיש כאילו הוא מקרב את התקרה.

      כל שאר חללי הבית גם כן טופלו באותה שפה שמשדרת שילוב בין סגנון מודרני ונקי והקפדה על אווירה חמימה וביתית כולל שימת דגש על פתרונות אחסון שמשחררים את החלל מעומס. ואת הכול מחבר גרם מדרגות מסיבי ביותר אך בעל קווים מודרניים ונקיים בשילוב מתכת ועץ.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      אפילו המרפסת זכתה בדירה הזאת שביבנה ליחס מיוחד
      הדיירים עם הבחירות האמיצות מהוד השרון

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)
      בית בגבעת ברנר (בנין ודיור , סוזי לוינזון)
      (צילום: סוזי לוינזון)