הדירה שתעשה לכם חשק לעבור לכפר סבא

הדיירים שמאסו בתל אביב עברו להתגורר קרוב להורים, רכשו דירה על הנייר ועכשיו הם נהנים משישה חדרים שעושים חשק לא לצאת מהבית

אתר בניין ודיור
28/08/2017
בית משפחתי בכפר סבא. עידן גור, בנין ודיור
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)

מספר דיירים: זוג + 2
מיקום: כפר סבא
שטח: 150 מ"ר + 16 מ"ר מרפסת
עיצוב וסטיילינג: רוית רוד סטודיו להלבשת הבית

לאחר מגורים בשכירות בתל אביב עברו בני זוג עם שני ילדיהם לדירתם הראשונה בכפר סבא הירוקה, כדי להיות קרובים להורים ולזכות באיכות חיים לזוגות צעירים עם ילדים. הדירה, בת 6 חדרים, נרכשה מקבלן בעודה "על הנייר", ופנו את המעצבת בעקבות דירה של חברים שעוצבה על ידה ואהבו את העיצוב שלה.

הפנייה למעצבת נעשתה לאחר שכבר נבחר ריצוף לדירה והבניין היה עדיין בבנייה, וזאת כדי שתעצב את דירתם משלב בחירת ותכנון המטבח, דרך בחירת חיפויים, ריצופים וכלים סניטריים, נגרות, תאורה, פרטי ריהוט והעמדתם והלבשה "עד המסמר האחרון". הוחלט כי כל השינויים הרצויים יבוצעו לאחר קבלת טופס 4 עם קבלן פרטי מטעם המעצבת, שכן קבלן הפרויקט היה יקר משמעותית בביצוע שינויים.

שינויים קונסטרוקטיביים בוצעו רק בהרחבת חדר האמבטיה של הורים על חשבון חדר ארונות קטן והקצאת חדר נפרד לחדר ארונות. כמו כן הורד חלק מקיר המטבח, שחצץ בינו לבין הכניסה, בשל קרבתו לדלת הכניסה והרצון לייצר כניסה מאווררת ומוארת. בני הזוג ביקשו בית ידידותי לילדים, סלון ופינת אוכל מרווחים, המאפשרים אירוח, חדר ארונות מרווח, מקלחת הורים גדולה ומרווחת יותר מהקיים, חדר שיאכלס בן ובת יחד, חדר משחקים מאורגן ונעים וחדר עבודה שיכיל שולחן גדול דיו למכשירים רבים.

הקונספט לעיצוב הדירה הוא מודרני עם נגיעות סקנדינביות, אך יחד עם זאת ביקשו שישדר חום וביתיות. מאחר שאחד הצבעים האהובים על בעלת הדירה הוא צהוב, היא ביקשה לשלב אותו בעיצוב. הום סטיילינג, להבדיל מעיצוב פנים, עוסק בחומר, צבע וקומפוזיציה ולא בקונסטרוקציה, ולכן המעצבת יצרה לוח השראה, בחרה פלטת צבעים ותכננה את העמדת הריהוט ופרטי הסטיילינג. כמו כן, ליוותה את בעלי הדירה ברכישות הריהוט, הטקסטיל, התאורה והנוי. כל הסטנדרט הקבלני - מטבח, ריצוף, חיפויים, דלתות, מיזוג אוויר, ברזים וכלים סניטריים - שודרג ונבחרו דגמים לטעמם. כך המטבח הלבן קיבל אופי וחום על ידי בחירת פלטת בוצ'ר אלון טבעי ובחירת קלאפה בגוון בטון כדי לייצר עניין ודיפרנציאציה משאר הארונות.

בהעמדת ריהוט החלל המרכזי חולק החלל לשניים - אזור אירוח וצפייה ואזור לארוחות משפחתיות. נבחרה פינת אוכל עגולה נפתחת כדי לייצר זרימה בחלל וכדי לא להעמיס ולחסום אותו. בין גב הספה לפינת האוכל תוכננה יחידה נמוכה מאלון טבעי בשילוב פרטי נוי, היוצרת חציצה דקורטיבית בין שתי הפונקציות.

הגוונים שנבחרו לסלון הם אפור, ירוק, שחור, זהב וגוון אפרסק. אלה מייצגים את פלטת הצבעים הסקנדינבית, כאשר הזהב מוסיף טאץ' אלגנטי. לספה נבחר בד 100% סינתטי בגוון כהה יחסית, המתאים גם לשימוש לילדים. לכורסה בד שחור לבן גיאומטרי, והיא מוקמה בפינת הסלון על קיר הטלוויזיה ובכך משמשת למקום אירוח נוסף בשעת הצורך. בקיר הטלוויזיה יושם טיח וגה של נירלט במראה בטון לשם יצירת קיר דגש, ויחידת נגרות עדינה בהתאמה אישית תוכננה מתחת לטלוויזיה.

את פני חדרי השינה מקבלת מבואה מרובעת הנועדה לטלוויזיה לילדים בבוא העת. לשם כך תוכנן ארון מדיה בנגרות אישית ובגוון האהוב על הדיירת - צהוב. פרטי נוי ושטיח מקבלים את פניהם, כאשר הם עוברים מהחלל הציבורי לחלל הפרטי.

חדר השינה של ההורים עוצב בקווים נקיים וחמים. המיטה, שהגיעה עם הדיירים מביתם הקודם, היוותה את הקו המנחה לעיצוב החדר. בקיר המיטה הודבק טפט גיאומטרי עדין, ושתי שידות צד במראה רטרו עוצבו כל אחת מעט שונה מחברתה. טקסטיל ושטיח מעניקים לחדר את החמימות הראויה לחדר שינה.

החדר הצמוד לחדר השינה תוכנן כחדר ארונות בפני עצמו. ארון הזזה ר' גדול תוכנן בנגרות אישית כדי להכיל את כל צרכיהם. חדר האמבטיה של ההורים הורחב כך שיענה על בקשתם למקלחון גדול וחלל מרווח. החדר מעוצב בסגנון מודרני חם עם אריחים בגוון בטון. לחמימות תוכנן ארון נגרות באלון טבעי.

בשירותי האורחים חופה קיר האסלה באריחי דקור עד התקרה במטרה לייצר אשליה של גובה, זאת עקב הנמכת התקרה לשם הכנסת מנוע המזגן. הרצפה חופתה בריצוף דמוי פרקט.

לאמבטיית הילדים נבחרה רצפת דמקה בגווני אפור ולבן, וכדי להתאים את החדר לילדים ולענות על אהבתה של הלקוחה לצבע, נבחר לארון גוון צהוב.

בשל הבקשה לאכלס בן ובת ובחדר אחד נבחרו לחדר השינה של הילדים צבעים המתאימים לשני המינים. הקיר חולק לשניים, כאשר חלקו התחתון נצבע בגוון סגול-אפור, וחלקו העליון - בגוון שמנת. העמדת הריהוט מאפשרת לכל אחד מהילדים פינה משלו, ובין שתי המיטות מוקם ארגז על גלגלים לאחסון והנחת פריטי נוי.

לחדר המשחקים נבחרו גוונים דומים לחדר הילדים, והצבעוניות מגיעה מהשטיח המיוחד ומהצעצועים. פינת החדר נצבעה במשולש סגול-אפור, ותוכננה לה יחידת ספסל פינתית בנגרות אישית, שתכיל עוד צעצועים ותשמש לילדים מקום לישיבה.

הממ"ד הוקצה לחדר העבודה. קיר החלון נצבע בגוון כחול עמוק, המאפיין אף הוא את סגנון העיצוב הסקנדינבי, וכן משרה רוגע ומאפשר עבודה בריכוז. שולחן גדול מקיר לקיר תוכנן בנגרות אישית כך שייתן מענה לבקשתם להכיל מגוון מוצרי מדיה ומחשוב.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
הדיירים עם הבחירות האמיצות מהוד השרון
אפילו המרפסת בדירה הזאת שביבנה זכתה ביחס מיוחד


רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

תקציב מוגבל: תוצאה מושלמת: פנינה ברמת גן

לכתבה המלאה
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)
צילום: עידן גור)(צילום: בנין ודיור, עידן גור)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully