כך נראית סביבת המגורים של שלוש נשים

הדירה השייכת למשפחה מזה שנים, טומנת בחובה זיכרונות ילדות טובים אך השיפוץ בה היה מתבקש, במיוחד שעכשיו מתגוררות בה שלוש נשים: אם ושתי בנותיה הבוגרות. כך זה נראה מבפנים

אתר בניין ודיור
23/06/2017
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)

דיירים: אם + 2 בנות
מקום: נתניה
שטח: 110 מ"ר
תקציב: 400,000 שקלים
עיצוב פנים: גלית אשמן

אם ושתי בנותיה הבוגרות - סטודנטית וחיילת - עברו מבית בכפר לדירה בעיר הגדולה הסמוכה, קו ראשון לים. הרצון היה להמשיך לחוות את השקט אבל ליהנות מיתרונות העיר הגדולה. הדירה, השייכת למשפחה מזה שנים, טומנת בחובה זיכרונות ילדות טובים אבל הייתה מיושנת ודרשה שינויים להתאמתה לשלוש הנשים הבוגרות.

הצורך הראשון היה ליצור יחידות פרטיות ומפנקות לכל אחת מבנות הבית מבלי לפגוע במספר חדרי השינה. כמו כן, הובע רצון ליצור חלל ציבורי מרווח הכולל מטבח עם אי ל-5-6 אנשים, פינת אוכל נעימה וסלון להתרווח בו בסוף יום וליהנות מהנוף שנשקף ממנו - וכל אלו בחלל יחסית קטן. לצורך כך קירות המטבח הישן נהרסו ליצירת חלל פתוח. שינוי פשוט של מיקום הפתח לחלל המסדרון שינה את פרופורציות החללים שהוקצו לפונקציות השונות ואפשר יצירת מקום לפינת אוכל בסמיכות למטבח. שינוי מיקום הפתח יצר גם מבואת חדרים פרטית לבנות (כזו שאינה עוד גלויה מחלל פינת האוכל).

אוורור המטבח התבצע דרך חלון לחדר שירות ממנו נשקפות מכונות הכביסה, דוד חשמל וכיו"ב. בתכנון החדש בו המטבח מהווה חלק מהחלל הציבורי היה צורך לייצר הסתרה של חדר השירות אבל לאפשר אוורור משמעותי וקבוע ומעבר אור טבעי. הפתרון הנבחר לכך היה דקובריק – מחיצה דקורטיבית בחיתוך לייזר (משרביה) ממתכת צבועה הניתנת לניקוי והוסיפה גם אלמנט דקורטיבי.

ריצוף הכללי משיש טבעי היה האלמנט היחיד שנשמר מהבית המקורי, והוא דומיננטי במראה ולכן הכתיב שקט ויזואלי באלמנטים שיבואו מעליו. המטבח בלבן חולי, עם חיפוי דקטון בגוון זהה. לשמירת מראה נקי נבחרו דלתות אינטגרליות למדיח ולמקרר ונגיעות בשחור בכיסאות וביחידה פתוחה מעל ארונות המטבח.

בקיר הכניסה המקביל לכל הפונקציות בחלל הציבורי תוכננו גופי תאורה ותחתם נתלו תמונות הבנות בשחור לבן כמעיין גלריה (בדומה למעברים בבתי מלון). הממ"ד, הממוקם בכניסה לבית, יועד לחדר עבודה ואחסון שעיקרו עבור ארון היאה לשלוש נשים חובבות נעליים.

בחדר השינה של האם בוטל חדר הארונות ליצירת חדר אמבטיה נדיב ומפנק, כאשר חדר הארונות הוחלף בארון הזזה רחב ידיים עם טלוויזיה אינטגרלית. הבחירה הייתה ברצפת עץ טבעי, מיטות מרופדות, כורסאות, ווילונות רכים. בחירת בד הווילונות הייתה חשובה שכן היה צורך גם ביצירת פרטיות (מבניינים סמוכים) וכן עמידות בקרינה החזקה והלחות הגבוהה.

חדר האמבטיה הכללית ושירותי האורחים אוחדו לחדר אמבטיה מרווח לשתי הבנות הגדולות עם דלתות מחלל Jack and Jill. כמו כן, בחדרי האמבטיה בהם צומצמו החלונות נעשה שימוש בדלתות יפניות המאפשרות כניסת אור טבעי לחללים אלו. הדרישה הייתה ליצור חווית בית מלון, מרגיע ומפנק ולכן הקו העיצובי שנבחר היה אלגנטי קלאסי, המשלב חומרים טבעיים, הרבה טקסטיל ופלטת צבעים הלקוחה מהנופים הנשקפים – כחולים, טורקיזים, לבנים אפרפרים-חוליים עם תוספת נגיעה של שחורים.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
לשמר ולשפר: בית היסטורי בחיפה
תל אביבית שנראית בלב הטבע

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

בבית הניו יורקי של אילנה גור אפילו לרולס רויס יש קומה משלו

לכתבה המלאה
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה. גלית אשמן, בנין ודיור
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)
דירה משפחתית בנתניה(צילום: בנין ודיור, גלית אשמן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully