פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      משתיים יוצאת אחת: דירת חלומות בסי אנד סאן

      הוא שוכנת במרחק כמה פסיעות מחוף הים, מעוצבת בגווני חול -בהתאמה מושלמת ללוקיישן והיא מורכבת משתי דירות שחוברו יחדיו. הצצה פנימה

      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)

      דיירים: זוג
      שטח: 200 מ"ר
      אדריכלות: דורין דגמי

      נוף חוף הים, המשתרע למרגלות הדירה, מבטל במידה מסוימת את תחושת ה"חוץ לארץ" השוררת בדירה. מבואת כניסה קטנה מעבירה את הבאים אל הדירה ישירות לסלון המעוצב בסגנון קלאסי. שלוש תמונות, יצירות אמנות ייחודיות, התלויות אחת על כל אחד מקירות הסלון, מסגירות את טעמם הייחודי של הדיירים ומעידות על הבנתם את האמנות ועל הקשר שלהם אליה, עובדה שאומתה על ידי האדריכלית דורין דגמי. בסלון, שנראה מזמין ומפנק, נשמעים כביכול צלילי מוסיקה קלאסית או ג'ז אף על פי שלמעשה דבר לא מנוגן ברקע. צמוד לסלון, במעין גומחה רחבת ידיים, פינת אוכל מתחברת למטבח הנמשך עד לחלון שנמצא בעורף הדירה.

      אך עם כל יופיו של האזור החברתי והאווירה הנעימה השוררת בו, עיקר ההפתעה טמון בחדר השינה הגדול הנמצא מעבר לקיר המפריד בין שני החדרים במעבר דרך דלת כיס רחבה המחברת בין שני מרחבי הדירה. מאחר ומרכז החיים של בני הזוג הגרים כאן הוא סביב אזור חדר השינה, הדרישה העיקרית הייתה ליצור מרחב גדול מרווח במיוחד,שכולו פונה לים. ואכן על פי העיצוב של חדר השינה מתברר שכאן נוח להם יותר לצפות בסרטים ובתוכניות טלוויזיה, עבודתם נעשית בפינת העבודה המרווחת, ובעיקר בולטת לעין אהבתם לנוף הים שעליו הם יכולים לצפות מהמיטה או מהכורסה הניצבת מול החלון. הפתח הרחב יכול, בעת הצורך, להיסגר על ידי דלת הכיס הרחבה או להישאר פתוח תוך הדגשת התחושה של מרחב אחד גדול השורר בבית רוב הזמן.

      שטח חדר השינה הזהה בגודלו לשטח הסלון ומיקום חדרי השירות הצמודים לחדר השינה, שתוכננו במבואה הנמשכת עד לחלקה האחורי של הדירה, הדומה מאוד לתכנון המטבח בצד החברתי, העלו השערה שהדירה הזו למעשה מורכבת משתי דירות זהות שחוברו. ואכן, על פי דברי האדריכלית, זה בדיוק מה שקרה: שתי דירות בנות 100 מ"ר כל אחת חוברו לדירה אחת, כאשר הקיר המחבר בין שני החדרים הוא הקיר שחיבר בזמנו בין שתי הדירות.

      הדירה, כפי שהמראה העשיר נשקף בה, מתופעלת כולה באמצעות "בית חכם". הקריטריון שהכתיב את בחירת החומרים, היה הקשר לתורת הזן המאופיינת בחומרים טבעיים וגוונים רגועים, לדוגמה: רצפת שיש טבעי וחיפויים עשויים עץ טיק, לקירות נבחר גוון חול ים, והריהוט עשוי חומרי ריפוד טבעיים בצבעים אורגניים. ואחרי הכול בסך הכול מדובר כאן בדירת שני חדרים, דבר המוכיח שמספר החדרים זה לא מה שקובע.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      פינות מקוריות ומשחקי קשר עין מעניינים בדירה התל אביבית הזאת
      מלא בכל טוב: פנטהאוז מגוון ברמת גן

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות? כנסו לכאן

      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)
      שתי דירות שאוחדו בסי אנד סאן (בנין ודיור , איתי סיקולסקי)
      (צילום: איתי סיקולסקי)