לתכנן בית גם בשביל הנכדים

קירות חשופים כמעט ולא נותרו בדירה ומרביתם, קיבלו עומק ונוצלו לטובת יצירת ארונות, מדפים ונישות. כך זה נראה ברעננה

אתר בניין ודיור
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

דיירים: זוג פנסיונרים
מקום: רעננה
שטח: 100 מ"ר
עיצוב פנים: טל לוסיקה

מיד לאחר פרישתם מחיי העבודה עזבו בני הזוג את ביתם בצפון, כדי להתקרב אל ילדיהם ונכדיהם המתגוררים במרכז הארץ. עשורים רבים של זיכרונות נארזו ונבנו מחדש בדירה שרכשו לעצמם. החלומות, האילוצים והבקשות במסגרת תהליך התכנון עלו לא רק בשמם ועבורם של הזוג אלא מתוך מחשבה תמידית על הילדים והנכדים, שמהווים חלק בלתי נפרד מחייהם ועל כן גם מביתם החדש.

שני אתגרים עיקריים לוו את הפרויקט: האחד, כיצד יכולה דירת 100 מ"ר להכיל בית שהתפרש על פני 300 מ"ר? אחסון היה מילת המפתח, ואלמנט מרכזי אשר השליך על התכנון כולו. קירות חשופים כמעט ולא נותרו בדירה, ומרביתם קיבלו עומק ונוצלו לטובת יצירת ארונות, מדפים ונישות.

האתגר השני נבע מתוך הגיאומטריה המורכבת של הדירה ומיקומם של אלמנטים קונסטרוקטיביים שונים. אלה הפכו באמצעות התכנון, מנקודות תורפה ליתרונות המהווים חלק בלתי נפרד מהאסתטיקה והפונקציונליות של החלל. המגבלות/ מעלות הללו הפכו בעצמן לאלמנטים היוצרים את התנועה דמוית המבוך, שמובילה מאזור היום הפתוח אל אזור הרחצה ואזור הלילה הפרטי והנסתר.

שני אלמנטים של נגרות, אשר תוכננו ובוצעו לפי דרישה, אוצרים בתוכם אוסף יינות וגראפה מיוחד ומרשים: שלל בקבוקים מרחבי העולם, ומגוון כוסות ואביזרים תואמים. כל אלה נלקחו בחשבון בתכנון ובביצוע על מנת לאפשר חווית איסוף, אירוח וטעימה ייחודיות, עבור דיירי הבית ואורחיהם.

תשומת לב מיוחדת הוקדשה לגינה שתוכננה כמעטפת חיה ומחבקת, תזכורת לחצר ולנופי הצפון שבני הזוג השאירו מאחוריהם, והיא מלאה בגוונים עמוקים של ירוק, לילך, לבנדר וסגול ומועשרת בצמחי תבלין וניחוחות. נדנדה וקרוסלה אשר בנו הדיירים בעצמם הובאו מהגינה הישנה ומוקמו בהצלחה בתכנון החדש - ליצירת אזור מיוחד עבור הנכדים, עם מימד נוסטלגי מחד ותחושת המשכיות מאידך.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
לא להאמין שהווילה הזאת בארץ
מדירת קבלן סטנדרטית לסביבת מגורים סופר סימפטית

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

בבית של אילנה גור שבניו יורק אפילו לרולס רויס יש קומה משלו

לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully