הדיירים שאמרו די לעיצוב לבן ומנוכר

בני הזוג שגרים כאן מאסו במראה הקר שאפיין את דירתם שבנתניה. היא העניקה להם תחושה מנוכרת וחסרת אישיות וביקשו ממעצבת הפנים - בית עם צביון חמים שישקף את אופיים. הנה התוצאה

אתר בניין ודיור
29/07/2017
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB. אביבית ויסמן, בנין ודיור
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)

דיירים: זוג הורים ושני ילדים
מקום: נתניה
שטח: כ-95 מ"ר
תקציב: כ-100 אלף שקלים
עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB

אם יש משהו שמאפיין דירות ישראליות טיפוסיות בשנים האחרונות, הוא ככל הנראה הצבע הלבן. הרהיטים לבנים, הקירות לבנים, החלונות לבנים והחללים רק מחכים שמישהו יגיע ויכניס להם קצת צבע. בני הזוג שגרים כאן טענו שהדירה שלהם מרגישה להם קרה, מנוכרת וחסרת אישיות וביקשו לחזור, אחרי שיפוץ, לבית חמים ונעים, בית עם אופי ייחודי. כמו כן, המטבח היה עמוס בארונות רבים ובינו לבין הסלון הפריד חצי קיר ומאחוריו שולחן אוכל קטן, מה שסירבל את התנועה וההתנהלות בחלל. כך החל השיפוץ והמשימה הראשונה הייתה לשבור את חצי הקיר שבין המטבח לסלון ולפתוח את החלל.

כבר בשלב לוח ההשראה התגלה כי בני הזוג נמשכים לסגנון האורבני, שידוע באופיו הקריר. מכיון שהם ביקשו לעצב בית חמים, המעצבת נאלצה לעצב דירה המשלבת בין אורבניות וחמימות והעבודות שבוצעו כאן כללו את החלפת הריצוף, צביעת הדירה, החלפת המטבח, החלפת הריהוט בחלל המרכזי וסטיילינג לבית.

האתגר היה לעצב עם חומרים כמו בטון ומתכת, בשילוב עם חומרים ביתיים כמו עץ ובדים מתנפנפים. הריצוף המקורי הוחלף באריחי בטון בגודל 80*80 סנטימטרים שמיד יצרו בדירה מראה שונה לחלוטין. שבירת הקיר בין המטבח לחלל המרכזי יצרה שטח לא מוגדר ובכדי להגדיר את איזור פינת האוכל ולקשר בין המטבח לסלון, עוטרה רצפת המטבח באריחים מצויירים בגוונים אפורים. במרכז שטיח האריחים הוצב שולחן עגול, שתפקידו לייצר תנועה נעימה בחלל כאלמנט מרכזי במטבח. מסביב לשולחן נבחרו ארבע כיסאות איימס שחורים ומעליו נתלה שנדליר מנורות בטון, כל אלו תורמים למראה האורבני הייחודי.

המטבח העמוס היה מסודר בצורה לא נוחה ולכן הוא עוצב מחדש, כאשר המקרר והתנור החליפו מיקום. המטבח עצמו הוחלף במטבח בגוון מוקה בהיר עם שיש אפור שמתייחס לרצפת הבטון, ומעליו נבחרו אריחי משושים לבנים שמקנים מראה ייחודי. מעל לכיריים נתלו זוג מנורות שנצבעו בצהוב בוהק - זריקת צבע לחלל מונוכרומטי יחסית.

בסלון הוחלפו כל הרהיטים למעט הספה, אותה הוחלט להשאיר כדי לנצל את התקציב באופן חכם יותר. המזנון והשולחן הקיימים היו גדולים מדי לחלל, הדגישו את הצורה המוזרה של הסלון וסירבלו את המעבר ולכן המזנון הקיים הוחלף במזנון קטן יותר, והטלוויזיה מוקמה מחדש בצד הקיר מול הספה. השולחן הגדול והמסורבל הוחלף אף הוא בשלושה שולחנות עגולים בשילוב עץ וגרניט, כאשר השימוש בשולחנות קטנים מאפשר גמישות בחלל ותורם להרגשה קלילה יותר של הסלון. בסלון ניצב קיר אלכסוני עם ויטרינה ליציאה למרפסת שחותך אותו ומקנה לו צורה מוזרה מעט ובכדי לרכך את אותו האלכסון נתלה כאן וילון רך, בעוד קיר הטלוויזיה הודגש בצבע כחול כהה. אותו מבנה של החדר לא אפשר הנחה של שטיח מרובע והפתרון במקרה הזה התקבל בדמות שני שטיחים עגולים בחפיפה אשר נותנים הד לשולחנות העגולים ונותנים לסלון מראה חמים ונעים.

אזור הכניסה לדירה היה האזור בו לפני השיפוץ אוחסנו צעצועי הילדים בשתי קופסאות פלסטיק גדולות. הקופסאות הוחלפו בשידת כניסה שתפקידה לאחסן את הצעצועים ואת הניירת שנאספת בכניסה. מעל לשידה ממוקם חלון נמוך, מה שהקשה על תליית מראה כאן, אבל כדי לטשטש את החלון ולקשט את השידה נתלו מעליה מסר מראות בתפזורת. הקיר מאחורי השידה נצבע בצבע מוקה כהה ודלת הכניסה נצבעה בכחול כהה.

גם בחדר הילדים השדרוג נעשה בעיקר באמצעות צבע וטקסטיל. הקיר נצבע באפור ועל החלונות נתלו וילונות עם הדפסי עוגנים בצבע כחול נייבי. קופסאות צהובות שודרגו עם הכיתוב toys נועדו לאחסון הצעצועים, הווילונות, הכריות והשטיח העגול מוסיפים את הטאצ' האישי לחדרים שהיו לבנים וריקים לפני השיפוץ. מה שמוכיח שלפעמים קצת סטיילינג יכול לעשות שינוי עצום.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
מהקומה ה-25 של המגדל המסקרן בארץ
מלא בכל טוב: דופלקס מגוון ברמת גן


רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד בוואלה!

לרקוד על שתי חתונות? מהפכת ה-VR בשירות האירועים

בשיתוף כלות אורבניות
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)
דירה משפחתית בנתניה; עיצוב פנים: קרן בר, סטודיו KarenB(צילום: בנין ודיור, אביבית ויסמן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully