שישה חדרים חדשים ושמחה בלב הדיירים

מבנה ישן בן 35 שנים, שגודלו 120 מ"ר כבר לא התאים לצרכי המשפחה החדשים וכך, הוא עבר מייקאובר מושלם והפך ל-200 מ"ר מוארים וסופר נוחים

בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור)
(צילום: רונן קוק)

מספר דיירים: זוג + 3 ילדים
מיקום: יבנה
שטח: 200 מ"ר
תקציב: 800 אלף שקלים
עיצוב פנים: ענת רגב

משפחה שהתרחבה לא מכבר מארבע נפשות לחמישה, התגוררה במבנה ישן בן 35 שנים, שגודלו 120 מ"ר בנוי וכבר לא התאים לצרכיה. שלושה חדרי השינה, מטבח קטן וסגור, חוסר בפתרונות אחסון, פינת אוכל צפופה שאינה ניתנת להרחבה, חדרים קלסטרופוביים ומעט מאוד אור ואוויר טבעיים שנכנסו לבית הכריעו את הכף להרחבה של הבית מארבעה לשישה חדרים בגודל כולל של 200 מ"ר בנוי.

תחילת העבודה, שתכנונה התגבש במשך כשנה, כללה דילמה משמעותית: האם לתכנן קומה נוספת ולהשאיר את גינת הבית כמו שהיא, בגודלה המקורי, או להרחיב את הבית על חשבון הגינה ולהשאיר אותו חד קומתי, ללא מדרגה אחת. לאחר לבטים רבים הוחלט להתרחב לכיוון הגינה ולהשאיר את הבית בקומה אחת.

לאחר לא מעט ורסיות של תוכניות שנעשו על ידי האדריכלית, גובשה פה אחד תוכנית מוסכמת והחלה מלאכת תוכניות העבודה, שנעשו בשיתוף מלא עם מהנדס בניין צמוד. גם בשלב תוכניות העבודה צצו אתגרים נוספים ודילמות לא פשוטות, מאחר שהבית נבנה בתחילת שנות השמונים במסגרת פרויקט צבאי, ברמה קונסטרוקטיבית גבוהה מאוד עם מקדמי הגנה רבים.

בבדיקה ראשונית עם המהנדס התגלו עמודים רבים במרחקים קטנים מהסטנדרט, וקיר תומך ארוך מאוד שכולו בטון מזוין. הוחלט להוריד חלק מהעמודים ואף חלק קטן מהקיר התומך באישור המהנדס, ועל פי הנחיותיו נוספו חיזוקים של קורות פלדה שהוצנעו על ידי חיפוי גבס בשילוב תאורות שקועות ונסתרות. כמו כן, הושארו עמודים במרכז הסלון, בקיר הפלזמה ומימין לכניסה – וקיבלו במה עיצובית משלהם, המשתלבת בצורה מושלמת בחלל המגורים.

פרט להתמודדויות התכנוניות ניתן דגש על הוספת שני חדרים לפחות והרחבת חלל המגורים לחלל מזמין, המתאים לבית שמארח הרבה. התוצאה: חלל מגורים גדול עם מטבח מרווח ופרקטי, סלון גדול ופינת אוכל מכובדת שניתנת להרחבה בזמני אירוח. המטבח הפך לפינת אוכל, חלק מחלל הסלון הפך למטבח, פינת האוכל – לסלון, וחדר הארונות הפך לחצי חדר עבודה. בבית תוכננו נישות רבות שנוצרו עקב ריבוי העמודים, ובהן שולבו ארונות שירות ואחסון כדי לשמור על הסדר והארגון בבית. ניתן דגש רב להכנסת אור טבעי לחלל הבית על ידי פתחים רחבים ותריסים חשמליים הניתנים לפתיחה וסגירה בלחיצת כפתור.

כדי להגשים לדיירים את חלומם ולהעניק להם את איכות החיים לה ייחלו, נערך ראיון מקיף עם בני המשפחה, אופיין הסגנון והתקיימו פגישות לגיבוש תוכניות וליווי צמוד בבחירת חומרים ואלמנטים. כך נוצר בית המתאים באופן מושלם לבעליו, ומעניק להם איכות חיים ברמה אחרת.


לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
הדיירים עם הבחירות האמיצות מהוד השרון
כפרית ורומנטית: וילה ברמת השרון

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)
בית משפחתי ביבנה (בנין ודיור , רונן קוק)
(צילום: רונן קוק)